16 Mayıs 2024

“Fatsa’da yeni alternatifin odağı benim”

  • PDF

ulvi5-3-2014Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayı Ulvi Süvarioğlu; “ Yerel seçim gezilerinde insanlardan gördüğüm sevgi ve saygıda bir sıkıntımız olmadı. Hatta bu anlamda şahsım adına ilgi ve alakadan çok mutluyum. Çünkü biz Fatsa’ya, Fatsalı seçimi yapmaya geldik. Burada beni bir parti ile kayık yarışı içerisinde ve klasik politikacılar gibi kavganın, gürültünün içerisinde bulamazsınız. Bu da demek ki biz bu iki buçuk ay içerisinde strateji olarak verdiğimiz her sözü tuttuk” diye konuştu.

Gazetemize yaptığı ziyaret sırasında Fatsa adına önemli beyanlarda bulunan Süvarioğlu; “Bizden başka hiç kimse bu seçimde yeni bir alternatif değildir. Çözümün odağında ben ve bizden başka kimse Fatsa’da yeni bir alternatif odağı olamaz” dedi.

“Buraya geldiğimden bu yana Ulvi Süvarioğlu madem bu kadar büyük bir insansın, bizlere şunu yap deyip büyük bir talepte bulunan ne bir insanla ne de bir STK ile karşılaşmadım” şeklinde ifadelerde bulunan Süvarioğlu; “Ben insanlara bu anlamada bilgimi, görgümü kendi ifadem üzerinde anlatmaya çalışıyorum. Gelin kucaklayın beni, ben nasıl fedakarlık yapıp buralara gelip sizin için bir şeyler yapmaya çalıştıysam siz de bir adım atın ve ortak bir yerde buluşalım” şeklinde konuştu.

“Ben yeni bir alternatifim”

Artık Fatsa’nın kendini farklı bir platforma taşıması gerektiğini düşünüyorum diyen Süvarioğlu; “ Tartışma, konuşma, görüşme ve günlük arkadaşlık ilişkilerini esnaf, ekonomik, siyasi ilişkilerini başka bir yere taşımamız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Ama bizim insanlarımız ve bizim siyasi örgütlerimiz maalesef bu mevcut durum içerisinde bir şekilde mütakabat sağlamaya çalışıyorlar. Bunun içerisinden bir mütakabat çıkmaz. Bunun içerisinden bir anlaşma çıkmaz. Çünkü anlaşmazlığın ve çözümün olmadığı yerde ,anlaşamadığınız kişileri bir kenara bırakıp yeni bir alternatif bulmanız gerekmektedir. Biz ve ben yeni bir alternatifiz. Bizden başka hiç kimse bu seçimde yeni bir alternatif değildir. Biz buraya Fatsalıların karşısına gelmişiz, demişiz ki bakın biz bu bilgiyle ve görgüyle geldik, karşınıza güzel bir paket olarak geldik. Daha ne istiyorsunuz? Millet bunu bu paket haline getirene kadar bana bir sürü emek vermiş. Bu ülkedeki hocalarımız, ailelerimiz, , patronlarımız, iş arkadaşlarımız bizi yoğurmuşlar Ulvi Süvarioğlu yapmışlar ve ne kadar şanslısınız ki önünüze getirmişler. Bu şansı değerlendirip değerlendirmemek sizin elinizde. Aklınız var, vicdanınız var, yüreğiniz var. Bu işleri çok allamaya, pullamaya gerek yok . Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Kim ne yapmış hayatında, kim neyi nereden almış nereye taşımış, kim nereden gelmiş nereye gidiyor karar verilmesi lazım ve durup bir düşünülmesi lazım” şeklinde konuştu.

“Fatsa Eğitim Kalkınma Vakfını Kuracağız”

Fatsa’nın ilgili projelerimizi belirledik ve Ordu’da Belediye Başkanına teslim ettik diyen Süvarioğlu; “ İlerleyen günlerde Fatsa’da yapacağımız hizmetleri kamuoyuna duyuracağız. Ama bu projeleri yazmak ve kağıda dökmek en kolayı. Bunları hayata geçirebilmek kolay değil. Çünkü bu projenin çok büyük bir kısmı bir sürü süreç, izin, onay ama hepsinden önemlisi finansal bir kaynak gerektiriyor. Var mı Fatsa’nın finansal bir kaynağı. Öncelikle bu finansal kaynakların Fatsa’ya sağlanması gereklidir. Benim bir takım projelerim var. Özellikle üniversite modelinde yapacağımız iş, zaten Amerika’da işleyen bir model. Fatsa’da biz vakıf kuracağız. Fatsa Kalkınma Eğitim Vakfı adında bir vakıf kuracağız. Bu vakıfa herkes elinden geldiğince destek olacak. Ama bu tür vakıflara verdiğimiz kaynakların oluşturulduğu modellerin ticari model olması lazım. Bizim Fatsa’daki yapacağımız modellerde vaat etmek çok kolay. Ben buradaki işsiz bir kardeşime evet yarın başkan olduğumda seni işe alırız dediğimde çok mutlu oluyorlar. Ama nereye alıyorsun. Şu anda senin borçlu olan bir belediyen var. Peki biz belediyenin bu günkü kadrosuna aynı masaya dört kişi alsak millet mutlu olacak. Peki maaşına gelince nasıl ödeyeceksin? Bu sefer diyecekler ki işe girerken sana teşekkür eden insanlar, bizim başkan bizim maaşımızı bile ödeyemiyor diyecekler. Bunların hesaplarını ve kitaplarını yapacaksınız istihdamı kurmadan. Önce istihdam yaratacağımız alanın alt yapısını, kaynağını, kasasını, bankasını, aktifini pasifini kuracağız ki işe aldığımız arkadaşlar düzgün ücret alabilsin. kimse kusura bakmasın, bizde insanlar ben oraya oturayım sonra bakarız nasıl olacak diye şeklinde düşünüyor. Öyle olursa, işte bu günkü durum olur” dedi.

“Benden büyük şeyler talep edin”

Yaptığım geziler sırasında dertsiz kimseye rastlamadım diyen Süvarioğlu; “ Çok mutluyum ben Ulvi Süvarioğlu, sen de geldin daha mutlu oldum diye bir gür ses duymadık. Bu işler ben söylemiştim, o varsa ben yokum, o öyle ise bende böyleyim ile olmaz, bunları geçin. Bunları geçmezseniz hayatınıza öyle devam edin arkadaşlar. Sabah kalktığımız zaman burada insanlar birbirine bakarken bir enerji alması lazım. Biz bu gün bu şehrin neresinde güzel insani bir gün geçiririz, bunu düşünmesi lazım. Bu sürekli yardım isteme, iş isteme, muhtaç toplum haline gelme gerçekten kahredici bir kader mi? Hep talep eden ve talepleri küçük olan bir toplumuz. Benden büyük şeyler talep edin. On liralar, yirmi liralar, iki kişinin işe girmesi ile Fatsa kalkınamaz. Fatsa Fatsa olamaz. Buraya geldiğimden bu yana Ulvi Süvarioğlu madem bu kadar büyük insansın şunu yap deyip büyük bir talepte bulunan ne bir insanla ne de bir STK ile karşılaşmadım. Asfalt yapalım, yol yapalım taşı bu tarafa geçirelim, çakıl isteyelim, benim iki tane çocuğum var işe girer mi talepler bu kadarla sınırlı. Ben bu tür talepler ile karşılaşacağımı gerçekten ummuyordum. Bizi hep şöyle yönlendirmeye çalışıyorlar, ben Ulvi Süvarioğluyum. Ben öyle yönlendirilmeyeceğim. Ulvi bey herkese mavi boncuk dağıt, ne istenilirse evet de, yolsa yol, çakıl isteyene çakıl, iş isteyene iş veririz diyelim. Ben böyle bir siyaset yapmayacağım. Bu güne kadar hayatımda siyaset bir kenara; işimde bile böyle yapmadım. Bundan sonra da yaparsam namerdim. Biz bir işe gireriz zor tarafını, sıkıntılı tarafını göğüsleriz, bunu yaparken yanımızda bizimle beraber bu yola devam edenler ile bu işi yaparız, sonunda insanlar ortaya çıktığı zaman haa demek ki iş yapılıyormuş derler. Biz de mutlu oluruz” dedi.

“Ben Fatsa toplumunun kazancıyım”

Benden hiç kimsenin şahsi menfaati olmaz. Benden Fatsa’nın menfaati olur. Ben Fatsa’nın adayıyım, şahısların adayı değilim şeklinde ifadelerde bulunan Süvarioğlu; “Ben Fatsa toplumunun kazancıyım. Önce niyetimizin ne olduğunu açık ve net olarak ortaya koymamız lazım. Şu anda Fatsa’daki seçim atmosferi içerisinde Fatsalıların, niyetlerini ne istediklerini, nereye gitmek istediklerini henüz net olarak ortaya koyamadıklarının kanaatindeyim. Bana gelen taleplere baktığım zaman. Bakın mahalle muhtarlarını topluyoruz; derdiniz, istekleriniz ne diye çok sıradan şeyler talep ediyorlar. Artık büyük şehir olduysanız mahallenin muhtarı bile eski muhtarlar gibi olmamalı. O bile mahallesinin güzel öncüsü olması lazım. Mahallenin içindeki ufak tefek sorunları bizlere gelmeden çözmeli, çözemediklerini bize getirmeli. Bizim artık yeni yönetimimizde mahalle muhtarları büyükşehir modelinde modern bir hale geldi. Bütün bunların yapılabilmesi aynı zamanda iyi organizasyonlar gerektirir. Bakın bu gün Fatsa’nın adayları içerisinde çoklu insanların çalıştığı organizasyonları yönetmiş benim dışımda bir tane daha aday yok. Hangi aday 400 bin kişinin lideri olmuş bu güne kadar iş hayatında” dedi.

“Zihniyet farkımız var”

Çeşitli söylemlerde Bolaman’ın pide köy olması yönünde lafların konuşulduğunu söyleyen Ulvi Süvarioğlu; “ Nedir pide kent, pide açısından mı bakacağız biz Bolaman’a. Niye bolamanda ki o koy egedeki bir başka koya modellik yapamıyor. Ne eksiği var, yok. Ama bakış açıları bu. Onlar orayı bide köy yapar, bende kalkar egedeki bir koyun benzerini oraya koymaya çalışırım. Biz neden bunları yapmayalım. Festivaller, sanatlar düşünürüm. Neden olmamış şimdiye kadar, zihniyetten olmamış. Zihniyet farkımız var. Ben insanlara bu anlamada bilgimi, görgümü kendi ifadem üzerinde anlatmaya çalışıyorum. Gelin kucaklayın beni, ben nasıl fedakarlık yapıp buralara gelip sizin için bir şeyler yapmaya çalıştıysam siz de bir adım atın bir yerde buluşalım diyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.ulv5-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde