04 Mayıs 2024

“Fatsa’nın en büyük eksikliklerinden biri...”

  • PDF

krm30-04-2014

Fatsa İlçe Müftülüğünün, Kuran Kursu yararına Orta Büyük Camii önünde düzenlediği ve 11 gün devam eden kermes, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

İlgiden ve katılımdan dolayı memnuniyetini ifade eden ve emeği geçen herkese gazetemiz aracılığı ile teşekkürlerini sunan Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can; “biz bu kermesleri Kuran Kurslarına yardım için planlamıştık fakat Ordu’ya yetim çocuklar içinde bir miktar para gönderdik. Kermesimiz Fatsa Müftülüğü olarak 9 gün devam etti. Daha sonra Gülizar Kız Yurdu 2 gün daha ilave ettiler. Bizim Fatsa Müftülüğü olarak, binamızdan kaynaklı bazı borçlarımız vardı. Kermesimizde 54.000 TL kadar net hasılat oluştu. Borçlarımızın bir kısmı için kermes bize fayda sağladı. Bu sayede Müftülük binamızın yapımından kaynaklı borçların bir kısmı ödenmiş oldu, diğer bir kısmı ise yetim çocuklar yararına Ordu’ya gönderildi. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum.” dedi.

“Büyük Bir Camii Altında Toplanabiliriz”

Fatsa’nın en büyük eksiklerinden birinin de, özel gün ve gecelerde tüm vatandaşların bir arada olabileceği büyüklükte bir cami olmayışı olduğuna dikkat çeken Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can; “ Fatsa’ya yakışır görkemli, büyük ve on binleri bir araya getiren bir camimizin olması hepimizin ortak arzusu. Bu konu ile ilgili projeler söz konusu ve biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Kadınlarımız Cuma namazı kılmak istiyor fakat bunun için uygun yerimiz mevcut değil. Bizde Fatsa Müftülüğü olarak ekibimizi oluşturup, cami ile ilgili bir dernek kuracağız. Daha sonra Belediye Başkanımız ve Büyükşehir ile konuşacağız. Belediye zaten yer planlamasında bulundu. En az dört minareli muhteşem bir cami, Fatsa denildiğinde akla gelecek bir cami inşaatı olması temennisindeyiz. Allah’ın izni ile bu isteğimiz de gerçekleşirse Fatsa halkı olarak büyük bir camii altında toplanmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde