16 Mayıs 2024

Don Fındığın Boynunu Büktü

  • PDF

don9-4-2014Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem KİBAR 29-30 Mart Tarihlerinde gerçekleşen kar yağışının ardından meydana gelen don olayının fındığa yüksek oranda zarar vereceğini bunun da rekolte ye ciddi derece`de yansıyacağını söyledi.

Kibar: Yüksek Kesimlerde Bahçeler Tamamen Donmuş Olabilir!!

Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem Kibar ; Don olayının Orta ve yüksek kesimler olarak tabir edilen bölgelerde çok şiddetli gerçekleştiğini 350 rakım üzerinde ki fındık bahçelerinin tamamen donmuş olup bahçelerin kuruyabileceğini söyledi. Ancak zararın ne boyutta olduğunu en az 10 gün sonra yapılacak tespitler sonucunda ortaya çıkacaktır dedi.

Kibar: Fındık Fiyatı 10 Tl Yi Bulabilir!!

Bahçelerimizde hasar ciddi boyutta Hasar tesbitlerinden sonra Fındık fiyatının kısa vadede 10 tl nin üzerine çıkabileceğini söyleyen Kibar : “Bu don olayının bahçelerde ciddi hasarlar meydana getirecektir ve gelecek yılların rekoltesine de olumsuz yönde etkileyecektir” dedi.

Orta ve Yüksek kesimlerdeki üreticilerimizin çok mağdur olacağını ve hükümetimizin gerçek hasar ortaya çıktıktan sonra bu bölgelerdeki üreticilerimizin yaralarını sarmak için bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Kibar: Üreticilerimizi Sigorta Yaptırmaları Konusunda Uyardık!

Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem KİBAR : Daha önce üreticilerimizi don sigortası yaptırmaları konusunda uyardık. Bu yıl don riskinin diğer yıllara oranla daha yüksek olduğunu üreticilerimize gerek bire bir gerekse basın yoluyla duyurduk. Artık Don sigortasını Araç kaskosu gibi düşünmemiz gerektiğini söyledik. Uyarılarımızı dikkate alan birçok üreticimiz bahçelerini sigortalattı. Sigorta yaptıran çiftçilerimiz gerçekleşen don hasarından sigorta sayesinde çok fazla etkilenmeyecektir. Bahçelerini sigortalatan Çiftçilerimizin Hasar ihbarında bulunması gerekiyor. Hasar ihbarında bulunmak için isterseniz Sigorta yaptırdığınız acenteye ya da 444 82 77 numaralı TARSİM Çağrı merkezine Poliçe numaralarıyla birlikte başvuru yapmaları gerekiyor dedi.

Tarımsal Danışmanlık Hizmeti alan Üreticilerimize : Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem Kibar : ‘’Hasar ihbarında bulunan üreticilerimize TARSİM Hasar tespiti için Eksper gönderecek. Eksperler hasar tespiti için gelmeden önce üreticilerimizi arayıp hangi gün hangi saatte orada olacaklarının bilgisini verecekler. Tarımsal danışmanlık hizmeti alan üreticilerimizin Danışmanı olan Ziraat Mühendisi arkadaşımızı arayıp hasar tespiti yapılırken bahçe de olmasını talep etsinler. Üreticilerimizin aklına takılan sorular olacaktır. Hem bu soruların cevapları hem de yapılan işlemin doğruluğu açısından Danışmanı olan Ziraat Mühendis`i arkadaşımızın orada bulunması iyi olacaktır’’ dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde