18 Mayıs 2024

Görme Engelli Şevki Kaysal 3.Şiir Kitabına İmza Günü Düzenledi

  • PDF

se07.05.2014

1976 yılında Behçet hastalığına yakalanarak görme duyusunu kaybeden Fatsalı Şevki Kaysal hayata küsmedi ve 3 tane şiir kitabı yazdı. Görme engelli Şevki Kaysal üçüncü kitabı olan “Taş Düştüğü Yerde Ağır” isimli kitabı için Belediye Kültür Sarayı’nda bir imza günü gerçekleştirdi.
Şevki Kaysal’ın imza gününe katılan Fatsa belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “
Şevki Kaysal’ı tebrik ediyorum. Bugün üçüncü şiir kitabı için bir imza günü düzenliyor. Şevki ağabeyimiz gönüllere hitap ediyor. Görmenin tek yolunun göz olmadığını, gönül gözünün de açık olması gerektiğini bütün dünyaya bu üçüncü kitabıyla gösteriyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel eserler de beraber olacağız gerçekten hem Şevki ağabey için hem de bütün ailesi için Fatsa’mız için onur verici bir güzellik, hayırlı olsun.” dedi.

Kemençe İle İlham Alıyorum
Bu şiir kitabının üçüncü şiir kitabı olduğunu ifade eden görme engelli Şevki Kaysal ise 1976 yılında Behçet hastalığı beni yakaladı. 1990 yılına kadar gözlerim ufak tefek iyiydi.1993 yıllarında iki gözümü görme duyusunu kaybettikten sonra kitap yazma konusunda benim içimde bir kıpırdanma vardı zaten kendimi şiir yazmaya verdim. İçimde bir ses beni yaz diyordu. Sürekli içim kıpır kıpır ediyordu. Bir şiir, iki şiir, üç şiir derken devamı sürekli geldi. Şiir yazmaya hayatımın sonuna kadar devam edeceğim. Bir kitabın daha hazırlığı yapıyorum. Yalnız kaldığım zaman vakit geçirmek için kemençe çalıyorum, eğleniyorum ondan sonra aklıma hemen bir dörtlük geliyor daha sonra bu 5-6 kıta oluyor ve şiir meydana çıkıyor.” şeklinde konuştu

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde