16 Mayıs 2024

Yardımlar Suriye İçin Yola Çıktı

  • PDF

mft5-3-2014Fatsa ilçesinde İlçe Müftülüğü organizesinde Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan Müslümanlara gönderilmek üzere 65 tonu gıda olmak üzere 6 tır yardım malzemesi dualarla yola çıktı. 6 tır yardım malzemelerini Suriye'ye hareketinden önce Fatsa Hükümet Konağı önünde yeni meydanda bir tören düzenlendi.
 Törene Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.
 Kur’an ı kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, “Bir aylık süreç içerisinde başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyasında halkımızın bizlere desteğinden dolayı hasseten ilçe Kaymakamımız Bekir Atmaca beyefendinin maddi ve manevi desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum, halkımıza teşekkür ediyorum. Suriye'de Müslümanlar arasında çıkan bir savaşta mağdurlar, ölen babalar, dul kalan kadınlar, öksüz kalan çocuklar, anne deyip annesini bile bulamayan mağdur olan çocukların manzarası gözümüzün önünde. Ne yapabiliriz diye düşündük ve böyle bir yardım kampanyası yapmaya karar verdik. Oraya 1 tır yardım malzemesi gönderebilir miyiz dedim arkamdan din görevlisi arkadaşlarımız hocam neden olmasın dediler ama bugün geldiğimiz noktada tam 6 tır yardım malzemesi topladık. Hani derler ya ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz. Anneler bu işe çok destek verdiler, Allahım onlardan razı olsun. Bir hanımefendinin çocuğu elindeki oyuncağını gönderdi. Bu bizi çok duygulandırdı. 65 tona yakın gıda, bunun 50 tonu un, inşallah yardımlarımız hedeflerimize ulaşacak. Aslolan oradaki iç savaşın durmasıdır, dualarımızla katliamın durmasıdır. Allah hepinizden razı olsun.

“Suriye’deki Bütün Sıkıntıların Bir An Önce Bitmesini Rabbimden Niyaz Ediyoruz”
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada Suriyeli mağdurlara yardım yapan herkese teşekkür ederek, “7’den 70’e herkes bu kampanyaya katılmaya çalıştı. Hani derler ya az veren candan çok veren maldan. Ben inanıyorum ki bu yardımlarda az verenler mallarından verdiler. Küçücük bir çocuğun bile evindeki bebeğini oraya göndermesi Rabbimin bir lütfu. Bizler Müslümanız elhamdülillah. Tüm Müslümanlar kardeştir. Rabbim bu yardımları artırsın, inşallah bereketlendirir. Bu vesileyle oradaki bütün sıkıntıların bir an önce bitmesini Rabbimden niyaz ediyoruz.” diye konuştu.

“Fatsa Halkı Suriye’ye Gönül Köprüsü Kurdu”

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’ da yaptığı konuşmada Fatsa ve çevre ilçelerden duyarlı insanların Suriye'deki manzarayı içlerinde hissedip oraya gönül köprüleri kurduklarını belirterek, “Bu gönül köprüleri kuran kardeşlerimizin bu köprü sayesinde 6 tane yardım tırı Suriye gidiyor. Müslüman olarak biz şunu da düşünmeliyiz. Çevremizde veya dünyada, şimdi Suriye'de olduğu gibi Müslümanlar hatta  geniş anlamda Müslüman olmasa bile insanlar bir sıkıntıya düştüğünde orada Lailaheillallah Muhammeden Resulullah diyenler imkanları nispetinde bu sıkıntıyı ortadan kaldırmaları namaz kılma gibi bir görevdir, farz bir görevdir.” şeklinde konuştu.

“Allah Kimseyi Böyle Bir İç Savaşla İmtihan Etmesin”

Törende son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ise İlçe Müftülüğüne yardım organizasyonundan dolayı teşekkür ederek, “Bugün burada yaşanan bu güzellik komşusu açken tok yatan bizden değildir sözünün tezahur ettiği bir güzellik. Gerçekten bugün Suriye'de hepimizi üzen bir iç savaş devam etmekte. Allah kimseyi böyle bir iç savaşla imtihan etmesin. Birlik ve beraberlik içersinde bağımsız bir şekilde yaşamak dünyanın en güzel şeyi. Yardım sever Fatsa ve çevre komşu ilçelerdeki halkımız büyük bir özveride bulundular.” dedi.
  6 adet yardım tır'ı İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun yaptığı duanın ardından alkışlarla yola çıktı Tırların hareket ettiği sırada bazı vatandaşların özellikle de bayanların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.muft5-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde