04 Mayıs 2024

“Bir nevi hayat terapisi uyguluyoruz”

  • PDF

mc30-04-2014

Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdür Baş Yard. Mustafa Çok, Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen kurslarla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Sadece eğitim öğretim değil, kursiyerlerine bir nevi hayat terapisi uyguladıklarını ifade eden Çok; “biz burada ders değil, bir nevi terapi yapıyoruz. Onların hayatına farklı bir pencere açıyoruz. Hayat telaşelerinden uzaklaştırıyoruz” dedi.

“Engelli arkadaşlarımızı bekleriz…”

Halk Eğitim merkezinde daha kaliteli hizmet anlayışı için bir takım tadilatlar yapıldığını ifade eden Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdür Baş Yard. Mustafa Çok; “ Binamızın fiziki eksikliklerinden dolayı engelli kursiyerlerimiz buraya gelmekte zorluk yaşıyorlardı. Bilgisayar sınıflarımız 3. kattaydı ve merdivenler engelliler için zorluk teşkil ediyordu. Bu durumu çözüme kavuşturmak için asansör projesi yaptık ve adınada engelli asansörü dedik. Gerekli merciler de sağolsunlar bize çok yardımda bulundular. Giriş kapısında bulunan rampa engelliler için kullanıma uygun hale getirildi. Yine girişte engellilerin kullanabileceği şekilde bir tuvalet yaptık. Şuanda binamızda ufak tefek boya işlerinin haricinde herhangi bir eksik yok. Kaymakam Beyin de isteği üzerine bir sınıfımızı engelli sınıfına çevirdik. Şu anda 13.00 ile 17.00 saatleri arası 12 engelli arkadaşlarımız, Engelli Memur Seçme Sınavına Hazırlık Kursu alıyor. Şuanda engellilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz tüm tadilatlar bitti, Halkeğitim merkezimiz uygun fiziki yapısıyla bütün engelli arkadaşlarımıza açıktır” dedi.

“Siz Talep Edin Biz Açalım”

Fatsa Halk Eğitim Merkezi olarak talep yoğunluğu ve fiziki yapının uygunluğu doğrultusunda her türlü kursu açabileceklerinin kaydeden Mustafa Çok; “ bizim birtakım planladığımız kurslar oluyor. Bunun haricinde her alanda talepler doğrultusunda açabileceğimiz kurslar var. Örneğin 12-15 kişi gelip, bize kurs için talepte bulunur, yerimiz ve öğretmen temini uygun oluyorsa biz bu kursları açıyoruz. Örneğin aşçılık kursu için bize talepte bulunulduğunda, yer ve araç-gereç temini sonucunda bu kursları açabiliyoruz. En önemli şartımız en az 12 kursiyer olmasıdır. Bazen bir kurs için yoğun talep oluyor, daha sonra kurs açıldığında bakıyoruz rakamlar yarıya düşüyoruz. Bu konuda da ufak bir ricada bulunmak istiyorum. Katılım göstermeyi gerçekten düşünmüyorsanız, ön kayıt yaptırmayın ki diğer öğrencilerin önünü kesmiş olmayınız” dedi.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nin özellikle ev hanımları için gündelik hayatlarının dışında, güzel vakit geçirebilecekleri bir yer olduğunu belirten Mustafa Çok; “ nakış, el sanatları ve dikim kursları özellikle ev hanımları tarafından büyük ilgi görüyor” şeklinde konuştu.

“ İstihdama Katkı Sağlıyoruz”

Çok çeşitli kursların yer aldığı Halk Eğitim merkezinde istihdama yönelik, istihdam sağlayan kurslarında var olduğunu ifade eden Mustafa Çok ; “ İş-Kur ile birlikte açtığımız istihdama yönelik kurslarımız var. Makine üzerine açtığımız bu kursun akabinde, kursiyerler Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaya başlıyorlar. Herhangi bir kurum bir proje geliştirirse Halkeğitim ile birlikte bir kurs açabiliyor. Biz eğitim veren, fayda sağlayan her türlü projede seve seve yer alıyoruz. Bu yüzden istihdam amaçlı gelmek isteyenler de kurslarımıza gönül rahatlığı ile gelebilirler” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde