16 Mayıs 2024

‘Bugün, Dayanışma Ve destek günüdür’

  • PDF

add-12-3-20148 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği ‘Türkiye’de Kadın ve Kadın Hakları’ konulu bir program düzenledi.

Fatsa Kültür Sarayında Düzenlenen programda açık oturum ve Fatsa’nın genç yeteneklerinden Sinan Şahin’den Türk Halk Müziği Konser Etkinliğine de yer verildi.

Ülkemizde haksızlığa uğrayan ve her geçen gün işlenen kadın cinayetlerin artmasına dikkat çeken Avukat Nur Nihal Gündüz; ‘Sevdiği gençle kaçan kadını, kardeşi aile meclisi kararı ile öldürüyor, diğer gün eski kocası, sevgilisi kadını sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuyor. Kadının kendisinden ayrılmasını bir türlü hazmedemeyen erkeklerin, yaşamlarını hapiste geçirmeyi göze alarak böyle bir olaya karışması toplumun geneline yayılan bulaşıcı bir hastalıktır. Kadının kendi ayakları üzerinde durabileceğinin ve isterse kendi gücüyle var olabileceğinin inkarıdır.’ İfadelerinde bulundu.

Kadınların ifade ve dilekçelerini sunmalarına rağmen korunamadıklarını da ekleyen Gündüz; ‘ İnsanların düşüncelerinden ötürü yargılanıp, hapishanelerinde karar gününü beklediği ülkemizde, düşünceden eyleme geçmiş birçok şiddet olayının maalesef görmezden gelindiği ortadadır. Öldürülen bir çok kadın ellerinde dilekçelerle korunma talep ettikleri halde korunamadıkları, haklarında yasal işlem başlatılan şüphelilerinse, görmezden gelindiği bir süreçte sonuçlar iç karartıcıdır. Her gün neredeyse bir değil birkaç kadın, çığlıkları duyulmadığı için, yaşam haklarını kaybetmektedir. Gün, kadınların korkusuzca ayakta durmaları gereken gündür. Birbirine destek olup, kol kanaat germe günüdür. Şiddete boyun eğmeden, şiddet karşıtı yasaları harekete geçirme günüdür’ dedi.

Süleyman Şimşek’in sunumunu yaptığı programda, Avukat Zuhal Özaydın, Eğitim Emekçisi Nuray Baş, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Özgür Doğrul, Modalist ve Terzi Ayşe Hatipoğlu ve Avukat Nur Nihal Gündüz açık oturum yaptı.

Eğitim- iş Başkanı Köksal Çıtlak’ın hazırladığı slayt gösterisinin ardından, Sinan Şahin konseri ile devam etti.add12-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde