30 Nisan 2024

Fatsa Belediyespor Teknik direktörü Hakan Koçer: “Sorunumuz Paraydı ve Bu Sorun Çözülemediği İçin Takım Hedefine Gidemedi”

  • PDF

ftsspr2-4-2014Fatsa Belediyespor teknik direktörü Hakan Koçer görevinden istifa ederek Fatsa Belediyespo Basın Sözcüsü Ahmet ALTAY’A önemli açıklamalarda bulundu. 
Genç çalıştırıcı Koçer Fatsa Belediyespor bu yıl 3.lig’e çıkamadıysa ekonomik nedenlerden dolayı çıkamamıştır. Futbolcularımıza ve teknik heyete verilmesi gereken ücretler ve sözler yerine gelmeyince ister istemez başarısızlık ortaya çıkmıştır” dedi. 

Ahmet Altay’a açıklamada bulunan Teknik Direktör KOÇER; zehir zemberek açıklamalarını şu şekilde devam etti.

“Futbolculara söz verilen günlerde ücretleri ödenmedi”

Koçer konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Nevşehirspor’dan ayrıldıktan sonra ben ve teknik direktör Sait Taş, Kulüp Başkanı Muammer Coşkun ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra buraya geldik. Hedefin olduğu bir yere gelmek istediğimizi belirttik ve bu yüzden Fatsa Belediyespor’u tercih ettik. Sait Taş hocam ve benim prensibimde her zaman hedefimizde şampiyonluk var. Bunun neticesinde geldik ve ilk yarıyı 3.sırada bitirdik. İlk yarı takımımız iyi di fakat ikinci yarı için bazı oyuncularımız ayrılmak istediklerini belirttiler. Altını çizerek şunu belirtmek istiyorum burada kamuoyunda bir takımdan 8–9 tane oyuncu gider mi diye söylenişler oldu. Şuna açıklayayım biz sadece iki kaleci, sağ bek ve orta sahada oynayan bir arkadaşımızı gönderdik. Diğer Gökhan Özkan, Uğur Aydın, Ali Ömür gibi arkadaşların takımda kalmasını istedik. Kendileri bize ekonomik olarak kulüpte sıkıntı olduğu için burada kalamayacaklarını belirttiler bize. Bunun sonucunda bu arkadaşlarımız kulüpten ayrıldılar. Daha sonra Antalya kampını gerçekleştirdik. Şahsım adına belirtmek istiyorum ki çok üzücü bir kamp yaşadık. Kampa eksik gittik. Gelen yeni futbolcular oldu bu futbolcular bonservisini alamadığı için kampta idmanlarda tam kadro ile çalışamadık. Bunun neticesinde kampı bitirdik ve Fatsa’ya geldik. Yeni bir ekip kurduk. Bu ekibimizin oturması biraz zaman aldı. Lig’de peş peşe 3 beraberlik aldık. Bu sonuçlardan sonra Yıldızeli Birlikspor maçı sonrası Sait Taş hocam istifa etti. Çevrede şöyle söylenişler oldu istifa neticesinde. Hoca gitti yardımcısı niye duruyor diye. O duruma da açıklık getireyim. Sait Taş hocamdan ben izin aldım devam edebilir miyim diye genel kaptan Adnan Şahinoğlu ile görüştükten sonra kendisine bu kulüpte devam etmek istediğimi belirttim. Bende sonuçta hedefleri olan bir antrenörüm. Başarabileceğimi inanıyordum. Bunun neticesinde futbolcu kardeşlerime verilen bir söz vardı. Bu sözler yerine getirilmediği için başarıyı sağlayamadık. Futbolcuların aklı sürekli para’da oldu. Kafaları rahat maça çıkamadılar diyebilirim. Sonuçta bu durumda onların en doğal hakları. Herkes para kazanmaya geliyor. Futbolculara söz verilen günlerde ücretleri ödenmedi. Futbolcular çok mağdur edildi diyebilirim. Zaman içerisinde yönetim içerisinde kopuklarda yaşandı. Bazı yönetici ağabeylerimiz kulüpten istifa ettiler. Tabi bu sorunlar bizi ilgilendirmez, kendi sorunları yönetici ağabeylerimin. Bizim sorunumuz paraydı ve bu sorun çözülemediği için takım hedefine gidemedi” dedi. 

“Ekonomik Sıkıntılar Yüzünden Başarı Gelmedi”

Lig’de kopma noktası Gümüşhane Kelkitspor maçı olduğunu belirten Koçer: “Futbolculara paraları verilseydi bu maçı çok rahat alacaktık ama oyuncularımızın aklında hep ekonomik sıkıntılar vardı ve bu da oynanılan müsabakaya yansıdı. Futbolculara verilen hiçbir söz bu kulüpte yerine getirilmedi. 14 maç başı alacağı olan oyuncularımız var. İkinci yarı yeni gelen oyuncuların peşinatı bile ödenmeyenleri var. Buna bağlı olarak da 8 tane en az maç başı alacakları var oyuncuların. Tabi buna bağlı olarak ne kadar bu futbolcularımızdan başarı bekleyebilirler ki. Tabi yine biz bu durumu bahane yapmadık. Futbolcularımıza maç öncesinde biz hep kendiniz için oynayın. Yardımcı hocam olan Mehmet Arslan kardeşimle bu durumu futbolculara söyledi. Parayı ikinci planda bırakın. Tabi bu gazla bir yere kadar geliyorsunuz. Bu durumu takım olarak Kelkitspor maçına kadar getirebildik. Lig’e kelkitspor maçında havlu attık. Özellikle son iki hafta içinde Öz Espiye Belediyespor ve Zaraspor müsabakasında kendisini geç tanıdığım ve tanımakta mutlu olduğum Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ve eski yöneticilerimizden Ali Çakmak ağabeyme ve FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik’e son iki haftada bize vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Onların bize yaptığı destek gerçekten bizi çok memnun etti” dedi.

“Kulüpte Futbolcu kalmadı

Tüm futbolcuların kulüpten ayrıldığını belirten Koçer: “Bazı arkadaşlarımız son maçlara çıkabilir ama genel olarak çoğunluğu takımdan ayrıldılar. Fatsa şehir olarak profesyonel ligi hak eden bir yerdir. Taraftarı çok iyi ve bu taraftar her şeyin en iyisini hak ediyor. Kulüp müdürü Gökhan Aydın’a ben özel parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Zaman içerisinde onla birlikte omuz omuza mücadele ederek bazı şeyleri gerçekleştirdik. Bana haklarını helal etmelerini istiyorum. Ben tüm herkese hakkımı helal etmiyorum belli ağabeylerime hakkımı helal ediyorum” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde