04 Mayıs 2024

Hasan Yahşi ilkokulu-Ortaokulu’ndan Kutlu Doğum Haftası Programı

  • PDF

ktlu23-4-2014

Hasan Yahşi İlkokulu-Ortaokulu’nun Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, Şube Müdürümüz Atilla YİĞİT, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı.

Hasan Yahşi ilkokulu-Ortaokulu’ndaki Kutlu Doğum Haftası Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yapan Okul Müdür Vekili Miraç ERGİN, Kutlu doğum Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz “Kutlu Doğum Haftası” programımıza hoş geldiniz. 1989 yılından bu yana 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan olan haftamızın kutlu olmasını temenni ederken, Hz. Peygamberimizin getirdiği “Evrensel Mesajı” anlamamıza vesile olmasını niyaz ediyorum. Hepimizin malumu olduğu üzere Kutlu Doğum şerefli doğum demektir. Kutlu doğum, bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin, zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin, irfanın cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur. Kutlu doğum, risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammet (S.A.V) dünyayı teşrifidir. Evrensel mesajı insanlığa sunuşudur. Bunun için kutlu doğum deyince heyecanlanıyoruz” dedi.

Okul Müdür Vekili Miraç ERGİN, “Peygamberimiz Hz. Muhammet’in (S.A.V) gelmesiyle insanlar, insan olduklarının farkına varabilmişler, insanca yaşamanın huzuruna ermişlerdir. Çünkü O, rahmet ve merhamet timsalidir. Tevazu örneği, cömertlik misalidir. İyi bir lider, gerçek bir önder, son peygamberdir. Ahlakı Kur’an ahlakı idi. Adeta yaşayan bir Kur’andı. Kur’an’ı anlamak isteyenler, O’nun hayatına, O’nu anlamak isteyenlerde, Kur’ana bakmalıdırlar. Muhammed Hamidullah’ın dediği gibi: “Kur’an bir kimsenin hayatı olsaydı, elbette o kimse Hz Muhammet olurdu. O’nun getirdiği ilahi kitap, en kutlu hitap Hz Kur’an’dır. O Kur’an evrensel bir mesajdır. Bu programların Kuran-ı anlamaya Hz. Peygamberi tanımaya vesile olması dilek ve temennisiyle haftamız kutlu olsun diye söyleyen Miraç ERGİN konuşmasını şairin şu beytiyle tamamladı.

“Müjdecim, kurtarıcım efendim Peygamberim.

Sana uymayan ölçü, hayat olsa teperim..”

 

Program, Kuran-ı Kerim okunması, 40 hadis sesli slayt, Bir gece şiiri, Gül Ahmedim ve 571 İlahisi, 40 Yaşındasın Şiiri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Murat BAŞKA ve öğrenciler tarafından ilahiler okunması ve Kutlu Doğum Haftası ile ilgili slaytların sunumuyla devam etti.

 

Hasan Yahşi İlkokulu-Ortaokulu Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile öğrenci velileri arasında düzenlenen siyer yarışması ve Peygamberimize mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Yarışmada dereceye giren öğrenci velilerine hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI verdi. Ortaokul öğrencilerinin hediyelerini Şube Müdürümüz Atilla YİĞİT verirken Peygamberimize Mektup yarışmasında birinci olan 8. Sınıf öğrencisi Merve KIRICI’nın hediyesini ise Hatipli İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Hikmet KAÇAK verdi. Daha sonra Hediyesini alan 8. Sınıf öğrencisi Merve KIRICI, izleyicilere yarışmada birinci seçilen mektubu okudu.

 

 

Öğrenci velilerine hediyelerini verdikten sonra bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam alemine mübarek olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Çocuklarımızın bugün burada çok güzel Kur’an ve ilahiler okuması bizi etkiledi. İlçemizdeki tüm okullarımızda Kuran-ı Kerim 2011 yılından itibaren seçmeli ders olarak okutulmaya başladı. Bu derslerin seçiminde etkisi olan devlet büyüklerimize ve Milli Eğitim Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Velilere de duyarlılık göstererek programa geldikleri için teşekkür eden Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, “Bu mahalle çok güzel bir okul kazandı. Fatsa’nın ve bu mahallenin medarı iftiharı olan Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin YAHŞİ beye de Fatsa’ya mükemmel bir okul kazandırdığı için huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Velilere her türlü istek ve sorunlarında yanına rahatça gelebileceklerini ifade eden Müdür AVCI, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hükümet Konağı’nın 3. Katında. Orada bir kardeşinizin olduğunu unutmayın. Kapımız sizlere sonun kadar açık. Buraya sadece koltukta oturmaya gelmedik. Amacımız Fatsa’ya hizmet etmek. Fatsa’nın eğitim öğretim çıtasını artırmak. Fatsa’da çok güzel bir ekiple çalışıyorum. Şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz Fatsa’nın eğitimdeki başarı seviyesini yükseltmek için büyük fedakârlıklarla çalışıyorlar” Böyle güzel bir ekiple çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Müdürümüz, hepsine teşekkür ettiğini söyledi.

 Hasan Yahşi İlkokulu-Ortaokulu’nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası Programı, okul öğretmenlerinden Muhammet ÖZYÜREK’in misafirlere ney dinletisi ziyafeti ile sona erdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde