16 Mayıs 2024

Nuriye Teyze’ye Yardımeli Uzatıldı

  • PDF

nmtkc2-4-2014Yeni Haber Gazetesinin geçen hafta yayınladığı, “Nuriye Teyze’nin İçler Acısı Yaşamı” adlı haberimiz vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanıp, taktir topladı.

58 yaşında sol tarafı felçli olan ve yardıma muhtaç durumdaki Nuriye Çal’ın haberini okuyan çok sayıda vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve dernekler Nuriye Teyze için yardım eli uzattı.

Haberimizin ardından haricen edindiğimiz bilgilere göre, Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yarımlaşma Vakfı tarafından Nuriye Çal’ın durumu incelenerek gerekli yardımların yapıldığı bilgisine ulaştık.

“Fatsa Yardım Sevenler Derneğinden Yardım Eli’

Gazetemizde geçen hafta çıkan haberin ardından Nuriye Çal için yardım eli uzatanlardan biriside Fatsa Yardım Sevenler Derneği oldu.

Büyük ölçüde gıda, bez, giyim yardımında bulunan Fatsa Yardımsevenler Derneği bir kez daha muhtaçların yanında olduğunu göstermiş oldu.

Nuriye Çal’ın en büyük eksikliklerinden biri olan havalı yatağı da temin eden Yardım Sevenler Derneği ailenin büyük ölçüde ihtiyaçlarını karşılamış oldu.

Derneklerinin her zaman yardıma muhtaç insanların yanında olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Nimet Koç, “ Biz Yardım Sevenler Derneği olarak her zaman yardıma muhtaç olan insanların yanında bulunduk. Bu günde olduğu gibi onların umutları olduk. Nuriye Çal teyzemize biraz gecikmiş bir yardımı getirdik. Çünkü durumundan daha önce haberdar olamamıştık, yoksa seve seve yardım elimizi uzatırdık. Burada siz basın mensuplarına da çok teşekkür ediyoruz. Bize ayna oluyor, Göremediğimiz muhtaç insanlar arasında köprü kuruyorsunuz. Biz Yardımsevenler Derneği olarak bundan sonraki dönemlerde de bu ailemizin yanında olacağız. Yardımlarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan yardım ve ziyaretlere karşılık oldukça duygulanan Nuriye Çal evlerine ziyarette bulunan, yardım getiren herkese çok teşekkür ettiğini ve iyi insanların hala var olduğunun bir kez daha farkına vardığını ekledi.

ulvsv2-4-2014

“Ulvi Süvarioğlu’ndan Örnek Davranış”

Nuriye Çav’ın maddi zorluk ve çaresizliği karşısında kayıtsız kalmayan Ulvi Süvarioğlu, örnek bir davranışa imza attı.

Sol tarafı felçli olan, yürüyemeyen ve lavabo ihtiyacını karşılayamayan Nuriye Çal’ın en büyük isteği olan tekerlekli sandalyeyi Cumhuriyet Halk Partisi eski Belediye Başkan Adayı Zeki Ulvi Süvarioğlu hediye etti.

Beraberinde Nuriye teyzeyi de evinde ziyarette bulunan Süvarioğlu, “ Daha önce de defalarca belirttiğim gibi, annelerimiz kadınlarımız bizim en önemli değerlerimizdir. Ben her zaman yanlarında oldum, olmaya da devam edeceğim. Nuriye teyzemin durumundan haberdar olup kayıtsız kalmak bana yakışmazdı. Onu ufacıkta olsa mutlu edebildiysem, ne mutlu bana’ ifadelerinde bulundu.

Süvarioğlu’na teşekkür eden Nuriye Çal; “ Allah sizlerden razı olsun. Getirdiğiniz sandalye ile artık bende kızım da rahat edeceğiz. Lavabo ihtiyacımı bununla karşılayacağım, güneş yüzü görebileceğim. Kısa zamanlar da olsa bu yatağa bağlı kalmaktan kurtulabileceğim.’ şeklinde konuştu.

ulv2-4-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde