18 Mayıs 2024

Merhum Halil Hoca 24.Yılında Dualarla Anıldı

  • PDF

Fatsa ilçemize bağlı İslamdağ Mahallesi'nde, Halil Tatlıgül (Halil Hoca), yüzlerce seveninin bir araya geldiği törenle anıldı. İslamdağ Mahallesi'ndeki kursun kurulmasında büyük emeği geçen ve Türkiye’nin çoğu bölgesinde yetiştirdiği, görev yapan öğrencileri bulunan Halil Hoca, vefatının 24. yılında Kur’an-ı Kerim ve dualarla yad edildi. Anma törenine gelenler ilk önce 1 Mayıs 1990 yılında vefat eden Halil Tatlıgül'ün kabri başında dua ettikten sonra tören alanına geçtiler. Törene Ordu Milletvekili İhsan Şener, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Kumru Belediye Başkan Vekili Muharrem Ertürkmen, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, AK Parti Kumru İlçe Başkanı Murat Yaylak, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Sait Korgan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Davut Erişmiş, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve vatandaşlar katıldı. Tören kurs öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Fatsa Müftüsü Hüseyin Can’ın yaptığı konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bir konuşma yaptı. Daha sonra konferans vermek üzere Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak kürsüye gelerek Halil Hoca’nın yaşamından kesitler sundu. Kari İshak Daniş Hoca ve Kari Mehmet Bilir Hocaların okuduğu Kur’an-ı Kerimler törende bulunan herkes tarafından huşu ile dinlendi. Hafızların 45. icazet töreni için sahneye çağrılan protokol üyeleri, hafızlara belgelerini verdikten sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.
Program sonunda Halil Talıgül Hoca'nın oğlu ve İslamdağ Halil Tatlıgül Hocaefendi Derneği adına Abdülfettah Tatlıgül bir teşekkür konuşması yaptı. Tören dua ve Fatih-Mehmet Bilir kardeşlerin birlikte okuduğu ezan düetiyle sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde