16 Mayıs 2024

Gelenek yine bozulmadı

  • PDF

aslan16-04-2014

Aslancami Ortaokulu “ZEYKORANİT” Projesi İle Türkiye Finalinde

 

İlçemiz Aslancami Ortaokulu “ZEYKORANİT” projesi ile Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışmasının (BBE) Samsun Bölge Sergisi´nde ilçemiz Aslancami Ortaokulu,  “ZEYKORANİT” projesi ile Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

İlimizden 15 projenin davet edildiği sergiye ilçemizden Aslancami Ortaokulu “Zeykoranit”, “Doğru ile Çemberin ilginç İlişkisi” ve “Su Kabağı Bitkisinden Dez Dolgu”, Kösebucağı Ortaokulu “Arıların İnatçı Geometrisi” ile Ilıca Ortaokulu ise “Matematikteki Merakım” projeleri ile Samsun Bölge Sergisine katıldı. 

Samsun, Tokat, Amasya, Ordu, Kastamonu, Giresun ve Sinop illerinden Samsun Bölge Sergisi’ne davet edilen 85 proje, 7-11 Nisan 2014 tarihlerinde Samsun Grand Amisos Otel’de sergilendi. Samsun Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye finalinde yarışacak 9 proje belirlendi. İlçemiz Aslancami Ortaokulu "Zeykoranit" projesi ile Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı. 

Samsun bölge birincisi seçilen Aslancami Ortaokulu ödülünü Samsun Valisi Hüseyin Aksoy´un elinden aldı.

Samsun Bölge Sergisine katılan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, “Zeykoranit” projesi ile Ordu İli’nin birincisi seçilen Aslancami Ortaokulu öğrencileri Abdülkadir Aslan ve Kübra Aslan ile Proje Danışman öğretmeni İbrahim Çoban’ı kutlar, Türkiye Finali’nde başarılar dileriz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde