04 Mayıs 2024

Şener, İşsizliği Önlemek İçin Yapılan Başarılı Çalışmaları Anlattı

  • PDF

snr23-04-2014

AK Parti Ordu Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı İhsan Şener, KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu'nun 42. toplantısına katıldı. Şener, üye ülkelere Türkiye’de ki işsizlik rakamlarının nasıl gerilere düşürüldüğünü anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin daveti üzerine gerçekleşen toplantı Antalya’da yapılırken Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Türkiye ve Ukrayna delegasyonları yer aldı.

"KEİ Bölgesindeki Genç İşsizlik ve İstihdam Politikaları: Genç Neslin Güçlendirilmesi İhtiyacı" üzerine görüşmeler gerçekleşti.

Toplantı’da KEİ ülkelerine oranla Türkiye'de genç işsizlik rakamlarının düşük olmasının nedenlerini üye ülke temsilcilerine anlattığını söyleyen Şener, "Diğer ülkelere göre Türkiye'nin tedbirleri sayesinde işsizlik oranlarımız daha az. Ülkemizde yapılan çalışmalardan üye ülkelere anlatarak bunu nasıl başardığımız ile ilgili bilgiler verdim. İşsizliğin azalması işin iş verenlerin iş gücü maliyet kalemlerinin azaltılarak işçi çıkartmak yerine istihdamına yönelik yapılan teşvikler ile işsizlik oranlarının düştüğü ile ilgili bilgiler verdim. Mesleği eğitim veren iş verenlere yönelik düşük sosyal güvenlik primi, teknoloji, araştırma ve geliştirme alanlarında personel istihdam eden işverenlerin sosyal güvenlik primleri beş yıl boyunca yarıya indirildiğini anlattık. İşsizliğin önüne geçmek için yapılan projelerin başarısı karşısında üye ülkelerde kendi parlamentolarına bunu anlatacaklarını ifade ettiler."diye konuştu.

Toplantı sonunda tavsiye kararı hazırlandığını söyleyen Şener, "Genç nüfustaki işsizlik, KEİ ülkelerinin de önemli bir sorunu. Bu konuda neler yapılabilir bunun üzerinde görüşmeler yaptık. KEİ ülkelerinin parlamentoları ve hükümetlerine iletilmek üzere bir tavsiye kararı ortak olarak hazırlandı. Bu tavsiye kararında işsiz gençlerin istihdama geçişlerini sağlayacak ne gibi çalışmalar yapılabilir bunun üzerinde ülkelerin ortak görüşleri bulunuyor. Burada aynı zamanda kayıt dışı istihdam üzerinde de durduk. Ülkeler, işgücü piyasası ile ilgili politikaları ve programları yeniden gözden geçirerek gençlere istihdam alanlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapması amacı taşıyor."dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde