04 Mayıs 2024

Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

  • PDF

tbl23-04-2014Fatsa Fen Lisesinde Fatih Projesi kapsamında 9. Sınıf öğrencilerine ve okul öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Proje kapsamında ise, ilçe genelinde 5 okulda toplamda 1021 öğrenciye ve 264 öğretmene tablet dağıtımı yapılacak.

Dağıtılan tabletlerde öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda dilerlerse oyun ve benzeri sitelerde kısıtlamalar getirilebilecek.

Dağıtılan tabletlerin amacı doğrultusunda kullanılması gerektiğini vurgulayan Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Mürsel Avcı; “ Ders çalışırken gerekli olacak bütün programlar tabletlerinize yüklü. İnşallah amacı doğrultusunda kullanırsınız. Bakanlığımız çok iyi bir fırsat sundu sizlere. Dokuzuncu sınıf öğrencilerimize 90 tablet dağıtımı yapılacak. Bu tabletlerin hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fatih Projesinin okullarda eğitimi daha çağdaş bir hale getirilmesi içi n yapılan güzel bir proje olduğunu ifade eden Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca; “ Biliyorsunuz sürekli teknoloji gelişiyor. Öğrencilerin teknolojiden faydalanarak eğitim almasını istiyoruz. Kullanacağımız tabletler öğrencilere dağıtılıyor. bu tabletlerde müfredatın tamamı, konular, deneme sınavları, örnekler ve size yardımcı olabilecek bütün bilgiler mevcut. Bu tabletleri alıp, amacı doğrultusunda kullanmanız gerekiyor. Ne kadar çok araştırılırsa, eğitim o kadar iyi etkilenir. Dağıtılan bu tabletlerin hepiniz için hayırlı olmasını diliyorum. Başarınıza başarı katmakta katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Bunun yanında, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Fen Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi ve sınıf Başkanı Burak Süha Yüksel "sınıfımızda bulunan akıllı tahta bile derse olan katılımımızı önemli oranda etkiledi. Sözel olan bir konuyu görsel olarak anlatmak ve konuyla ilgili daha zengin bir içeriğe sahip olmak için akıllı tahtaları kullanıyorduk. Teknoloji sayesinde eğitim almak bence çok güzel bir şey. Akıllı tabletlerin bizlere çok faydalı olacağını düşüyorum, Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde