04 Mayıs 2024

CHP’den 23 Nisan kutlama mesajı

  • PDF

dgnms24-03-2014Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, her yıl yurdumuzda temsilciliklerimizde, okullarımızda ve her yerde çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

30 Ekim 1918 Mondros müzakeresi ile birlikte İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Amerika gibi ülkeler tarafından ülkemiz fiilen işgale uğramıştı. Osmanlı devleti fiilen ve siyaseten yok edilmişti.Bu durumda hükümetsiz, siyaseten de temsilcisiz kalmıştır.  Türk milleti, bu durumu gören Ulu Önder Atatürk’ ün önderliğinde kendi bağımsız iradesiyle ortaya çıkardığı meclisini 23 nisan 1920 de Türk Milletini Ankara’yı merkez kabul ederek  devletsiz, başsız, temsilcisiz bırakmamış oldu. Artık bu meclis Türk milletinin meclisi oldu. Böyle önemli bir günü Ulu Önder Atatürk geleceğimiz olan çucuklarımıza armağan etmiştir.

Bu meclisin temel ilkesi; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bugün bu önemli ilkeyi çok doğru anlamamız ve okumamız gerekmektedir.23 Nisan Çocuk Bayramı; çocuklarımıza ve gençlerimize ışık tutması dileği ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak kutluyoruz.                                                                               

Doğan ÇELEBİ                                                   

CHP Fatsa İlçe Başkanı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde