04 Mayıs 2024

Rekolte Oranları Mayıs Ayın İçerisinde Belirlenecek

  • PDF

al16-04-2014

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ şuanda açıklanan rekolte oranlarının tahmini olduğunu belirterek; resmi rekolte oranlarının mayıs ayı içerisinde netleşeceğini ifade etti.

Rekolte oranlarının resmi olarak mayıs ayı içerisinde açıklandıktan sonra fiyatın netleşeceğini vurgulayan Ali FEYZİ, “Fındığın gerçek fiyatı net hasar durumu ortaya çıkıp, 2014 yılı rekolte oranları açıklandıktan sonra oluşacaktır. Buda tahmini olarak 1 ay sürecektir” dedi.

Gazetemize özel yaptığı açıklamada, rekolte oranı açıklayan kuruluşların tahmini konuştuğunu söyleyen Ali FEYZİ; “Rekolteler Mayıs ayı içerisinde tam olarak belli olacak. Şuanda rekolte açıklayan kimi kuruluşlar tahmini olarak konuşuyorlar. Fındık fiyatları ise resmi rekolte oranları açıklandıktan sonra netleşecektir. Şuan piyasada farklı fiyatlar söz konusu. Biz borsa olarak fındık fiyatı verirken beş tane firmadan fiyat alıyoruz ve diğer çevre borsalarımızla birlikte hareket ederek fiyat belirliyoruz. Fındığın gerçek fiyatı net hasar durumu ortaya çıkıp, 2014 yılı rekolte oranları açıklandıktan sonra oluşacaktır. Buda tahmini olarak 1 ay sürecektir.” dedi

Fındık fiyatlarındaki artış ve azalışı mahsulünün durumunu gördükten sonra konuşmak daha sağlıklı olur diyen Ali FEYZİ; “ Şuanda ne söylersek, söylediğimiz şeylerin altında kalabiliriz. Fakat fındık fiyatı bu sıralar 8 ile 9 TL arasında oynuyor . Biz ortalama fiyatları baz alarak fiyat belirliyoruz. Şuanda borsa fiyatı 8.5 TL civarındadır” diye konuştu.

Fatsa Ticaret Borsası olarak üreticimizin, esnafımızın, ihracatçının hakkını korumak için mücadele ediyoruz diyen Ali FEYZİ; “ Bizler ekibimizden, çevre borsalarımızdan istişaresiz iş yapmıyoruz. Tekrardan dediğim gibi, rekolte oranları mayıs ayı içerisinde netleşecek, fiyatlarda ona göre şekil alacaktır. Biz daha önce Fatsa Ticaret Borsası olarak neden fındık fiyatı 10 lira olmasın diye yorumlar yapıyorduk. Gazetelerimizde de bu konular ile ilgili beyanlar verdik. Yalnız bizim yorumumuz, hem fındık bol olsun hem de fiyatı 10 lira olsundu. Ama şuanda bir afet yaşanmıştır. Dalda fındık yoksa, üreticinin elinde fındık yoksa fiyat 50 TL olsa ne olur? Biz daldaki fındığın acısını yaşıyoruz. Biz bu afetten çıkar elde etmeye çalışanlar ile beraber olmadık, olmayacağız. Fındık piyasasının acısı vardır, üreticinin acısı vardır, bölge esnafının acısı vardır. Bu acılarında kısa süre içerisinde dinmesini temenni ediyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde