30 Nisan 2024

Türkiye’de ilk kez Fatsa’da denenecek

  • PDF

kzfat19-3-2014Alman menşeli firma “Plocher İntegral – Technik” bölgemizde incelemelerde bulunmak üzere Fatsa’ya geldi.

Almanya’da ikamet eden hemşerimiz Mehmet BIÇAKCI’nın isteği üzerine 3 günlük inceleme kapsamında Fatsa’ya gelen firma yetkilileri; Türkiye’deki toprak mahsüllerinin verimliliğiyle ilgili çalışma yapmak üzere incelemelerde bulundular.

Şirket sahibi Roland Plocher, Tarım Mühendisi Monika Yunius, Uluslararası Pazarlama Müdürü Michael Etzkorn 3 günlük incelemelerini Ilıca, Yeşilyurt ve Ordu Merkez’de gerçekleştirdi.

Pilot bölge seçerek, toprağı inceleyecek olan şirket yetkilileri tamamen organik olan ve doğaya hiçbir zarar vermeyen gübre’nin verimliliğini denetleyecekler.

Dünya çapında 20 ülke’de kullanılan gübre’nin verimliliğini Ilıca, Yeşilyurt ve Ordu Merkez’deki tarım alanlarında deneyecek olan firma yetkilileri topraktan aldıkları verime göre bölgeye yatırım yapacak.

Türkiye’de ilk kez yöremizde’ki arazilerde denenecek olan gübre’nin hiçbir canlıya zarar vermeyeceğini ifade eden firma yetkilileri; “ Tamamen doğal olan bu sulu gübre’yi belirli arazilerde kullanıp verimliliğini denetlemek üzere Mehmet Bıçakcı’nın misafiri olarak gelmiş bulunuyoruz. Burada ki incelemelerimiz sonucunda bölge’ye yatırım yapmayı hedefliyoruz. Buradan sonra Adana’nın çeşitleri tarım alanlarında incelemelerimiz olacak. 3 günlük çalışmalarımız esnasında Fatsalıların bizlere gösterdikleri misafirperverlikten ötürü çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.kzft19-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde