16 Mayıs 2024

“Meclise bu dönem daha hazırlıklı gidiyoruz”

  • PDF

mhpmazbata09-04-2014

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Belediye Meclis Üyeliği hakkı kazanan 6 aday İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alarak 5 yıllık dönem için kolları sıvadılar.

AV. Hayati Yılmaz: “Seçimlerin Genel Seçim Havasında Geçmesi Bizi Etkiledi”
Meclis üyeleri mazbazalarını teslim alırken yerel seçim ile ilgili açıklamalarda bulunan Mhp Fatsa İlçe Sekreteri AV. Hayati Yılmaz, “seçim süresi boyunca gidilmedik yer bırakmadıklarını, çalışmaları olumlu bir şekilde gerçekleştirdiklerini ancak seçimlerin genel seçim havasında geçmesinin kendilerine büyük olumsuzluk doğurduğunu ifade etti. Parti olarak bu dönem daha donanımlı hazırlandıklarını da ekleyen Yılmaz şu açıklamalarda buludu.“Gidilmedik köy, gidilmedik belde bırakmadık. Partili, partisiz ayırımı yapmaksızın herkesten ve her kesimden oy istedik. Mustafa Sade’nin şahsında herkesi kucaklayan bir açılım yaptık. Fakat 17 Aralık’ta başlayan süreçle Başbakanımızı bir seçim mağduru gibi algılayıp, bunu yerel seçim havasından genel seçim havasına götürdükleri için böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır. 17 Aralık operasyonu olmamış olsa ve genel seçim havasında geçmemiş olsaydı inanıyorum ki; MHP ve adayı Mustafa Sade, Fatsa’nın yeni belediye başkanı olabilirdi. Meclis üyeleri de şu anda olduğu gibi 6 değil, en az 21–22 olacaktı. Bu seçimde takdir edersiniz ki; beklentilerimiz yüksekti. Elbette bu sonuçlar bizde bir hayal kırıklığı ve üzüntüye sebep oldu. Ama hayırlısı buymuş… Zaten hep dualarımızda Allah’ım eğer hayırlısıysa bu seçimlerde bize galip gelmeyi nasip et demiştik. Bunu adayımız Mustafa Sade de söylüyordu. Bundan sonra ki süreçte Fatsa için hayırlısı olur inşalla” dedi.

“Meclise bu dönem daha hazırlıklı gidiyoruz”
Önceki dönemlerde MHP’li meclis üyelerinin hazırlıksız olduğunu ifade eden Yılmaz, ancak bu dönemde 6 meclis üyesiyle birlikte etkili muhalefet yapacaklarını kaydetti. Hayati Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “6 üyemizin her biri işin bilincindeler. Daha donanımlı ve tecrübeliler. İnanıyorum ki; bu dönem belediye meclisinde muhalefet noktasında, seçilmiş meclis üyelerini ve belediye başkanını daha zorlayıcı ve Fatsa’nın menfaatini gözeterek, meclis toplantılarına daha yoğun bir katılım sağlayarak, Fatsa’da yapılacak olan işleri ve icraatları daha yakinen takip edeceklerdir. Ve bu durumu gerek partimizle, gerekse Fatsa kamuoyuyla paylaşacaklardır” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde