30 Nisan 2024

“55 üniversite öğrencisine burs veriyoruz”

  • PDF

yardm12-3-2014Fatsa Yardım Sevenler Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel bir gece düzenlendi.

Dolunay Restoran’da düzenlenen organizasyona olan yoğun katılım gözlerden kaçmazken; TRT sanatçısı Ayşe İnak EKİZ’in konseri geceye renk kattı.

Gecedeki konuşmasında 55 üniversite öğrencisine burs verdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Nimet Koç, “Derneğimizin 27. Kuruluş yılı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediğimiz bu özel günümüze hoş geldiniz. Derneğimize sürekli olarak yardım yapan hemşerilerimiz aramızda. Kendilerine derneğimiz adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türk Sanat Müziklerinin icra edildiği gece’ye Fatsa Kaymakam’ı Bekir ATMACA, Fatsa Garnizon Komutanı Binbaşı Salih GÖDEK, Fatsa CHP Belediye Başkan Adayı Ulvi Süvarioğlu, CHP İlçe Başkanı Doğan Çelebi, AK Parti Kadın Kolları Yöneticileri, MHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanları, Ordu Esnaf Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Fatsalı ve Ünyeli Doktorlar, Fatsa Yardımsevenler Derneği üyeleri, yöneticileri ve birçok vatandaş katıldı.

Ayşe İnak EKİZ sahneye çıkmadan önce bir konuşma yapan Fatsa Yardımsevenler Derneği Başkanı Nimet KOÇ; “ Pergamberimiz; “Cennet Annelerimizin ayakları altındadır” sözü ile dinimizin kadınlarımıza verdiği önem vurgulanmıştır. Ulu Önder Atatürk ise,“Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdik diyemez” söze ile kadınlarımızın değerini ortaya koymuş, kadını yüceltmiş ve kadınlarımıza, toplumda sosyal hayatta, siyasette, sanatta, iş dünyasında daha fazla yer vermiştir. Kadınımıza toplumda daha çok yer ve değer verirsek; o toplumlar daha çok yücelir, gelişir ve medenileşir. Hepinizin Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” diye konuştu.

Kuruluşunun 86. Yılını kutladığımız TYSD, Cumhuriyetimizin yapılanma süreci içinde Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde, sosyal hizmetlere duyulan gereksinim sonucu kurulmuştur şeklinde açıklamalarda bulunan Nimet KOÇ; “Bugün tüm yurtta 145 şubesi ile büyük bir gönüllülük anlayışı ve sorumluluk duygusu ile sürdürülen çalışmalarımız ve asıl milletimizin yardım severlik ruhuyla yapmış oldukları destekler sonucu varlığını sürdürmektedir. Genel merkezimizle aynı doğrultuda varlığını sürdüren FATSA ŞUBEMİZ Tüm Fatsalı Yardım Seven dostlarımızın güven ve desteği ile 27 yıldır, bir ülkede yoksulluğun ancak eğitimle, istihdamla ve üreterek yok edilebileceği düşüncesi ile hareket ederek, sosyal yardım, eğitim ve çevre gibi konularda faaliyet göstermekteyiz.Toplum bilincini yükseltebilmenin birinciliği eğitimden geçer inancıyla yaptığımız yardımların birinciliğini eğitime veriyoruz. Bu eğitim yılında 55 üniversite öğrencisine katkı bursu veriyoruz” dedi.

Konuşmasını bitirirken desteklerini biran olsun esirgemeyenlere teşekkürlerini ileten Nimet KOÇ; “ 27 yıldır tüm çalışmalarımızda maddi – manevi destekleri ile daima yanımızda olan, karşılıksız vermenin onurunu bizlere yaşatan yardım seven gönül dostlarımıza, resmi makamlara, kurumlara, çok değerli bağışçılarımıza, dernek üyelerimize, tesislere, basın ve medyamıza bu süreçte emeği geçen gönlünü adayan tüm yönetim kurulu üyelerimize ve bu geceyi taçlandıran tüm konuklarımıza gönül dolusu minnet ve şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Gece Ayşe İnak EKİZ konseriyle devam ederken, yapılan çekiliş sonucunda ödül kazananlara taraftar formaları taktim edildi. yrdm12-3-2014ydm12-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde