04 Mayıs 2024

“Siz Kullanın, Öğrenciler Okusun”

  • PDF

yrd23-04-2014

Fatsa Yardımsevenler Derneği, Mert Müzik Güzel Sanatlar Merkezinin de katkılarıyla “Biz Ürettik Siz Kullanın, Öğrenciler Okusun” adı altında bir kermes düzenledi.

Fatsa City AVM ‘de düzenlenen kermesin açılış törenine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah Erarslan, Damla Derneği Şube Başkanı Şule Kibar, Türkiye Yardımsevenler Derneği Fatsa Şube Başkanı Nimet Koç ve üyeleri ve çok sayıda hayırsever katıldı. 
Üretilen el işleri, yardıma muhtaç öğrenciler için satışa sunuldu. Keman dinletisi eşliğinde başlatılan kermes, yardım sever vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kermeste açılış konuşmasını yapan Fatsa Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şube Başkanı Nimet Koç : ‘ Burada bu gün bizimle olduğunuz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Biz burada yaklaşık iki ay önce açtığımız atölyemizde yaptığımız, emek verdiğimiz el işlerini satışa sunuyoruz. İnşallah kabul görür ve bu alımların bedeliyle de öğrencilerimiz burs kazanmış olurlar ’dedi.

Kermeste ay yıldız motifli yastığı alarak satışı başlatmış olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Abdullah Eraslan; “Kermes kelimesi, Avrupa'dan bize ithal edilen bir kelime ve Filemençe'dir. Fransızlar, Almanlar ve diğer Avrupa milletleri onlar Hıristiyan âleminin yardım meselelerini kermes adın altında bir ifadeyle vücuda getirmişler. Sergiler açmışlar, yemek programları tertip etmişler, mobilyalar, ev ihtiyaçları böyle düzenledikleri mümkün mertebe ya ucuz ya bedava aldıkları şeyleri halka arz etmişler. Onlardan ellede ettikleri gelirlerle hayri hizmetler yapmışlar. Biz uçağını, arabasını, kermes gibi faideli şeyleri alacağız. Ama inançlarını kendilerine bırakacağız. Bu minvalde aldığımız faideli olan bizim daha ziyade talebeye kullandığımız yani atiye kullandığımız, geleceğe kullandığımız bu yatırımdan dolayı yardım severler derneğine hem tebriklerimi arz ediyor hem de muvaffakiyetler diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde