16 Mayıs 2024

Ustalık Döneminin İlk Basın Toplantısı

  • PDF

bsn2-4-2014Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan yeni dönemin ilk mesai gününde ilçemizde görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları ile bir araya gelerek 30 Mart 2014 seçimlerinde ki resmi sonuçları açıkladı.
Başkanımız Anlayan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu süreçte Fatsa’da bütün basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Duygu ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmamızda aracı oldular. Bizim açımızdan umduğumuz bir netice ile 30 Mart seçimlerinden çıktık. Teşkilat mensuplarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bütün ekibimle birlikte bu seçime inanarak çıktık. Aday adaylığı sürecimde bile bu seçiden zaferle ayrılacağımızı bilerek aday oldum. Gerçekten bu süreçte endişe görseydik bu seçimlerde partimiz adına iki dönem zaten belediye başkanlığı yapmıştık. Herkese Rabbim böyle bir onur nasip etmiyor. Böyle bir onuru Fatsa’da yaşadığım için onurluyum. Tabi bir risk görsem bu yola çıkmazdım. Sonuçta siyaset bir risktir ve hiçbir şeyin garantisi yoktur. Vatandaşımızın kendisi ile kim samimi muhabbet kuruyor, gönül bağı kurabiliyorsa o çıkıyor sandıktan biz ona inandık. 10 yıldır bunu yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda bizlere bir defa daha destek verdi. Bizlere inandılar ve güvendiler. Biz 10 yıldır onları mahcup etmemek için çalıştık çaba sarf ettik ve onların güvenini kaybetmemek için çaba sarf ettik. Bu güveni bize duydukları için bir defa daha çok mutluyuz. Ustalık döneminde aldığım için bu görevi bize çok daha ağır yük yüklüyor ve sorumluluk yüklemiştir. Vatandaşlarımızın çok büyük istekleri vardır. AK Parti hükümeti, Ak Partili belediyeler ve bizler gerek Fatsa’da gerek Türkiye’de hizmet çıtasını daha yükselterek hizmet ediyoruz. Bu vesile ile geldiğimiz bu noktada vatandaşlarımız daha fazla hizmet beklediği için bize destek verdi ve bizde bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Gereğini çalışarak yapacağız. Büyükşehir’inde burada çok önemi büyük. Bir takım oyunu oynuyoruz. Büyükşehir’de bizim için çok önemliydi. Vatandaşlarımız her ilçede AK Partiye destek vererek bize güvenlerini gösterdiler. Biz bu yükün altından kalkacağımızı düşünüyorum” dedi.

“En İyi Netice İle Seçimleri Kazanmak İstiyorduk Ve Bunun İçin Çalıştık”
Seçim kazanmalarının çok önemli olduğunu belirten Başkan Anlayan: “Seçim kaybetme gibi bir endişemiz yoktu. Kader çizgimizin daha iyi olması için mücadele ediyoruz. En iyi netice ile seçimlere kazanmak istiyorduk ve bunun için çalıştık. Vatandaşlarımızda bize o güveni verdi ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Zafer onlarındır. Neticelere değerlendirmek istiyorsak Fatsa Belediye Başkanlığında Ak Parti olarak oyların % 52,4’ünü aldık. 60373 kullanılan geçerli oyun 31615’ini Ak Parti aldı. MHP % 28,6 oy alırken CHP % 16,7, Saadet Partisi % 1,2 diğerleri de % 1,1 olarak seçimlerde neticeleri aldılar. Ak Parti dolayısıyla diğer siyasi partilerin aldığı tüm oylardan fazla alarak bu seçimin mutlak galibiyeti olmuştur. Belediye meclis üyeliğinde de bizlere aynı desteği verdiler. Ak Parti % 52,3, MHP % 23,9, CHP 20,1. 31 Belediye meclis üyesinin 21 tanesini Ak parti olarak biz aldık. 6 kişi MHP, 4 kişi ise CHP’den oluştu. Büyükşehir belediyesi meclis üyeliğinde 6 kişinin 5’ini biz aldık. 1 tanesini ise MHP aldı. Ordu Büyükşehir belediyesinde benimle birlikte 6 ak partili ve 1 MHP’li belediye meclis üyesi ile temsil edeceğiz. Fatsa’da Büyükşehir için Ak Parti % 53,4 oy aldı. 60115 geçerli oyun 32109’unu Ak parti aldı. CHP 35,6 oy alırken MHP 8,8 oy aldı. En iyi netice ile bu seçimden ayrıldık. Bu zamana kadar herkesle beraber olmaya çalıştık. Herkesi kucaklamaya çalışmaya devam ediyoruz. Seviyeli ve düzgün bir seçim gerçekleştirdik” dedi.
Başkan Anlayan basın mensupları ile yapılan toplantının ardından eski ve yeni Ak Partili belediye meclis üyeleri ile bir toplantı yaptı.basn2-4-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde