30 Nisan 2024

Vatandaşlarımızdan partimize destek bekliyoruz”

  • PDF

dstk19-3-2014Fatsa Belediye Başkanı ve AK Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Anlayan, bazı özel açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında muhalefetin bazı iddialarına da değinen Anlayan, özellikle Bolaman beldesiyle ilgili yüreğinin yandığını ve beldenin 30 yıldır aynı olduğunu kaydetti.

Asfalt ile ilgili eleştirilere değinen Anlayan: “Fatsa’mızda yaklaşık 130 km asfalt yol yaptık. Vatandaşlarımızın bu konudaki memnuniyetlerini ve dünyada en sağlam yol malzemesinin asfalt olduğunu biliyoruz. Biz bu asfalt çalışmasını yaparken, çok cüzi de olsa belli bir kesim ve muhalefet tarafından bazı eleştiriler de alıyoruz. Burada bir kesim asfaltın sağlığa ve çevreye zararlı olduğunu ifade ederken, bir kesim de doğalgaz çalışması yapılmadan önce asfalt yapılmasını eleştiriyor. Şunu samimiyetle belirtiyorum ki Dünya’nın her yerinde araç trafiğinin yoğun olduğu gerek şehir merkezi ve gerekse de şehirlerarası yollarda sıcak asfalt kullanılıyor. Dolayısıyla asfaltı ilk defa biz gündeme getirmedik, Dünyada kullanılan en stabil ve sağlam yol malzemesi asfalttır. Parke ya da taşlar da ancak yeşil alanlar, parklar sosyal donatı alanlarında ya da yolda kullanılıyorsa trafiğin yoğun olmadığı nostalji yollarında kullanılıyor. Ancak biz biliyoruz ki trafiğin yoğun olduğu yerlerde en uygun malzeme asfalttır. Asfalt çalışmalarımıza da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz ne desek tersini söylüyorlar”

Asfaltı yapmak için doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının beklenmesi halinde birkaç yıl daha Fatsa’nın çamurdan kurtulamayacağını ifade eden Anlayan: “Fatsa’mızda Belediye Başkanlığına talip bir muhalefet arkadaşımız açıklamasında demiş ki, ‘Biz, asfalt sözü vermedik, kazanırsak önümüzdeki dönem asfalt yapmayacağız.’ Dün doğalgazdan önce değil sonra asfalt yapılmalı diyenler bugün, biz hiç yapmayacağız, zararlı diyorlar. Ben bunun takdirini vatandaşlarımıza bırakıyorum. Bütün Dünya asfalt yapıyorken, biz köy yollarımızda dahil yollarımızı asfalt yapacağımızı, vatandaşlarımızı çamurdan tamamen kurtaracağımızı ifade ederken, birileri de çıkıp asfalt yapmayacağız diyor. Burada takdir hemşerilerimizindir. Ayrıca belirtmek isterim ki doğalgaz çalışmasının tamamlanmasına kadar 2-3 yıl geçecek. Biz ise asfalt kararını 2009 yılında verdik. 2010 yılında da asfalta başladık. Vatandaşlar hala neden çamurdan kurtulmadı diyenler, biz asfalt yaptıktan sonra doğalgazı beklemediğimiz için eleştiriyorlar. Eğer biz, doğalgaz gelecek diye 130 km asfalt yapmasaydık, vatandaşlarımız çamurdan perişan olacaktı. Bu sefer de bize bak yolunuzu asfaltlamadılar, çamurdan kurtulamadınız diyeceklerdi. Dolayısıyla biz ne yaparsak onlar tersini söyleyecekler. Bu sebeple biz onları değil, vatandaşlarımızı dinliyoruz, vatandaşlarımızın önceliğini biliyoruz.

“Bizi, birbirimizden ayırmayın”

Muhalefetin, AK Parti adaylarının şahsi oyları olmadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy istedikleri yönündeki eleştirilerini cevaplayan Hüseyin Anlayan, Başbakana oy istemekten dolayı gurur duyduklarını ve hizmetleri sadece bireysel güç ve yetenekleriyle gerçekleştirmediklerini, merkezi hükümetle birlikte bir ekip halinde hizmet ettiklerini söyledi. Anlayan: “Biz, Belediye Başkanlığına aday olduğumuz zaman, göreve gelirsek sadece kendi bireysel gücümüz ve yeteneklerimizle bu görevi yapmayacağız. 10 yıldır da böyle yapmadık. Yine hem kendi becerimiz, hem ekibimizin, hem teşkilatımızın becerisi, hem vatandaşlarımızın desteği, milletvekillerimiz, bakanlarımız ve tabii ki Başbakanımızın desteğiyle bütün bu hizmetleri hayata geçirdik. Bundan sonra da böyle çalışacağız. Ekip ruhu içerisinde ekiplerimiz, vatandaşlarımız ve özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanımız –bakın bu bizim için çok önemlidir- ile birlikte hizmet edeceğiz. Biz yalnızca şahsımız için destek istemiyoruz. Hem Fatsa Belediye Başkanlığı için şahsımıza, hem de Ordu’da partimizin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Enver Yılmaz Bey’e de destek istiyoruz. Biz bir takımız, bizi birbirimizden lütfen ayırmayın. Biz, birlikte çok daha fazlasını yapabileceğimize inanıyoruz, yapacağız. Birlikten kuvvet doğar. Bu işin 3 sacayağı var. Birincisi Fatsa’da biz ve ekibimiz, ikincisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Enver Yılmaz, üçüncü ve en önemli sacayağımız da tabiî ki hükümetimiz. Sadece Fatsa’mıza değil tüm Türkiye’ye hizmet eden bir Başbakanımız ve hükümetimiz var. Dolayısıyla biz, hizmeti daha iyi alabilmemiz için, hem Fatsa’da kendimize, Hem Ordu’da Enver Yılmaz’a ve Türkiye’de de Başbakanımıza destek istiyoruz. Bu hem bizim hem de başbakanımızın seçimidir” diye konuştu.

“Başbakanımızla onur duyuyoruz”

Başbakanla yol arkadaşı olduklarını vurgulayan Hüseyin Anlayan: “Birileri bize diyor ki, ‘Bu seçim mahalli bir seçim. Başbakanın seçimi değil, neden O’nu karıştırıyorsunuz?’ Ben Başbakanımı neden karıştırmayacakmışım? Ben Başbakanımla yol arkadaşıyım, Başbakanımla beraberim. Başbakanımız yoksa benim siyasette olmamın bir anlamı yok. Biz Başbakanımızı konuşurken, Başbakanımıza destek isterken göğsümüz kabarıyor. Gururlanarak konuşuyoruz. Hem şahsımıza, hem Başbakanımıza gönüller dolusu destek istiyoruz. Başbakanımıza da Fatsa’ya ve Ordu’ya verdiği desteklerden dolayı selam gönderiyoruz. Biz birilerinin ismini kullanarak değil, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak siyaset yapıyoruz. Ama birileri sürekli Başbakana neden destek istediğimizi soruyor. Biz Başbakanımızla gurur duyuyoruz. Ama birileri çıkmış, aday olduğu partinin genel başkanının ismini söylemekten, başka bir adayına destek istemekten utanıyor. Aday olduğu partinin parti teşkilatlarıyla beraber olmaktan utanıyorlar. Biz Başbakanımızla onur duyuyoruz, onur duymaya da devam edeceğiz. Biz, Başbakanımıza destek istemeye devam edeceğiz. Biz, sadece AK Partililerden değil, tüm vatandaşlarımızdan destek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Bodrum’dan ne farkı var?”

Bolaman ve Yalıköy beldeleri için hayalleri olduğunu ancak, Bolaman için ayrı bir üzüntüsü olduğunun altını çizen Anlayan: “Yalıköy ve Bolaman beldelerimizin koyları düzenlenseydi, Bodrum’dan, Çeşme’den ne farkları vardı? Bolaman ve Yalıköy beldelerimizi bizim için büyük bir şans olarak görüyoruz. Hem Bolaman hem de Yalıköy koylarımızı çok güzel cazibe merkezleri yaparak turizm merkezleri yapacağız. Sahil düzenlememizle birlikte Yalıköy harika bir yer. Bolaman Haznedaroğlu konağımızı hükümetimiz yardımıyla bu dönem biz restore ettirdik. Allah’tan Bolaman kıyımızda özel müteşebbisler var ki bir hareketlilik yaşanıyor. Onlar da olmasa Bolaman’ımızda hiçbir şey yok. Hâlbuki çok güzel bir Bolaman koyumuz var” dedi.

“30 yıldır değişen bir şey yok”

Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu’nun 30 yıllık Belediye Başkanlığında Bolaman’a hiçbir şey yapılmadığını vurgulayan Başkan Anlayan: “Buradan özür dileyerek bir atıfta bulunacağım. Çünkü Bolaman’a çok üzülüyorum, yüreğim yanıyor. Bolaman adına Fatsa için çok üzülüyorum. Bolaman, Fatsa için gerçekten çok büyük bir şanstı. Fatsa’mızın en güzel yerlerinden birisi olmasına rağmen, farklı bir belediye olduğu için buluşamadık, birleşemedik. Deniz seviyesinden yukarıda düzenli bir yerleşim ve yapılanmayla, güzel bir sahil düzenlemesiyle birlikte harika bir yer olur. Şimdi Bolaman’da yapılacak çok işlerimiz var. Bir de Bolaman’da 30 senedir Belediye Başkanlığı yapan bir ağabeyimiz var. Ben, 30 senedir hizmet veren Bolaman Belediye Başkanımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum ama 30 sene kendimi bildim bileli Bolaman’da bir belediye başkanı var. Ben bugün 40 yaşıma geldim ama Bolaman’da hala bir şey yok. Ben 10 yaşındayken neyse hala aynı Bolaman. Hiçbir şey yok. Bolaman’ın mahallelerinde kanalizasyon yok, bir tane çocuk parkı yok, çöp toplanmıyor. Bırakın turizm adına proje yapmayı, üzerine proje yapılabilecek bir altyapı yok. Bolaman’da ve diğer beldelerimizde yolları asfaltlamak, su ve kanalizasyon yapmak, çöplerini toplamak bizim öncelikli hedefimiz ve asli görevimizdir. Bolaman’da da bunu yapacağız. Bolaman’da bazı yollar yapılmış, bazı yerlerde de oy vermedikleri gerekçesiyle dokunulmamış. Çok üzüldüm. Hiçbir mahallesinde park yok, bunun üzerine biz de keşke mahallelerde park olsaydı da sahile inmek zorunda kalınmasaydı diyecektik ama sahilde de park yok. Kanalizasyon yok, su yok” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“Lütfen heyecanımıza ortak olun”

Vatandaşları heyecanına ortak olmaya davet eden Anlayan: “Şimdi Bolamanlı hemşerilerime soruyorum: ‘Allah aşkına 30 senede Bolaman’da yapılması gerekenler bu kadar mıydı?’ Herkes kendi vicdanına sorsun. Daha fazlası olmalıydı. Her yer için söylüyorum ama Bolaman’a ayrı bir önem veriyorum. 30 sene önce Bolaman sahiline biraz kum, biraz parke koyup, bir çocuk bıraksaydınız. O çocuk sadece kumla, parkeyle oyun oynarken sahili boydan boya turizm cennetine çevirirdi. Ancak birileri çıkıp diyor ki ‘ben Bolaman’da her şeyi yaptım, daha yapılacak bir şey kalmadı.’ Sabri ağabeye hizmetleri için teşekkür ediyorum ama 30 senede çok daha fazlası yapılabilirdi. Ama bundan daha fazlası yapılamaz diyorsa ben bunu hemşerilerimin vicdanına havale ediyorum. Benim Bolaman için, Yalıköy için heyecanım var. Diğer beldelerimiz için heyecanım var. Bu heyecanımıza lütfen ortak olun” dedi.

“Bolaman’da yapılacak iş kalmamışsa…”

Anlayan son olarak Bolamanlı vatandaşlara seslenerek : “Sabri ağabey Bolaman’da ben her şeyi yaptım deyince, Fatsa’da bir muhalefet adayımız: ‘Evet Bolaman’da Sabri bey her şeyi yapmış, bana bir şey kalmamış’ dedi. Hemşerilerime sesleniyorum, eğer gerçekten Bolaman’da her şey yapılmış ve yapılacak iş kalmamışsa bana oy vermeyin. Ama Bolaman’da bahsettiğim hizmetlere ihtiyaç olduğuna inanıyorsanız, Bolaman’ın bir turizm beldesi olmasını hayal ediyorsanız bizim samimiyetimize güveniyorsanız, lütfen bize destek verin” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde