30 Nisan 2024

“Bir Can Daha Vermeye Tahammülümüz Yok”

  • PDF

protes19-3-2014Gezi Parkı eylemleri sırasında evden ekmek almaya diye çıkan ve başından gaz fişeğiyle vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 günlük yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından Fatsa Cumhuriyet Meydanında toplanan bir grup tarafından anılarak, ölümüne ilişkin protesto gösterisi düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen protesto gösterisinde, hükümet aleyhine sloganlar da atıldı.

Grup adına konuşma yapan grup sözcüsü; ‘ Berkin Elvan, 15 yaşındaydı. Ekmek almaya giderken atılan gaz bombası fişeğiyle vuruldu. Peki ya neresinden? Çocukluğundan….

Vur emri veren hükümet, tetikçisi ile canımızı emanet ettiğimiz polisti’ dedi.

“Hesabı Bu Meydanlarda Soracağız “

Gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden diğer kişilere de dikkat çeken grup “ Berkin’in, Ali İsmail’in, Ethem’in, Abdullah’ın ve daha nicelerinin yarım bıraktığı davayı devam ettirmek için buradayız.

Mısırlı Esma için gözyaşı dökenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Berkin için iyi oldu dercesine tavır takındığı için buradayız.

Biz size yaptığınız hataları telafi etme fırsatı verdikçe, siz bizden bir can daha aldığınız için buradayız.” ifadelerinde bulundular.

“Artık Susmayın”

Berkin’in mücedelesi mücadelemizdir, davası davamızdır. And olsun zaferle sonuçlandıracağız diyen grup; “Tüm halkımıza çağrımızdır, emeğinizi, paranızı gasp ettiler, sustunuz. Hakkınızı Özgürlüğünüzü kısıtladılar sustunuz. Ama siz sustukça onlar daha fazlasını gözlerini diktiler ve bu vatanın evladı, Berkin’i aldılar bizden. Artık susmayın! Onlar da bu vatan topraklarında Berkinlerin tükenmeyeceğini görsünler.” Diye eklediler. Berkinin anısına bir ekmeği de hep birlikte paylaşan grup, protestolar eşliğinde dağıldılar. prts19-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde