16 Mayıs 2024

Tatbikatı Anasınıfı Öğrencileri Sevdi

  • PDF

ata12-3-2014Sivil savunma kulübü rehber öğretmeni Fahri YANIK Sınıflarda Sivil savunma ve deprem doğal afetlerle ilgili slâyt gösterileri izlemelerini sağladı. Öğrencilerin sınıflarında bulunduğu sırada olası bir deprem yaşanması halinde nasıl davranmaları gerektiği temsili sınıfta uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilere depreme karşı evlerinde okulların da ve diğer yaşadıkları mekânlarda almaları gereken önlemleri anlattı. Olası bir yangında okulda bulunan yangın söndürme materyallerinin nasıl kullanılacağı okul hizmetlilerine yangın tüpleri ile en kısa sürede yangının tamamen söndürülmesi için kullanım biçimi de uygulamalı olarak anlatıldı.

Tatbikatı en çok anasınıfı öğrencileri sevdiler ve dikkatini çekti Okul bahçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle belediye itfaya ekipleri yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarına yapılamadı.

Öğrenciler tatbikat sonrası okul bahçesinde toplandılar Okul Müdürü Ahmet TİKENOĞLU "Ülkemizin coğrafi konumu nedeni ile deprem riski her zaman mevcut. Bu bilinçle öğrencilerimize yaşanabilecek bir deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı tatbikatta anlatmaya çalıştık. Öğrenciler depreme hazırlıklı yaşam koşullarını okulumuzda yapılan uygulamalı aşamalarla, okulumuzda verilen teorik bilgilerin yanı sıra, yaşayarak öğrenme fırsatı buldular." dedi.atatrk12-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde