04 Mayıs 2024

FAGİAD DOKA’YLA BİLGİLENDİ

  • PDF

fg16-04-2014

FAGİAD tarafından Bolaman Yıldız Apart – Pide restaurant’ta düzenlenen yemek programında, FAGİAD dernek üyeleri ve DOKA Ordu Koordinatörü Harun Göçer bir araya geldi.

Düzenlenen yemek programına, FAGİAD Başkanı Serkan Erdik, DOKA Ordu Koordinatörü Harun Göçer, Yalçın Otel Resort Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Yalçın, FAGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı. 
Programda, Fagiad üyeleri DOKA tarafından verilen destekler konusunda bilgi sahibi oldu.
DOKA tarafından verilen desteklerin konuşulduğu istişare toplantısının açılış konulmasını yapan FAGİAD Başkanı Serkan Erdik, "Bu akşam düzenlemiş olduğumuz yemek için birçoğunuz işlerinizden feragat ederek geldiniz. Bu şu açıdan çok önemli; FAGİAD'nin yapmış olduğu birçok organizasyonda, organizasyonun kalitesinin ve yapılan işin büyüklüğünü tamamen gücünü üyelerinden alan bir kurumdur. Eğer siz yaptığınız işlerde ne kadar üyelerinizi bu işlere ortak edebiliyorsanız, o kadar başarılı ve bir o kadar da doğru yolda olduğunuz kanıtını göstermiş oluyorsunuz " dedi.

DOKA'nın her alanda destek verdiğini kaydeden DOKA Ordu Koordinatörü Harun Göçer ise"Kalkınma ajansları Türkiye'de 26 farklı bölgede 2006 yılından itibaren kurulmaya başladı. DOKA(Doğu Karadeniz Kalkınma Ajans)'da 2010 yılında kuruldu. Ayrıca 2011 yılından bu güne faaliyetlerine devam etmektedir. Ajanslar diğer kurulardan farklı olarak hem KOBİ'lere hem de KOBİ'ler dışındaki Kamu Kurumları, Dernekler, STK'lara destek vermektedir. FAGİAD ile birlikte yürütmüş olduğumuz projemizde olacak. Yine aynı şekilde kamu kurumları, belediyeler gibi kurumlarla projelerimiz var. Bugün toplama sebebimiz olan destekler hakkında kısaca bilgi vereceğim. Ajanslar her sene farklı konu hakkında desteğe çıkıyorlar. Bizde ilk kurulduğumuz zaman turizm firmalarına destek verdik. İkinci sene gıda üreten firmalara destek verdik. Geçen sene ise imalat sanayisine destek verdik. Bu sene yine imalat sanayisine destek vereceğiz. Hangi konuya destek vereceğimizi yönetim kurulumuz belirliyor. Bu kapsamda yönetim kurulumuzda 6 il var. Bunlar o illerin Valisi, Belediye başkanı, PSO Başkanı ve il genel meclisi başkanından olmak üzere toplamda 24 kişilik bir ekipten oluşuyor. Verilecek destekler noktasında kararı bu 24 kişilik heyet veriyor. Bu senede tekrar imalat sanayisine desteğimiz olacak" şeklinde konuştu.

DOKANIN HİBE DESTEĞİNDE ARADIĞI ŞARTLAR

Kalkınma ajanslarınınn Türkiye genelinde 2006’dan bu yana 26 bölgede hizmet vermeye başladığını ifade eden Harun Koçer, “ 2010 yılında kurulan DOKA bunlardan biridir. Ajanslar diğer kurumlardan farklı olarak hem Kobilere, hemde bunların dılında kamu kurumları, dernekler, sivil toplum kuruluşlarına destek vermektedirler. FAGİAD için de yeni bir projemiz olacak. Bunun dışında Kaymakamlıklar ve Blediyele riçin de projeler yapıyoruz.

Bu toplantıda destek programı hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Ajanslar her sene farklı bir konuda destek sunuyorlar. İlk kurulduğumuzda turizm sektöründe destek verdik. İkinci yıl gıda sektöründe, üçüncü yıl ise imalat sanayiine desyek verdik. Bu sene tekrar imalar sanayisine destek veriyoruz. Destek vereceğimiz kapsamı 24 kişilik DOKA Yönetim Kurulu belirliyor. Yönetim kurulumuzun bağlı olduğu 6 ilimiz var. 400 bin TL ye kadar ve yüzde elli oranında projelere destek veriyoruz. Belirlenen bu iki limitin üzerine çıkamıyoruz. DOKA’ya 800 bin TL’lik bir proje hazırlandığında 400 bin TL destek alınabilmektedir. Tabi bu her programa göre değişiklik gösterebilir. Burada kıstas şu; İmalat sanayinde faaliyette olmak... Yeni kurulan firmalar da makina-ekipman için DOKA’ya başvurabilir. Bir diğer kıstas mikro ve küçük işletmeler. Yıllık cirosu 40 milyon TL’yi geçmeyecek ve çalışan sayısı da 50 kişinin altında olacak. Bu uygulama önceki yıllara değil, bu yıla özgü bir durum. Üçüncü Kıstas, DOKA sadece makina ve ekipman desteği sağlar. Mesela binaya destek vermez. Doğrudan üretimi destekler. Üretimle ilgili herşeyi kapsar. Bu üç şartı yerine getirenler DOKA’ya başvurabilirler. KOSGEP’in yada Kırsal Kalkınma’nın destekleri her sene hemen hemen aynıdır. Oysa biz her sene farklı bir konuya destek veriyoruz. Bu sene için son başvuru tarihi 30 Mayıstır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde