16 Mayıs 2024

“Rüşvete dayalı bu siyasi anlayışla hiçbir yere gidilmez”

  • PDF

dgn9-4-2014Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa ilçe başkanı Doğan Çelebi, 2014 yılı yerel seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere üzere bir basın açıklaması düzenledi.

Yerel seçimler üzerine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, “2014 yerel seçimlerinde, çağdaş bir gelecek isteği ile yanıp tutuşan vatandaşlar ile seviyeli bir seçim dönemi geçirdiklerini” ifade etti.

Seçim çalışmalarının temel kampanyasının Fatsa değişimi olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, “31 Mart sabahı Fatsa bir değişim gerçekleştirsin, kendine yeni bir sayfa açsın istiyorduk. Biz kongrelerden sonra Fatsa’ya şu sözü vermiştik. Biz Fatsa’ya en layık olan adayla seçime gideceğiz. Bu adayın partili partisiz olması çok önemli değil, ancak Fatsa’ya hizmet etme kapasitesi çok yüksek değişimin öncüsü olacak bir adayla bu yola çıkacağız demiştik. Biz sözümüzü dört dörtlük yerine getirdiğimize inanıyoruz. Fatsa’ya değişimi görünür anlamda yaşatacak bir kadro ile seçime hazırlandık” dedi.

“Türkiye öz kaynaklarını satarak yaşayan bir ülke haline geldi”

Fatsa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanmasını ve Fatsa’yı değişime sokacak plan projelerin hayata geçirilmesini gönülden istediklerini fakat sonucun Cumhuriyet Halk Partisi için olumsuz sonuçlandığını kaydeden Doğan Çelebi, “Bu seferde olmadı, dünde olmadı ve bu gidişle de olacağı zor görünüyor. Siyasette olumsuz tablolar çizmek politikacılara çok yakışmayan bir şey ama gerçekçi olmamız lazım. Türkiye’de politika doğru zeminde, doğru şekilde yapılmadığı için sürekli pembe tablolar ile halkın karşısına çıkan siyasetçiler olduğu için Türkiye’yi medeniyetten, çağdaş gelişimden uzaklaştırıyorlar. Dünyadaki gelişmiş ülkeler arasına katamadığımız bir Türkiye var önümüzde. Herşeyden önemlisi Türkiye artık varlıklarını ve öz kaynaklarını satarak yaşayan bir ülke haline geldi. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu bütün kamu ve iktisadi teşebbüsleri, hazine arazileri elden çıkarılarak seçimlerde halkımıza yardım adı altında, sonucu oya dönüşen yardımlar dağıtmaya başlanmıştır. Seçim sonuçlarını o verilen paketler mi belirliyor? Bizde siyasetteki yerimizi buna göre belirleyelim.Halka bakın bunlar bize bunu veriyor, siz ne veriyorsunuz dedirtmeye zemin hazırlanmıştır. Bugün seçimlerde gerçekten demokrasinin olmazsa olmaz kuralları rayından tamamen çıkmıştır. Tren raydan çıktı. Biz nasıl Türkiyedeki siyaseti etik, ahlaki kuralları dört dörtlük uygulayan bir ülke haline getirebiliriz buna kafa yormamız gerekir. Ben Türk toplumunun tamamen rüşvete dayalı bu siyasi anlayışla hiçbiryere gidemeyeceğini düşünmüyorum. ” şeklinde konuştu.

“Fatsa’da Bizim Partilimiz Neden Başka Partiye Oy Verdi ?”

Seçim süreci boyunca Fatsa’da yanlış bir seçim algısı oluştuğunu ifade eden Çelebi “ Fatsa’da bir seçim mücadelesi yaşadık. Kendi partililerimiz bile dışarıdaki partilerin algısından etkilendi. Bu davranışlar içerisinde bulunanlar parti içindeki yetkili kurullara hesabını verecektir.Parti ahlakına yakışmayan davranışta bulunan herkes bedelini ödemeye razı olacaktır. Ancak başka bir algı var. Sürekli açıklamamıza, uyarmamıza rağmen başkalarının biz o parti ile birleştik, o parti bizi destekliyor sözleri üzerine onlara inanarak partisine oy vermeyen tabana kırılamıyorum, ama neden bizi anlamadıklarını, bize oy vermediklerini anlayamıyorum. Bu algıya neden olacak bir hata da yapmadığımız kanaatindeyim. Buna rağmen bu algının önünü alamadık. Fatsa merkezde Cumhuriyet Halk Partis’nin üyelerinin başka partiye oy verdiğini seçim tablolarında gördük. Bunu değerlendirip, nerede hata yaptığımızı partili arkadaşlara sorup iştişare yapmamız gerekiyor” dedi.

 

“Bu Sonuç Bizim Hak Ettiğimiz Bir Sonuç Değil”

Seçim sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi için olumsuz bir sonuç olduğunu ve bu durumdan memnuniyetsizliğini belirten Çelebi; “Bu sonuç Fatsa Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu, dürüst, halkı kandırmaya yönelik, yalan, iftira olmayan tertemiz siyasetine yakışmayan bir sonuçtur. Türk halkını bu kadar yolsuzluğa göz yumduran sebepler nelerdir? Bu çok büyük bir araştırma konusu olmalıdır.Temiz mücadelemize rağmen, buna gölge düşürenlerin doğru şeyi yapmadıklarını açıklamakta hiç bir sakınca görmüyorum. Ben partililerimizden şunu anlıyorum. Herkes bir partiye inanarak, o partiyi kendine ayna tutarak yola çıkıyorsa o partiye oy vermelidir, siyaset ancak böyle şekil alır. Üyesini, kitlesini, taraftarının ne olduğunu bilmeden mücadele etmek kadar zor bir şey yoktur. Ak Partilileri’de kutluyorum. Seçim tablosundan da görülüyor. Büyükşehir, küçükşehir, belediye meclisi ne varsa oyunu veren bir seçmene sahip. Bütün bunların dışında bu seçim marotonunda bizimle birlikte olan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde