04 Mayıs 2024

Turizmin kalbi Kabakdağ’ında attı

  • PDF

k23-04-2014Turizm haftası nedeniyle Ordu Valiliği tarafından Fatsa ilçesi Kabakdağ mahallesinde düzenlenen kutlamalarda ilginç görüntüler yaşandı. Programa katılan Ünye’nin dünkü çocukları grubuyla katılan büyükler gösterileri ve yıllar öncesinin oyunlarıyla kutlamalara renk kattılar.
Turizm kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kutlamalar Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Kaymakam Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Muharip Gaziler Ordu Şube Başkanı Abdullah Erarslan’ın yanı sıra binlerce halk katıldı.

“Dünyanın Dört Bir Yanından Eko Tarım Ve Eko Turizm İçin Kabakdağ’a Gelenler Var”
Programın açılış konuşmasını Kabakdağ’da turizm faaliyetlerinde çok önemli rol oynayan Güven özel yaptı.
Ardından kürsüye gelen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı konuşmada 2004 yılında ilk göreve başladığında programa katıldığı ilk yerlerden birinin Kabakdağ mahallesi olduğunu belirterek, “10 yıldır Kabakdağ mahallesinde turizm anlamında çok büyük gelişmeler kaydedildi. Kabakdağ mahallesi bu işe Eko Tarım ile başladı. Bu iş olamaz gerçekleşemez derken sonrasında Eko Turizm geldi. Bu vesileyle dünyanın dört bir yanından turistler Eko Turizm ve Eko Tarım vesilesiyle Kabakdağ mahallemize geliyorlar. Burada birçok güzellikleri beraber yaşıyoruz. Bizlerde elimizden geldiği kadar bu işe destek verdik. Büyükşehir ile beraber inşallah bu manadaki imkanlarımız çok daha fazla olacak, çok daha güzel olacak. Kabakdağ bu aşamaya kadar en zoru başarmış durumda, inşallah bundan sonra sayın Valimiz başta olmak üzere sayın Kaymakamımız ve bizler Belediye olarak inşallah bundan sonra bu gelişmenin daha da artmasını sağlayacağız. Tabi ki Kabakdağ da Eko Turizm ve Eko Tarım var ama Fatsa'daki güzellikler sadece bundan ibaret değil. Ordu’daki güzellikler bundan ibaret değil. Bundan sonra turizm manasında bu işe çok daha fazla ağırlık vererek inanıyorum ki bu, burada kalmayacak çok daha iyi neticelere varacak. Ordu bu manada gerçekten bir marka şehir olacak. Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ise yaptığı konuşmada turizmin son yıllarda daha da önem taşıyan ekonomik bir unsur haline geldiğini ifade ederek, “Özellikle ülke ekonomisi içersinde turizm bugün ciddi bir önem taşımaktadır” diye konuştu.
Programda ayrıca hafta nedeniyle il genelinde resim, şiir ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

“6 Milyar İnsanın Gözü Karadeniz’in Doğasında”
Programda son konuşmayı Ordu Valisi Kenan Çiftçi gerçekleştirdi. Konuşmasında Kabakdağ ve Ordu’daki doğa güzelliklerinin turizme katkısından söz ederek başlayan Vali Çiftçi, “Karadeniz insanı 20 yıldır fındık dibinde kalınca şöyle bir Akdeniz’e, Ege’ye uzanayım diyor. Biraz parası varsa Avrupa'ya gideyim geleyim diyor. İşte biz bunu istiyoruz ya, buranın doğasında 2 saat yürüyeme, doğasını denizini seyretmeye bu havaya servetinin bir bölümünü verecek insanlar vardır. Yeter ki biz bunları tanıtalım. Ordu’muzun bütün alanları bu şekilde güzel. Biz bu bölgede 750 bin kişiyiz. Bunu isteyen dünyada 6 milyar insan var. İşte o, 6 milyar insanın dünyada arzu ettiği şey işte bu fındık dibinde, ağaç gölgesinde dinlenmek, masmavi denizi seyretmek, o çağlayan derelerin yanında onu seyretmek, kuş sesleri dinlemek, o yemyeşil tabiatı, ağaçların açan çiçeklerini seyretmek. Yaylalarda bin bir çeşit çiçekleri seyretmek nerede var, o işte burada var, Fatsa’da var, Ordu’da var, Karadeniz’de var. Farklı şekilde dinlenmenin mekanıdır Ordu.” şeklinde konuştu.
Programın kutlandığı alana eskiyi andıran kıyafetleri ile bando çalarak gelen Ünye’nin dünkü çocukları grubu burada yıllar öncesinin oyunlarını oynadılar. İlk oyun topaç oyunu oldu. Daha sonra protokol mensupları ile halat çekme yarışı yapan Ünye’nin Dünkü Çocukları grubu ağzında kaşıkla yumurta taşıma oyunu ile gösterilerini sonlandırdı. Daha sonra halk oyunu gösterileri düzenlendi.
Yapılan gösterilerin ardından Ordu Valisi Kenan Çiftçi beraberinde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte alanda açılan tüm yöresel stantları gezdiler. Vali Çiftçi köy meydanında yapılan çalışmaları inceledikten sonra kutlama alanından ayrıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde