04 Mayıs 2024

Hz. Peygamber (s.a.v) Güller Eşliğinde Anıldı

  • PDF

mftl23-04-2014

 

Fatsa'da Hz. Peygamberimiz (s.av.)'in doğumunun 1443. yılı münasebetiyle İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Fatsa Şubesinin katkılarıyla "Hz. Peygamber (s.a.v), Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi. Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen konferans büyük katılım ve ilgi gördü.

Fatsa Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa İstanbul İl Müftüm Prof. Dr. Rahmi Yaran, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Haluk Yıldız, Fatsa Mal Müdürü Ömer Sezgün, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, cemiyet üyeleri katıldı.


"Hz. Peygamber (s.a.v), Din ve Samimiyet" konulu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Sahil Büyük Cami İmamı Ahmet Özay ve İstanbul Bahçelievler Geylani Kuran Kursu Öğreticisi Murat Akbulut'un 'Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında "Din ve Samimiyet" temasını seçtiğini ve etkinliklerin bu kapsamda düzenlendiğini söyledi. Can, "Alemlere Rahmet olarak gönderilen, Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V.) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği miladi doğum tarihi olan ve her sene 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası'na idrak etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, "Böyle güzel topluluğun ve güzel bir salonunda bulunmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Program, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın konuşmasının ardından plaket töreniyle sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde