16 Mayıs 2024

“Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir”

  • PDF

sen12-3-2014Eğitim Sen Fatsa Temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında basın açıklaması düzenledi.

Fatsa Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen programda, temsilen basın açıklamasını yapan Nuray Baş, Türkiye’de çoğalan çocuk gelinler, kadın cinayetlerine ve sömürüyle mücadeleye dikkat çekti.

AKP döneminde kadın cinayetlerinin %1400 arttığını belirten Nuray Baş;’ 2013 yılında TÜİK verilerine göre 103 kadın ekonomik şiddetten hayatını kaybetmiştir ve en az 167 kadın tecavüze uğramıştır. Yaşanan bu tablonun müsebbibi başta AKP hükümeti olmak üzere bu hükümetin başbakanı ve ilgili bakanlıklarıdır.

Ya Hiç Birimiz, Ya Hep Beraber

Dayanışm içerisinde, kol kola yürüdüklerini ifade eden Baş; ‘Bizi yok sayan emeğimiz ve bedenizim üzerine çöreklenen bu erkek egemen tahakkümü, bulunduğumuz her noktada örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek ortadan kaldıracağız. Çalıştığımız her yerde biz mevsimlerden yanlızca kışı yaşadık, kışı bahara çevirmek için mücadeleye giriştik. Bu gün bulunduğumuz her yerden hep birlikte haykırıyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.’ dedi.

Bu ülkede açlık ile yoksulluk sınırında yaşayan emekçilerin hakkının yenildiğini dil egetiren Baş; ‘ emekçilerin alın terinin ayakkabı kutularına, para kasalarına doldurularak yağmalandı talan edildiği bir gerçektir.’ İfadesinde bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde