18 Mayıs 2024

“Organik Ürünlere Olan Talep Her Geçen Gün Artıyor”

  • PDF

rgn30-04-2014

Organik ürünlere karşı talebin her geçen gün artması ile beraber, “köylü pazarı” diye adlandırılan pazartesi pazarı dolup taşıyor.

Süt ürünlerinden, sebze ve meyveye, günlük yumurtadan, et ürünlerine kadar daha birçok doğal ürün pazartesi pazarında uygun fiyata alıcı buluyor.

Emeğimizin Karşılığını Alamıyoruz”

Büyük emek ve çabalar ile ürettikleri ürünlerin düşük fiyatlar ile talep görmesinden müzdarip olan pazarcı esnafı; “Burada biz tamamen doğal, katkısız ürünler satıyoruz.

Satışlarımız güzel, insanlar artık organik ürünler tüketmek istiyor. Fakat emeğimizin karşılığını tam olarak alamıyoruz. 5 litre köy yoğurdunu 8 liradan satıyoruz. Müşteri markette daha fazla fiyat ödeyerek aldığı ürünleri bizden indirim yapmamızı isteyerek 5 liradan almak istiyor. Oysa bizim emeğimiz çok büyük. Hayvanlarımızı beslediğimiz yemlerin fiyatı oldukça pahalı. Bu yüzden müşterilerimizden bizimle pazarlık yapmamalarını rica ediyoruz .” dedi.

“Bizde Her Şey Doğal”

Her şeyin katkı maddesi içerdiği bu dönemlerde, doğal olan ürünleri tüketmenin hem sağlığa hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden pazarcı esnafı Zeki Yıldızal; “ insanların büyük marketlerde kapalı ambalajlar içerisinde hangi maddelerin olduğunu bilmeden kullandığı ürünlerin aksine Pazar ürünlerine ve doğal yaşama dönmeleri gerekiyor. Büyük bir çoğunlukta bunun farkında. Buraya ilgi yoğun ama insanlar daha az para ödeyerek almak istiyorlar. İnsanlar en fazla süt ürünlerine, tereyağına ilgi gösteriyor. Çünkü bizim ürünlerimiz katkısız ve doğal. Biz her şeye rağmen çok şükür diyoruz” dedi.

“İlaç Gibi…”

Doktor ilaçları ile bizim ürünlerimiz arasında hiçbir fark yok diyen pazarcı esnafı Fatma Kaynar; “ her şeyin doğalını yerseniz, hasta bile olmazsınız. Biz her şeyi satıyoruz. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz ama az kazanmak boş durmaktan daha iyidir. Bu günkü kazancım 20 lirayı geçmez. Satışlar iyi ama fiyatlar düşük olduğu için para zor birikiyor. Biz herkesi buraya pazara bekliyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde