30 Nisan 2024

Başkan Anlayan Pazarcılar İle Fikir Alış Verişinde Bulundu

  • PDF

pazr19-3-2014Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan pazarcı esnafı ile Kültür Sarayı'nda bir araya gelerek Kapalı Pazar Yeri Projesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe ve Bülent Yücetepe, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Gıda Maddeleri Odası Başkanvekili Cemal Taş, Fiskobirlik Fatsa Kooperatif Başkanı Bünyamin Davu, Giyim Eşyaları Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu, Pazarcılar Derneği Başkanı Kemal Çatalkaya’da katıldılar.
Oda başkanlarının konuşmalarından sonra söz alan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, bu akşam burada kesin bir sonuç çıkarmak için bu toplantıyı düzenlemediklerini belirterek, “Arzumuz her kesimin ihtiyacına cevap verebilecek bir proje üretmek. Kapalı Pazar Yeri Projesinin yapımı bizim için çok kolay bir projeydi ancak pazarcılar ortak bir noktada buluşamadıkları için kaldı. Pazar yeri meselesi sadece pazarcıların değildir. Pazaryeri meselesi bütün Fatsa’nın meselesidir. Pazarcılarımızı bu zamana kadar biraz parke, biraz asfalt ile tozdan çamurdan kurtardık. Şimdi altı sağlam oldu üstü açık kaldı, pazarcıların soğuktan, yağmurdan, kardan kurtulmaları en doğal hakkı. Buraya alışverişe gelen vatandaşlarımızın da en doğal hakkı. Biz pazar yeri projesi konusunda uzlaşma sağlayamadık ama hiç de boş durmadık, projeler üzerinde çalıştık. Matematiksel hesaplar yaptık, pazarcılar ne kadar yer işgal ediyor onun hesaplarını yaptık. Burada konuştuklarımızı pazarcılar yine kendi aralarında konuşacaklar, istişare edecekler. Toplamda 150 tane tezgahımız var, komşu ilçelerden gelen pazarcılarla birlikte bu tezgah sayısı 220 yi buluyor. Bu sayı üzerinden bir Kapalı Pazar Yeri Projesi oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Kapalı Pazar Yeri İçin Kaynağımız Da Hazır”
Pazarcıların pazar yerini şehir merkezinden istediklerini ifade eden Başkan Anlayan, “Bizim derdimiz sebzecisinden kuru gıdacısına, hırdavatçısından ayakkabıcısına hepsinin bir arada toplandığı bir kapalı pazar yeri olsun istiyoruz. Çünkü vatandaşımız bir pazar yerine geldiğinde bütün her şeyi burada bulabilmeli. Kapalı pazar yeri konusunda Cumartesi Pazarı mevkiine olabilir mi diye bir çalışma yaptık ama oranın olabilmesi için en az 3 kat olması lazım. Orada da bu şartlarda bir pazar yeri olabilmesi mümkün değil çünkü 3 katlı bir pazar yeri olduğu zaman birinci katlar iş yapar 2 ve 3.katlarda iş olmaz. Yaptığımız çalışmalara göre pazarcılarımıza en az 10 dönümlük bir alan gerekiyor. Biz bunun için kapalı pazar yeri yapabileceğimiz bir alan için öneri sunacağız ve burası içinde bir proje hazırladık. Üstü kapalı, yanları da hava şartlarına göre açılır kapanabilir bir pazar yapmak istiyoruz ve bunun da projesini yaptık. Bu projemiz kabul görürse seçimden hemen sonra hava şartları uygun olduğu andan itibaren start veriyoruz. Kapalı pazar yeri için kaynağımız da hazır. Diyorlar ya belediyenin çok borcu var, şunu yapamıyor bunu yapamıyor diye onlar demeye devam etsinler biz bir iş yapmaya devam edeceğiz. Kapalı Pazar Yeri Projemiz için 2 milyon lira kredimiz hazır. Belgesi de elimizde, kapalı pazar yeri projesinde kullanmak üzere İller Bankası'ndan onaylanmış 2 milyon liralık Kapalı Pazar Yeri Projesi kredimiz hazır. Yani biz bu kapalı pazar yeri projesini gerçekten yapmak istiyoruz. Bizim için olmazsa olmaz bütün pazarcıların tek çatı altında olmasıdır. Şu anda pazar yerine en yakın nokta olan Yunus Emre Köprüsü nün başında 10 dönümlük alana böyle bir proje hazırladık. Bu proje eğer kabul görürse seçimden hemen sonra startını vereceğiz. Pazarcılarımız bu projemizi kendi aralarında konuşup tartışsın ama Allah için samimiyetle tartışsın tüm pazarcılarımız samimiyetle bu projeyi tartışsın. Hiç kimse önyargıyla bu meseleye bakmasın. İnşallah yeni dönemde bu projeyi hayata geçirmek ümidi ile şimdiden herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu. pzr19-3-2014
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde