16 Mayıs 2024

Fatsa Küçük Sanayi Esnafı: “SORUNUMUZ ALTYAPI”

  • PDF

ozelsa9-4-2014

Fatsa Özel Sanayi Sitesi Esnafları, sanayi sitesindeki en büyük sorunun altyapı ve kanalizasyon olduğunu ifade ederek, istek ve taleplerini gazetemize yaptıkları özel açıklamalarda dile getirdiler.

Fatsa Yeni Haber Gazetesi olarak ziyarette bulunduğumuz sanayi esnafları Fatsa Belediye Başkan’ı Hüseyin ANLAYAN’dan altyapı ve kanalizasyon sorununun çözümüne dair söz aldıklarını belirterek, siyasetçiler sadece seçim zamanı değil seçimlerden sonrada ziyaretimize gelip sıkıntılarımızı sorsun ve çözüm üretsinler” dediler.

Karadeniz Bölgesinin genel olarak sezona endeksli iş potansiyeli olduğunu belirten esnaflar, fındık sezonunun gelmesinin, sanayi bölgesinin canlanmasında etkin rol oynadığını ancak fındıkta oluşan büyük hasarla, işlerinin canlanması konusundaki umutlarının da azaldığını ifade ettiler.

“Büyük Sanayi Sitesine Göre Daha Geri Plandayız”

Otocam sektöründe çalışan sanayi esnaflarından Yunus Süne, kış sezonunun etkileri ile iş potansiyelinin düşük olduğunu ve ilerleyen süreçlerde bir canlanma olacağını belirtti. Sanayi bölgesi olarak bazı beklentileri olduğunu söyleyen Süne; “ İşlerimizdeki durgunluk konusunda beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Bunun yanı sıra gerekli mercilerden tabi ki bazı taleplerimiz var. Sanayimize bir cami lazım. Burada çalışan esnaf Cumalarda, namaz vakitlerinde farklı camilere gitmek zorunda kalıyorlar. En önemli sorunlarımızdan bir tanesi ise kanalizasyon ve alt yapı konusunda eksiklerimiz var. Büyük Sanayi sitesine baktığımızda bize göre daha iyi şartta. Yollar düzgün olmadığı için toz kalkıyor boya işi ile uğraşanlar için problem yaratıyor. Yollarımızın tamamı asfalt yapılırsa bizim için çok güzel olur” dedi.

“Yağmur Yağdığı Zaman Kanalizasyon Tıkanıyor Dükkanlarımız Su Doluyor”

Özel Sanayi sitesinde Yedek Parça işi yapan esnaf Harun Uza sanayi esnafı olarak yağmur yağmasının kendileri için büyük problem yarattığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu; “ Yağmur yağdığında kanalizasyonlar tıkanıyor. Dükkanlarımızın önü su doluyor. Sanayi başkanına sorduğumuzda yeni bir hat geçeceğini söylüyor. Yağmur çok yağdığı zaman dükkan önlerimiz göl oluyor, bu sorunun çözüm önceliğinin olmasını istiyoruz” dedi.

“Seçimden Sonra da Dertlerimiz Sorulsun”

Sanayi sitesi olarak temizlikten çok memnun olduğunu ifade eden Uza: “Belediyenin temizlik işleri güzel. Temizlik konusunda sıkıntımız yok. Haftada iki kez geliyorlar temizliği yapıyorlar. Ekonomik açıdan ise sanayimiz durgun. 17 Aralık’a bağlıyoruz. O tarihten bu yana işler kesildi. Bazen canlanıyor, bazen siftah yapmadan kapatıyoruz. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağını düşünüyoruz. Büyükşehirden de beklentimiz sadece seçim zamanı değil her zaman esnaf ziyaretlerini yapmaları, halimizi hatırımızı sormalarıdır. Derdimizi sıkıntımızı sorsunlar, çözüm yolları üretsinler” dedi.

“Büyükşehir Önce İş Potansiyelini Büyütsün”

Sadece sanayi bölgesinde değil genelde bir durgunluk olduğunu belirten esnaflar, sanayi bölgesi olarak genelde bir durgunluk söz konusu olduğunu ve beklentilerini hiçbir şekilde karşılamadığını ifade ettiler. Akif Ekiz ve Adem İyiden : “Büyükşehrin artılarını ve eksilerini tam anlamıyla yaşamadan göremeyiz. Büyükşehirden tek beklentimiz iş potansiyelinin artırması yönünde. Bunun dışında biz sanayi esnafı olarak oldukça mutlu bir şekilde işimizi yapıyoruz. İllaki durgunluklar canlanmalar olacak” dedi.

Yine Oto kaporta işi ile uğraşan Olgun Kancan, sanayi bölgesine ek bina yapılmasının sanayi esnafları olarak kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Çoğu esnaf gibi işlerin durgun olduğundan müzdarip olan Kancan; “ İş potansiyeli geçtiğimiz aylara göre biraz durgun. Seçimin etkileri diye düşünüyoruz, ilerleyen zamanlarda açılacağını umuyoruz. İnsanların hurda araçlar ile gezmesi bizi etkiliyor. Bu işi serviste yapıyor fakat bizde yapıyoruz. Araçlar sadece servislere değil, bize de gelsin. Yine yerel yönetimlerden beklentimiz caminin yapılmasıdır. Bunların yapılmasını bekliyoruz. Ek binamız yapıldı bundan dolayı memnunuz” dedi.

“Alt Yapı Sorunumuz Büyük”

Sanayi kooperatifi ikinci başkanı Mustafa YILDIZ İSE; “bana göre sanayi sitesinin en büyük sorunu alt yapı sorunudur. Yağmur yağdığında dükkanlarımız su altında kalıyor. Mazgallar tıkanıyor. Belediye Başkanımız Hüseyin ANLAYAN’dan söz almıştık. Şimdi başkanımızdan bu aldığımız sözü gerçekleşmesini rica ediyoruz.”şeklinde konuştu.ozel9-04-2014ozel-9-4-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde