04 Mayıs 2024

“2014’te altın kazandıracak”

  • PDF

s23-04-2014

Serdarlar Kuyumcu sahibi Emre SERDAR; “ Altın fiyatlarının 2013 yılı açısından beklentileri karşılamadığını fakat 2014 yılında altına yatırım yapacak olan vatandaşların kazanç sağlayacağını” belirtti.

 

 

Altına yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların bu yatırımlarını uzun vadeli düşünmesi gerektiğini belirten Emre SERDAR; “ Fiyat itibari ile altın şuan da cazip bir yatırım aracıdır. Düğün sezonu yaklaştığı için altın alımlarında canlılık söz konusu. Yaz ayı ortalarında talep artacağından dolayı fiyatlarda da yükseliş gerçekleşecektir. Altına yatırım yapmak isteyenler için çok cazip bir dönemdeyiz” dedi.

“2014 yılında altın uzun vadede kazandıracak”

Altının dünyaca kabul edilmiş en önemli yatırım aracı olduğunu ifade eden ilçe esnaflarımızdan Serdarlar Kuyumcu sahibi Emre Serdar; “Türkiye’de yaşanan gelişmelerle altın fiyatlarını değerlendirmek çok doğru olmaz. Altın fiyatları 2013 yılı açısından bakacak olursak beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. 2013 yılı yatırım varlıklarının daralması nedeniyle %28 değer kaybetti. 1800 dolardan, 1180 dolar civarında geriledi. Ama ABD’nin yaptığı açıklamalardan hareketle, ABD ekonomisinin beklentilere paralel bir şekilde toparlanmadığına ilişkin işaretlerin güvenli liman talebini artırmasının etkisi ile son üç ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Biz altın fiyatlarının 2014 yılı için daha verimli olup; yatırımcılara daha fazla kazanç sağlayacağını düşünüyoruz. Çünkü önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi, birde genel seçim var. Altın fiyatları şuan itibariyle taban konumundadır. Genel anlamda bakarsak eğer, ileriye yönelik altın fiyatında çıkış olacağını düşünüyoruz. Şu an zaten düğün sezonu olduğu için altın alımlarında bir canlılık var. Fiyatı itibari ile altın oldukça cazip. Yaz aylarının ortasına doğru ise talep artacağı için altın fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Altın fiyatı şu an için Alış:85.70, Satış:80.00 TL.” dedi.

“Acele etmeyin, kar amaçlı odaklanın”

Altına yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların uzun vadeli düşünmesi gerektiğini belirten Emre Serdar; “Biz yatırımcılara acele etmeyip, kar amaçlı odaklanmalarını öneriyoruz. Zaten yatırımları kısa vadede düşünmek yanlış olur. Uzun vadede yapılan yatırımlar kar bakımından daha faydalı olur. Bizim bölgemizde daha çok kullanarak altına yatırım yapmak yaygın olduğu için, yatırımcıların çoğunluğu bilezik altın tercih ediyor. Hem kullanıp hem de ihtiyaç sahibi olduğunda kar sağlamış olabilirler. Bunun dışında külçe altın, lirada tercih edenler oluyor. Biz Serdarlar Kuyumcu olarak 2014 yılının yatırımcılarımız açısından bol kazançlı bir yıl olmasını diliyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde