16 Mayıs 2024

“Amacımız üretim ve istihdam’ı arttırmak”

  • PDF

sadet12-3-2014Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Veysel İLHAN, Saadet Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayı Abdullah İstikbal, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail KOÇAN ve ilçe teşkilat üyeleri gazetemizi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında köylerde aktif nüfus’un ve üretimin kalmadığını vurgulayan Veysel İLHAN şu açıklamalarda bulundu: “Ordu Büyükşehir belediyesi Başkan adayıyım. Seçimler dolayısı ile dolaşıyoruz. 2007-2011 yıllarında Saadet Partisinin millet vekili olarak arazide dolaşma fırsatına sahip oldum. Köy köy dolaştım. O zaman gezdiğimiz her yeri şimdi gezince görüyoruz ki köyde okul kalmadı, köyde genç nüfus kalmadı, köyde maalesef üretim mekanizmasına bağlı her şey kilitlendi. Biz diyoruz ki insanlar bilinçli bir şekilde böyle olmasını mı istedi, yoksa bilinçli bir politika insanları buna mı yönlendirdi? Türkiye, dünyada sömürgeci kalkınma politikasının uygulandığı bir ülke. Bu ne demek, yol yapacaksın, hastahane yapacaksın, spor salonu yapacaksın ama asla üretime ilişkin tesisleri kurmayacaksın. Örneğin köylere dönüm parası diye dağıtılan parayla 5 yılda köye bir fabrika açılabilirsi. 480.000 Ordu’lu neden İstanbul’a göç ediyor, insanlar’ımızın bunu bir düşünmesi lazım bence. Yapılan projelerle kırsal halk büyük şehirlere çekiliyor. Bunun sonucunda 2012 yılından bu yana Türkiye; sütü, yumurtayı, balı, eti, samanı yurt dışından ithal eder duruma geldi” şeklinde konuştu.

Birçok genç işşsizin bulunduğunu ve amaçları’nın istihdama katkı yapmak olduğunu söyleyen Saadet Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayı Abdullah İstikbal; “Fatsa’da biz adaylık sürecimiz belirlendikten sonra sahaya çıktığımızda şunu gördük ki ciddi bir milli görüş belediyeciliği var. Büyük bir beklenti, büyük bir özlem var. Biz işletme belediyeciliği, istihdam belediyeciliği üzerinde duruyoruz. Bir belediyeci asfalt, yol, kanalizasyon , su, park bahçe gibi belediyecilikten bahsediyorsa bence bahsetmemeli. Bunlar yapması gereken görevler. Şu an inanın bir çok gencimiz evde işsiz. Biz bu gençlerin vebalini düşünerek, bu görevi aldık ve en iyi şekilde yerine getirmek için uğraşıyoruz. İşletme belediyeciliği ile birlikte biz katı yakıt fabrikası kurmayı planlıyoruz. İstihdam sağlamayı hedef belirliyoruz” dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan ise yaptığı açıklamada; “Sandık başına gitmemize çok kısa bir zaman kaldı. Biz bugün Fatsa merkezdeki çalışmalarımız için Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve Fatsa Belediye Başkan Adayımız ile birlikte basın kuruluşları ve esnaf ziyaretlerindeyiz. Biz başkan adayımızı belirledikten sonra Fatsa’mızın hemen hemen tüm beldelerini gezdik. Tabi geri kalan her alanları gezeceğiz, bizi görmek isteyen her insana el uzatacağız. İsteklerini dinleyeceğiz. Onlar için saadet kazanacak, iyi insanlar kazanacak” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde