16 Mayıs 2024

Fatsa İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik bürosun’dan tanışma ve kaynaşma kahvaltısı

  • PDF

rsat12-3-2014Fatsa İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik bürosunun, Koordinatör vaiz Berna Varol Akbulut, Fatma Madran ve Semra Sarıoğlu’nun organizasyonu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Fatsa Kültür Sarayında kahvaltı programı düzenlendi. Karanfil dağıtımı ile başlayan programa çok sayıda resmi protokol eşleri, Dernek ve Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, cemiyet temsilcileri ve çok sayıda kadın araya geldi.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğin iş birliği ve beraberlik adımları için tanışma kahvaltısı olduğunu belirten Fatsa Aile İrşat ve Rehberlik Servisi Koordinatör Vaizi Berna Varol Akbulut Fatsa’daki kızlara çocuklara faydalı olacak faaliyetleri hep birlikte yürütmek istediklerini belirtti.

Tanışma ve kaynaşma kahvaltısında açılış konuşmasını yapan, Koordinatör vaiz Berna Varol Akbulut; ‘ Yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin ana konusu Allah ve insandır. İnsan ise yaratıkların en mükemmeli, en üstünü ve yer yüzünün halifesidir. Kadın ve erkeğin ilahi emirlere muhataplık durumun da hiçbir fark yoktur . Kadın varlığı ,var oluşun hissettirilmesi, İslamiyet ile başlamıştır. Oku emriyle başlayan son ilahi davete ilk evet verenin kadın (hz. Hatice) olduğunu düşünürsek , İslam’ın kadın eğitimi konusunda ne denli inkılap yaptığını daha iyi anlayabiliriz. Kadın; karşılıksız sevgi olarak bilinen 'şefkat' duygusunu ve dinin önerdiği 'merhamet' duygusunu bir araya getiren bireylerdir’ ifadelerinde bulundu. irsat12-3-2014

Akbulut'un ardından Aile İrşat ve Rehberlik Servisi Bürosu Dini Danışmanları Selma Sarıoğlu ve Fatma Madran 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kısa bilgilendirmeler yaptılar. Daha sonra tanışma ve kaynaşma ile geçen programda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde