30 Nisan 2024

Aybastı Belediye Başkanı İzzet GÜNDOĞAR: “19 İlçe Arasında En Yüksek Oyla Seçilmeyi Hedefliyoruz” “Son yaptığımız ankette oy oranımız %70 görünüyor”

  • PDF

aybt12-3-2014Aybastı Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Aday’ı İzzet GÜNDOĞAR; “Amacımız; 19 ilçe içerisinde en yüksek oy oranı ile Aybastı ilçemizi kazanıp, Sayın Başbakanımız ve Sayın Enver Yılmaz Bey’in karşısına 1. ilçe olarak çıkmaktır” dedi.

İzzet Gündoğar, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdür Emre ESER ile gerçekleştirdiği özel röportaj sırasında birçok projeyi Aybastılılara gazetemiz aracılığıyla müjdeledi.

Şuanda yapılan son ankette %70 oy oranına sahip olduklarını ifade eden İzzet GÜNDOĞAR; “İnşallah görülmemiş bir oy oranı farkla Aybastı’da yerel iktidarın koltuğuna tekrardan oturacağız. Ben diğer partilere oy veren hemşerilerime diyorum ki, gelin oylarınızı israf etmeyin. Gelin Aybastı için, çocuklarımız için Ak Partiye oylarınızı verin. Aybastı’mızı Karadeniz’de birinci ilçe yapalım” diye konuştu.

19 ilçe arasından en yüksek oy oranını alacak ilçeye Büyükşehir’in ekstra vaadlerinin olacağını belirten Gündoğar; “ Buradan tüm hemşerilerime sesleniyorum. Gelin oylarınızı boş yere heba etmeyin ve Ak Parti’ye verin. Böylelikle Aybastı’mızı Ordu’da 1. ilçe yapalım ve Büyükşehir’in vereceği extra vaatlerinden yaralanalım. Şunuda belirteyim ki Aybastı’da 21 mahalle arasında en yüksek oy aldığımız mahallemize 500 Bin TL’lik bonus projemiz olacak. O mahalleye istediği projeyi kazandıracağız” dedi.

Öncelikle ben sizlere teşekkür ediyorum. Gazeteniz vasıtası ile bu haberi okuyacak hemşerilerimize şahsım, teşkilatımız ve ekibimiz adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Size de basın hayatınızda başarılar diliyorum diyen İzzet GÜNDOĞAR; “29 Mart 2009 tarihinde yapılan seçimlerde Aybastılı hemşerilerimizin partili, partisiz büyük teveccühü ile %61 ile Aybastı Belediye Başkanlığı’na getirildim. Ben tekrar bize destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz 1 Nisan’dan itibaren Belediye Meclisimiz ile encümenimiz ile personelimiz ve teşkilatımız ile gurbetteki yurt içi ve dışındaki hemşerilerimiz ile ciddi bir diyalog halinde Aybastımızın özlediği bir çok hizmeti sağladığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“Aybastı’yı Çamurdan Kurtardık ve Çöp Problemini Çözdük”

Öncelikli hedefimiz Aybastı’yı çamurdan kurtarıp; çöp problemini ve içme suyu problemini ortadan kaldırmaktı konusuna değinen Gündoğar; “ Göreve geldiğimizin 15. günü Aybastı Belediyesi tarihinde ilk defa, görev alanımızda olmamasına rağmen köy ve belde okullarımızın çöpünü aldık. Almaya da devam ediyoruz. Yine ilk defa Aybastı Belediyesi bizim dönemimizde cenaze hizmetlerini başlatmıştır. Belde, mahalle, köy ayırt etmeksizin ücretsiz tüm hemşerilerimize cenaze hizmetlerini vermeye başladık, bunu da devam ettireceğiz. Biz göreve geldiğimizde Aybastı’nın %99 ‘u çamurdu. Göreve geldiğimiz günden itibaren kara yollarıyla iş birliği içerisinde 7.5 km sıcak asfalt yaptık. Yollarımıza 10 km soğuk asfalt kazandırdık. Kendi imkanlarımız ile satın alarak çakıl ile 110 km yol çakılladık. 4 milyon 200 adet parke yol döşedik. Bu Aybastı tarihinde 50 yılda yapılan parkeden fazladır. Perşembe yaylası bizim dönemde ilk defa parke ile tanışmıştır. Ayrıca mahallelerimize 23 km beton yol kazandırdık. Şu an ilçemizin yüzde 95’inde vatandaşımız evden çıktığında çamura basmamaktadır. Biz göreve geldiğimizde ilçemizde bir adet çocuk parkı mevcuttu, yedi tane de biz ekledik toplamda sekiz adet çocuk parkımız oldu. Şantiyemizi güçlendirdik, belediyemize araç kazandırdık. İlçemizin geneline çok sayıda duvar kazandırdık. İlçemizde kullanılmayan okulları çevre düzenlemesi yaparak çok amaçlı salonlar haline getirdik. Bizim hayvan pazarımız göreve geldiğimizde çamurdu. Bu gün bir kültür parkı gibi tamamı parke döşenmiş ve Ordumuzun en güzel hayvan pazarı olmuştur. Biz göreve geldiğimizde mezbahanemiz hijyenik şartlar taşımadığı için mühürlenmişti ve hayvan kesimi yasaklanmıştı. Fakat biz mezbaanemizi tam donanımlı ve Ordu’muzun en iyi meznahanesi haline getirdik” dedi.

“Perşembe Yaylası Geleceğimizdir”

Perşembe yaylası Aybastı’mızın geleceğidir diyen GÜNDOĞAR; “ 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen bizim iktidar olduğumuz tarihe kadar imar çalışması yapılmamıştı. Bizim dönemizde Perşembe Yayla’sında zemin etütleri ihalesini yapıp tamamladık, imar planını ihale ettik ve tamamladık. İnşallah bu sene imar planı ve mülkiyet sorununu tamamen bitirerek, Perşembe yaylamızda kaçak inşaat ve çirkin yapılaşmayı önleyip herkesin beklentisi olan konaklama ve sosyal tesisleri yapmak isteyen vatandaşlarımızın önünü açacağız. Üç yıl önce Perşembe yaylası ile Sıraç Yaylası arasına Kent ormanımızı kazandırdık. Bu kent ormanı içerisine konaklama, restoran ve spor tesisleri yaptık. Burası da Ordumuzun en güzel kent ormanıdır ve 24 saat hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

“Sanayi Sitesi Sözümüzü Gerçekleştiriyoruz”

Biz Aybastılılara “Sanayi Sitesi” sözü vermiştik ve bu sözümüzü 2015 yılı sonunda gerçekleştireceğiz diyen İzzet GÜNDOĞAR; “ İlk olarak Belediye meclisimizle birlikte sanayi sitesinin yerini belirledik. İmar planını yaptık. Bakanlıktan onay aldık. Devamında kamulaştırma işlemine başladık. Mülkiyet sahipleri ile anlaşamamıştık mahkemelik olduk. Çok şükür bu gün 18 dönüm yerin kamulaştırması bitmiştir. Seçimlerden sonra inşallah sanayi sitesinin ihalesini yapıp, 2015’in sonunda sanayi esnafımızın sanayi sitesine taşınmasını hedefliyoruz” dedi.

“Aybastı tarihinde en fazla değeri olan ihale...”

Biz 2009 yılında Aybastı’ya çevre yolunu vaat etmiştik. Bu vaadi söylediğimizde bize gülmüşlerdi. Ama çok şükür ki Fatsa-Kabataş arasında çok ciddi anlamda yol çalışmalarımız bitti şeklinde ifadelerde bulunan Gündoğar; “ Fatsa ile Aybastı Devlet Hastanesi arasında çevre yolu dahil; devlet hastanesinden Reşadiye’ye kadar 49 km, toplamda 62 km. Yol ihale bedeli 80 trilyondur. Bu Aybastı tarihinde ve Cumhuriyet tarihinde en fazla değeri olan bir ihaledir. Çalışmalarımız en kısa zamanda başlayacaktır şimdiden Aybastı’mıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

“Meslek Yüksek Okul Kuruldu”

Aybastı Yüksekokul’u binasının kısa zamanda temin edileceğini kaydeden Gündoğar; “ Biz ilçemize Anadolu Öğretmen Lisesi ve Yüksek Okulu söz vermiştik. İlçemize Anadolu Öğretmen Lisesi’ni kazandırdık, Meslek Yüksek Okulu ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. YÖK tarafından Aybastı Meslek Yüksek Okulu kuruldu, en kısa sürede binasını da temin edip, faaliyete kazandıracağız. Biz her zaman eğitimcinin yanında olduk. Biz köy ve belde okullarını tüm öğrencilerimizi her yıl ücretsiz deneme sınavları yapıyoruz. Biz eğitimcileri o kadar çok seviyoruz ki beş yıldır başka ilçelerde olur mu bilmiyorum tüm öğretmenleri bire bir ziyaret ediyoruz. Çünkü bizleri evlatlarımızı çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizdir, onlara tekrardan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Perşembe yayalası turizm cenneti olacak”

Perşembe yaylasında gerçekleştirilen etkinliklerin daha çok arttırılıp yıl boyunca bu etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirten Gündoğar; “Aybastı denildiğinde Perşembe yaylası akla gelmektedir. Perşembe yaylasındaki festivaller biz iktidara gelinceye kadar sönüktü, bizimle beraber 7 gün 7 geceye çıkardık. Ulusal kanalda güreşlerimiz, festivallerimiz, konserlerimiz ve tüm programlar yayınlanmaya başladı. 4 yıldır bu programlar TRT’den yayınlanıyor. Perşembe yaylasındaki güreş alanımızı bir stad haline getirdik. Daha önce güreşçilerimiz çadırda giyiniyordu, şu anda bir insana, Aybastılıya yakışır biçimde bir ortam haline getirdik. Perşembe yaylamızı şu an belirli bir noktaya getirdik ama yeterli değil. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye’nin en bilinen, en çok ziyaret edilen, en çok aranan yaylası yapmayı alt yapı ve görselliği ile planlaması ile en güzel yaylası yapmayı vaat ediyoruz. Zaten bizim yaylamız şu an tanınma sıkıntısı yok, daha da güzel duyuracağız. Kış aylarında da yaylamızda etkinlikler yapacağız. Her iki üç ayda bir program yapmayı planlıyoruz. Cip şenliklerine ara verilmişti geçen sene başlattık bunu devam ettireceğiz. Daha güzel ve organize şekilde yapmayı vaat ediyoruz.

Perşembe yaylamızı turizm’e kazandıracağız ve orayı turizm cennet’i yapacağız” dedi.

“İçme suyumuz tertemizdir”

Su problemi konusunda siyasi amaçlı propaganda yapıldığını söyleyen Gündoğar; “3 tane gölet yaptık ve suyumuz tertemiz bir hale geldi. Böylelikle içme suyunda problemimiz kalmadı. Bazıları bizi eleştiriyor, özellikle bu su konusunda. Suyun çamur aktığını iddia ediyorlardı. Şu an ben de musluktan su içiyorum. Bu art niyetli arkadaşlarımızın yaptığı, tesisi gidip yerinde görmeyenlerin siyasi amaçlı yaptığı propagandadır. Ben kendim bir yıldır musluk suyu içiyorum. İçme suyumuz tertemizdir. Bundan kimsenin şüphesi olamasın ve gönül rahatlığıyla suyumuzu tüketsinler” dedi.

“Hemşerilerimizden tek ricamız var”

Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi de , bundan şüphemiz yok ama eğer göreve gelirsek, 19 ilçe içerisinde en yüksek oy ile Aybastı ilçemizi kazanıp, Sayın Başbakanımız ve Sayın Enver Yılmaz bey’in ve karşısına çıkmaktır diyen Gündoğar; “Aybastı’nın hak, hukuk ve isteklerini daha iyi bir şekilde yerine getirmek için hemşerilerimizden ricamız; en yüksek oy oranları ile bizi tekrar göreve getirmeleridir.

İnşallah görülmemiş bir oy oranı ile bu istek ve arzularımız Aybastı’da yerine gelecektir. Şu anda yapılan anketlerde oy oranımız %70 dir. Bunu daha da yükseltmek için mücadele edeceğiz. Diğer aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Onlarda bizim için değerli insanlardır. Tüm partilerin adaylarına başarılar diliyorum. Sağlık, huzur içerisinde, Aybastı’ya yakışır barış içerisinde bir seçim olmasını diliyorum. Aybastı’daki tüm hemşerilerimize şunu söylüyoruz; kadromuz çok kuvvetli. İktidarın da gücünü kullanarak, desteğinizi arkamıza alarak 31 Marttan sonra görevimize devam edeceğiz.

“Buradan Müjdeliyorum...”

Aybastı Devlet Hastane’sini gazetemiz aracılığıyla müjdeleyen Gündoğar; “Allah nasip ederse yıllardır halkın gözünde problem olan, eksikleri olan Aybastı Devlet Hastane’sine yeniden bir yer bulup, veya mevcutunu yıkıp veya da ilave yaparak Aybastı’nın hastane problemini çözmeyi vaat ediyoruz. Bir diğeri ise; ihalesini yaptırdığımız Aybastı çevre yolunun ihale süresi içerisinde Reşadiye’ye kadar olan kısmını ihale süreci içerisinde bitirmeyi vaat ediyoruz. Aybastı Meslek Yüksek Okulu’nu iki yıl içerisinde açmayı vaat ediyoruz. Büyükşehir ile beraber sıcak asfalt şantiyesini kurup, 21 mahallemizin tüm ara ve ana yollarını 4-5 yıl içerisinde sıcak asfalt ya da beton asfalt yapıp Aybastı’mızın her bölgesini çamurdan kurtarmayı vaat ediyoruz. Şu an 10 mahallemizin çöpünü topluyoruz ve göreve geldiğimiz de 15. gün geri kalan sekiz köyümüz ve üç beldemizin de kapı kapı çöpünü toplamayı vaat ediyoruz. Hanımlarımızdan çok ilgi ve alaka gördü, yeniden Reşadiye caddesine ve Perşembe caddesine hanımlar lokalini açmayı, hanım ve kızlarımıza hizmet edecek hale getirmeyi, üstelik bunu seçimden bir ay sonra gerçekleştirmeyi vaat ediyoruz. Merkezde oturan bayan ve erkeklerin bir diğer isteği olan jimlastik ve spor salonlarını en kısa sürede açmayı vaat ediyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız da projelerini açıklamıştı. Ortak projelerimiz olacaktır. Kapalı yüzme havuzu, kültür merkezi, spor sahaları… biz şu an Karamanlı mahallemizde tarihi bir yol vardı. Biz Karamanlı mahallesi muhtarı ve belediye ile ortaklaşa şu an %95 kadarını bitirdik. Bitirdiğimizde bu yolu ırmaktan da faydalanarak ırmağın kenarlarına kültür parkı, içerisinde piknik alanları da olan gurbetteki ve buradaki hemşerilerimin dinlenebilecekleri bir mekan yapmayı söz veriyoruz. Yine buradaki halkın istekleri olan yeni okul açma isteğini vaat ediyoruz. Sanayi sitelerinin kamulaşmasını bitirdik, bir dahaki seneye bitirmeyi vaat ediyoruz. Hizmet binamızın ihalesini yaptık. Nisanda başlayıp 2015 te taşınmayı vaat ediyoruz. Her köye her mahalleye bir çocuk parkı yapacağımızı belirtiyoruz” dedi.

 

“Kanalizasyon sorununu büyükşehirle çözeceğiz”

Aybastı’mızın bir diğer büyük sorunu da kanalizasyondur diyen Gündoğar; “ Kanalizasyonlarımız derelere akıyor. Büyükşehir Aybastı’ya arıtma tesisleri yapacak, çünkü yasal olarak yapma zorunlulukları var. Biz de Aybastı Belediyesi olarak büyükşehir ile iş birliği içerisinde olarak 3-4 yıl içerisinde Aybastı derelerine kanalizasyon akıtmamayı vaat ediyoruz. Daha temiz, daha güzel bir Aybastı vaat ediyoruz. Köy ve bazı beldelerimizde su sıkıntısı var. Bunu da büyükşehir ile birlikte mutlaka çözeceğiz” dedi.

“Aybastı’ya 5 yılda 50 trilyon...”

Herkesin iyi ki Aybastı’da yaşıyorum diyeceği bir Aybastı inşaa edeceklerini vurguluyan İzzet Gündoğar; “Büyükşehir Ordu’ya Aybastı’ya ne getirdi, ne götürecek? Ordu ve Aybastı’ya Cumhuriyet tarihinde AKP iktidarı döneminde çok büyük yatırımlar yapılmıştır. Aybastı’ya adliye sarayı, liseler, okullar, çevre yolu ve daha bir sürü yatırımlar. Ama Aybastı’ya yapılan en güzel yatırım Aybastı’nın bir büyükşehir ilçesi olmasıdır. Yıllık iller bankasından özel idareye ve 72 belediyeye 195 trilyon para geliyor. Büyükşehir olmayla birlikte ekstra 200 trilyon daha para gelecek. İlk 5 yılda farklı fonlardan para gelecek. Bu yıllık 300 trilyon olacak ekstra gelen. Burada Aybastı’ya düşen 8-9 trilyon para olacaktır. 5 yılda buda yaklaşık 50 trilyon anlamına gelmektedir. Bu da hizmete dönüştüğünde ben Aybastı’nın her anlamda çözülemeyecek problemi kalmayacağına inanıyorum. Tabi sorunlar bitmezi mevcut sorunları bitirirsiniz yeni sorunlar ortaya çıkar. Ama görüntüdeki sorunların tamamının biteceğini düşünüyorum. Biz insanlarımızın iyi ki Aybastılıyım, iyi ki Aybastı da yaşıyorum, iyi ki Aybastı da görev yapıyorum, iyi ki eğitimimi burada alıyorum diyebileceği bir Aybastı yapmayı vaat ediyoruz” dedi.

“En fazla oy aldığımız mahalleye 500 Bin TL Bonus proje”

Biz bunları vaat ederken vatandaşların partili, partisiz yüzde yüz oylarına talip olduklarını vurgulayan Gündoğar; “Herkes aradığını bizde bulacaktır. Biz 5 yıldır parti ayırt etmeksizin hizmet ettik, etmeyi de devam ettireceğiz. Zaten seçimi kazanıyoruz. Ben diğer partilere oy veren hemşerilerime diyorum ki gelin oylarınızı israf etmeyin. Gelin Aybastı için, çocuklarımız için Ak Partiye oylarınızı verin. Aybastı’mızı Karadeniz’de birinci ilçe yapalım. 1 Nisandan itibaren de Enver Yılmaz ın kapısını çalıp, bak biz Aybastı’da birinci çıktık, Aybastı’nın sorunları budur. Çünkü birinci ilçe çıktığında büyük şehrin ekstra vaatleri var. Birinci çıkan ilçeye en büyük projesini ne isterse ilk etapta yapacağım diyor. Bunu da hemşerilerime söylüyorum.

Yine bizim 21 mahallemiz var 21 mahallemizde de oy oranı olarak en yüksek oy oranına çıkan mahallemize 500 bin TL’lik bonus projemiz var. Diğer vaatlerimiz de var ama ekstradan oy oranı fazla çıkan vatandaşımıza 500 bin TL’lik ne isterse o projeyi yapacağız. O yüzden Aybastımızın geleceği aydınlıktır. Tüm vatandaşlarımıza geleceği güzel, çevresi güzel, yaşanılası bir Aybastı’yı yaratacağız. Ben tekrar bu haberi okuyacak hemşerilerime sevgi ve selamlarımı sunuyorum.Sizlere’de teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.aybs12-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde