30 Nisan 2024

Bakan Işık Fatsa OSB’yi ziyaret etti

  • PDF

bkn12-3-2014Fatsa Belediye Başkanımız aynı zamanda Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Anlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımızın Organize Sanayi Bölgemizi ziyareti bizleri de ziyaret ziyadesiyle memnun etmiştir.” dedi.
Başkanımız Anlayan talip oldukları yeni dönemde en büyük projelerinden bir tanesin istihdama yönelik her türlü destek vermek olduğunu söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’ın ziyaretlerinden dolayı ziyadesiyle memnun olduklarını ifade eden Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Fatsa'ya Sanayi Bakanımız gelince en önemli yer Orğanize Sanayi Bölgesi çok fazla çalışanın olduğu istihdamın olduğu bir yer, dolayısıyla ziyaret programı Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptık. Organize Sanayi Bölgesi’nin şu anda mevcut kapasitesi Fatsa için, Ordu için çok önemli bir kapasite. 23 tane fabrikamız fiilen üretim yapıyor. Burada birçok sektörde imalat yapan birçok fabrikamız var. Burada 2 bin 500’e yakın insan çalışıyor. Şu an inşaat aşamasında olup yazın üretime başlayacak 5 tane fabrika var, bitince toplamda 28 tane fabrikamız fiilen üretim yapıyor olacak ve işçi sayımızda 3000 binin üzerine çıkacak inşallah. Tabi bu son 10 senede var olan bir gelişme. Organize Sanayi Bölgesi’nin bizden önceki dönemde tahsisi yapılmış fakat altyapısı bizim dönemimizde devam etti, en önemlisi de fabrikaların kurulmuş olması yatırımcıların gelmesi bir gayrete dayalıydı. Bizler de göreve geldiğimiz ilk dönemde 2004 yılından sonra nerede bir yatırımcı varsa, yer arayan bizzat kapılarına giderek İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de Fatsa Organize Sanayi Bölgesine tercih etme noktasında çabalar sarf ettik. Bu konuda kendilerine her türlü desteği verebileceğimizi onlarla beraber olacağımızı ifade ettik. Yatırımcılar da buradaki imkanı hem de bu samimiyeti görünce gerçekten tercihler ve bu sayı giderek arttı. Hamd olsun bugün Organize Sanayi Bölgesi tamamen doldu ve yeni yatırımcılarda sıra beklemekte, şimdi alan dolduğu için 500 dönüm Organize Sanayi Bölgesi 1500 dönüme çıkartıyoruz. 1000 dönüm daha ilave yapıyoruz. Bununda çalışmaları başladı, Fatsa’mız için ve bölgemiz için çok önemli. İnşallah orayı da bitirdiğimizde bu istihdam sayısı on binlere çıkacak. Tabi yine bir seçimle beraber yeni bir döneme daha talip olduk. Önümüzdeki dönemde de en büyük projelerimizden bir tanesi de istihdama verilecek her türlü destek olacak.” dedi. bakn12-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde