29 Nisan 2024

“HÜSEYİN ANLAYAN’A TEK BİR ŞARTLA İNANIRIM”

  • PDF

sade26-2-2014Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayı Mustafa SADE ve 1. Sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı Günay Karaağaç gazetemize ziyarette bulundular.

Ziyareti esnasında çarpıcı açıklamalarda bulunan Mustafa SADE; “2009 yılında Fatsa halkını ikaz etmiştim. Ozaman Fatsa Belediyesi’nin borcu 25 trilyondu. Şuanda gelinen noktada borç 65 trilyon. Bugün Fatsa Belediyesi’nin araçları bu yüklü borçtan dolayı mazot alamayacak hale gelmiştir” dedi.

Her tarafı kire bulaşmış bir Fatsa Belediyesiyle karşı karşıya olunduğunu ifade eden Sade; “Fatsa Belediyesinde iş yapan insanlar artık paralarını belediyeden alamıyor, şirketten alıyorlar. Bu durumun tarifi de izahatı da yok. Samimiyetle söylüyorum, Fatsa Belediyesi’nin içerisinde inançlarına bağlı, Fatsa sevdası ile sevdalı insanlar dahi Ak Partinin Belediye Başkan Adayına oy vermeyeceklerini söylüyorlar.

Vatandaşların Fatsa Belediyesinden en büyük şikayeti ne biliyor musunuz? Adam yerine koyulmadıklarını söylüyorlar. Güler yüzle karşılanmadıklarını, saygı göremediklerini ifade ediyorlar. Netice de Fatsa Belediyesi’nin yapacağı sadece yol, su ve elektrik değil. Hoşgörü ile karşılamak vardır, insan gibi muamele göstermek vardır. Ama vatandaşlar bu sevgiyi, bu güler yüzü, bu samimiyeti göremediklerini söylüyorlar” şeklinde konuştu.

“İlgi ve alakayla karşılanıyorum”

Fatsa’nın en ücra köşesini ulaştım ve kendimi tüm insanlara anlatma imkanı buldum diyen Mustafa SADE; “Yaklaşık on ay önce belediye başkan adaylığımın açıklanmasının nimetlerini şu anda topluyorum. Büyükşehir olunca Fatsa’daki alan genişledi. İnsanlara ulaşmakta zorlaştı. Ama benim adaylığımın erken açıklanmasının avantajlarını kullanarak Fatsa’nın en ücra köşelerinde oturan insanlara bile ulaşma imkanı buldum. Kendimi anlattım ve anlatırken de güçlük çekmedim. Geçmiş dönemlerde ANAP İlçe Başkanlığı yapmış olmamım ve Sadeler ailesinin de avantajını kullanarak insanlara çok rahat ulaştım. Gittiğim yerlerde beni tanımasalar bile insanlar Sadeleri yakınen tanıdıkları için, bizlere çok yakın ilgi ve alaka gösterdiler. Ben CHP’liye, MHP’liye, AKP’liye, Doğru Yolcu’ya, ANAP’çıya ulaştığım zaman onların bana ifadesi aynen şöyle; ‘Bu yerel seçim. Biz yerel seçimlerde, kendi partimizi öne çıkarmaktan daha çok şahısları öne çıkartıyoruz. Mustafa Sade’ye güveniyoruz, etrafında toplanıp Fatsa Belediye Başkanlığı seçiminde Mustafa Sade’yi destekliyoruz.’ İfadesini kullandılar.

“İsraf var, kendini bilmemezlik var”

Fatsa Belediyesi’nin tamamen borç batağına saplandığını ve araçların mazot alamayacak hale gediğini ifade eden Mustafa SADE; “Fatsa Belediyesi’nin çok borçlu bir Belediye olduğunu benim söylememe gerek yok. Zaten bunu ulusal medyada da duydunuz. Bunu ben 2009 yılında da ifade etmiştim. 2009 yılında Fatsa Belediyesi’nin borcu 25 trilyondu. Fatsa halkını ikaz etmiştim. Fatsa Belediyesi’nin şu anda 65 trilyon borcu var. Ben haklı çıktım. Fatsa Belediyesi’ni batırdılar. Hatta bu gün araçlar mazot alamayacak hale geldiler. Bana göre borçlanmanın karşılığı varsa artı israf var, ne yaptığını bilmemezlik var. Mesela hizmetin karşılığı olarak asfaltın hesabını yapalım. Yaklaşık 11 trilyonluk bir harcama yaptıklarını ifade ediyorlar. 11 trilyonu aleni sokağın yüzüne serdiler. Her gün asfalt kesilip tamir ediliyor. Ben buradan çıkıyorum sanayiye kadar gidiyorum. O hattın tamamında asfaltın yüzde yirmi beşi – otuzu kesildi. Bu kadar insan israf eder mi? Etmemeli… Fatsa Belediyesi böyle battı zaten. Bunlar seçimi alabilmek için ancak milletin gözünü böyle boyadılar. 11 trilyonu yollara yatırdılar gittiler ve belediye 11 trilyon daha borçlanmış oldu. Yaptıkları iş ciddi olsaydı, hiç umurum da değil karşılığı vardı derdim. Doğalgaz gelecekti. İhaleyi alan şirket Dolunay mevkiinde çalışmaya başladı. Dediler ki dur. Ne oldu diye sorunca adamcağız dediler ki, sen şimdi çok tahribat yapıyorsun bizim yaptığımız asfaltın esprisi kalmıyor. Esprisi kalmayınca da biz seçim kaybederiz. Seçimin sonuna kadar durdular. Aslın da doğal gaz ihalesini durdurmasalardı belki de bu gün doğal gaz mevkiinin yüzde sekseninde doğal gaz olacaktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Fatsa Belediyesi’ni idare eden insanlar beceriksiz”

Bu kadar borcun altından siz nasıl kalkacaksınız diye soracak olursanız; benim gördüğüm israf yaklaşık yüzde otuz. Bu bütçeden yüzde otuz tasarruf yapılsa, bu zamana kadar ticaretle uğraştım hiç iflas durumuna düşmedim. Allah kimseyi de düşürmesin. Bütçe dikkatli kullanılsa iflas etme durumu olmaz. Belediye bir ticaret erbabı ile işletilirse kesinlikle Fatsa Belediyesi kendi gibi bir belediyeye daha bakabilecek imkana sahip. Ama Fatsa Belediyesi’ni idare eden insanlar beceriksiz, ticaretten anlamadıkları için Fatsa Belediyesi bu gün borç batağına düşmüştür” diye konuştu.

“Sıkıntısız bir meclis listesi hazırladık”

MHP belki en sıkıntısız meclis listesini hazırlayan partidir diyen Sade; “Benim açıkladığım belediye meclis listem halkın tüm kitlesinin tanıdığı bir liste. Her gittiğim yerde çok büyük oy oranına sahip olan insanlar ile bu işe girdim. Muhalefet partisinden aday olduğuma göre çok oy imkanına sahip insanlar ile girmem lazımdı. Neticede devamlı çalıştığım arkadaşlarımın hepsini listeye aldım. Ne partimde ne de meclis üyelerinin diğer fertlerinde en ufak bir problem yok” dedi.

“Hüseyin Anlayan Kuran-ı Kerime el basacak”

Hüseyin Anlayana inanmam için Kuran-ı Kerime el basması gereklidir diyen Mustafa Sade, “Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan makam aracı için 118 Bin TL kredi çekip belediye bünyesine hibe etmiş. Bunun tamamı yalan. Ben bu yalana bir şartla inanırım. Hüseyin Anlayan ben bu parayı cebimden aldım ödedim ve Fatsa Belediyesi’ne hibe ettim derse ancak şu şartla inanırım. Kuran-ı Kerim’i getirecek, televizyonların karşısına çıkacak diyecek ki; Arkadaşlar ben bu parayı cebimden ödedim ve belediyenin hiçbir imkanından israf etmemek kaydıyla, belediyenin hiçbir kaynağından aktarmamak kaydıyla cebimden ödedim derse ve canlı yayında tüm vatandaşların önünde Kuran-ı Kerime el basarsa inanırım. Bunu haricinde asla Hüseyin ANLAYAN’a inanmam” şeklinde konuştu.

“Fatsa Belediyesiyle ilgili en büyük şikayet...”

Fatsa Belediyesinin yaptıkları işlerin yüzde doksanın da israf var, gayri meşruluk var diyen Sade; “ Bazı şeyler evraklara uymaz ama vicdanlara sığmayan şeyler var. Vicdanlara sığmayan şeylerin izahatı yoktur. Vesikası, belgesi de yoktur. Ama aleni meydan da gezer. Ben belediye başkanı olduğum taktirde; Hırsızlığı önleyeceğim, arsızlığı önleyeceğim, fakirin fukaranın garibin hakkını koruduğum zaman zaten kendiliğinden tasarruf yapmış olacağım. Yaptığım bütçe hesabına göre en az yüzde otuzunu tasarruf etme imkanına sahibiz. Benim gördüğüm kadarıyla bütçenin yüzde otuzu kadarı israf ediliyor. Neticede bu tasarruf yapıldığı zaman borçlarla ilgili sorun ortadan kalkacaktır.

Fatsa Belediyesiyle ilgili en büyük şikayet ne biliyor musunuz? Adam yerine koyulmadıklarını söylüyorlar. Gülen yüzle karşılaşamadıklarını, saygı görmediklerini ifade ediyorlar. Netice de Fatsa Belediyesi’nin yapacağı sadece yol, su ve elektrik değil. Hoşgörü ile karşılamak vardır, insan gibi muamele göstermek vardır. Maalesef insanlar bu muameleyi görmediklerini ifade ediyorlar. Biz bu sorunların hepsini ortadan kaldıracağız”

“Kapım kesinlikle kapalı olmayacak”

Gerçekleştireceği projelerle yapılan yatırımların altını dolduracağını belirten Mustafa Sade; “Fatsa Belediyesi’nin yaptığı yatırımların hiç birinin altı doldurulmamıştır. Kültür Sarayı’nın altı doldurulmamıştır. Buraların nasıl doldurulacağını da izah ettim. Seçim değerlenmesinde bahsettim, şimdi Hüseyin Anlayan ben ilan verdikten sonra bahsetmeye başlamış. Şimdi ben Bolaman – Fatsa arasında bisiklet yolu ve yaya kaldırımının yapılmasından bahsetmiştim Hüseyin Anlayan da şimdi aynı projeden bahsediyormuş. Belediye Başkanım olursam Fatsa Belediyesini ekonomik olarak hiç sıkıntıya sokmayacak olan hizmetler var. Ben başkan seçildiğim taktirde Hayvanat bahçesi kuracağım, halka açacağım. Çamlıkta dolunayda lüks insanlar yer alıyor, halk nerede oturacak? Halkın oturacağı yerleri göstersenize bana. Fatsa büyüsün tamam da bu halk nereye gidecek? Samsuna baksınlar, halka açık gitmişler çam ağacının altında kahvaltı yapıyorlar, piknik yapıyor. Var mı Fatsa halkının çok rahat oturabileceği yerler? Allah izin verirse Fatsa halkının yüzde doksanının faydalanacağı bir park hayal edip bunu gerçekleştireceğim.

Fatsa Belediye Başkanı olarak seçilirsem kapım kesinlikle kapalı olmayacak, açık olacak gizli hiçbir şey konuşulmayacak, halk istediği zaman Belediye Başkanını sokakta ve belediye binasında görme imkanına sahip olacak. Bu demek değil ki orası kahve olacak. Asla değil. İnsanlar işini görecek, konuşacak haklı olduğu davalarında haklılıkları yerine getirilecek, haksız istekleri de dinlenecek insanca muamele görerek belediye binasından uğurlanacaklar”

“24 saatin 18 saatini Fatsalılara ayıracağım”

Ben bu yola helalleşerek çıktım diyen Mustafa Sade; “24 saatin 18 saatini Fatsalılara ayıracağım, herkesi dinlemeye çalışacağım. Ben bu işe girerken aile fertlerimle helalleştim, onlara ayıracak hiçbir zamanımın olmadığını ifade ettim. Zamanımı Fatsa halkına adadım.

Fatsa Belediye Başkanı yardımcısı kadrosu üç olarak değerlendirilecek. Kesinlikle hizmetin daha iyi değerlendirilmesi için muhakkak kullanılması lazım. Ve benim başkan yardımcılarım da benden farklı olmayacaklar. Önce insan olacaklar, karşısındakilerin de insan olduğunu bilecekler. İnsana insanca muamele edecekler.”

“Kültür Sarayı’nın altını dolduracağım”

Projelerin çoğunluğunun insan kaynaklı olacağını belirten Mustafa SADE; “Benim projelerimin büyük çoğunluğu insan merkezli. Kültür sarayı doldurulacak denildi, doldurulmadı. Sadece düğün salonu merkezi oldu. Bir de Ak Partililere peşkeş çekmek için yemek salonu olarak kullanılıyor. Bunları çok net bir şekilde söylüyorum. Arkasından da okulların istifade edebileceği konferans salonu oluşturuldu Allah razı olsunlar. Belediyenin düğün salonu ile yemek salonu ile işi yok. Neticede Belediyeler yemek üreten satan yerlerle işi yok, bunun tek bir neticesi vardır. Seçimler yaklaşırken peşkeş çekebilmek için her gün 600 kişiye yemek verebilmek için yapılmış yerlerdir buralar. Bende diyorum ki Kültür Sarayının altının doldurulması için 4 ana madde koydum. Bir, sinema kulübü kurulacak, iki tiyatro kulübü kurulacak, üç müzik kulübü kurulacak, dört halk oyunları kulübü kurulacak. Orası sanat eserleri ile dolacak. İnsanlar, gençler sokakta boş boş gezmeyecek. Etkinliklere katılacağım ve bu etkinlikleri kamuoyuna yayacağım. Ses ile ilgili yarışma yapacağım Fatsa’da. Bu yarışmayı yaparsak Fatsa’da benim bu sesim belki de Amerika’da duyulacak. Çınar festivalimiz vardı. Daha sonradan kaldırıldı. Bunlar hep olacak, jip şenlikleri de olacak. Bunun ile ilgili alanları araştırdım. Gençler bu işe çok sevdalı, çok meraklılar. Özellikle bunu biraz daha genişleterek akışını sağlamam lazım. Biraz daha turizme açmamız lazım. Bizim Mayıs yedisi şenliklerimiz var. Bunu Fatsa’da adam gibi yapacağız. 19 Mayıs’ta Bolaman beldesinde güreş şenlikleri ve spor aktiviteleri var. Yoğunluğu oraya götüreceğim. Hızırellez de Ilıca’ya götüreceğim. Çünkü buraların canlanması lazım. Buralara insan gelmesi lazım. Buralardaki dükkanların hepsini gezdim, insan kalmamış. Buraların canlanması lazım. Bu insanların oralara gelenleri güler yüzle karşılaması lazım. Tek renkle boyayalım bütün binaları. Dikkat çeksin. Şimdi onlar ağzı açık dinler bunları, bunlar çok zor işler değil. Benim belediyemin çok para harcayarak yapacağı işler değil. Dikkatli olunacak, en iyi verim ancak akıllı bir bütçe ile yapılabilir. Ben esnafım. Parayı nasıl harcayacağımı çok iyi biliyorum. Az harcayarak en iyi hizmeti nasıl verebileceğimi iyi biliyorum. Ben bu işe özveri ile çıktım. Fatsa’yı seviyorum. Fatsalıların da beni sevdiğini biliyorum. Fatsa da şöyle bir hava oluştu. Fatsa da Mustafa Sade diye bir toplanma var. Bunda AKP’linin CHP’linin, DSP’linin, ANAP’lının Doğru Yolcu’nun hatta meclis üyesi yaparken de bunlara çok dikkat etti, itima gösterdi. Büyük bir çoğunluğu bende toplandı. Büyük bir ilgi alaka gördüm. Bu ilgi, alakaya karşı bana düşen bir görev var. Allah izin verirse buna layık olabilmek için elimden gelen gayreti sarf edeceğim. Sadeler ailesine çok büyük bir itibar var bu piyasada. Ben bu itibarı aşağıya düşürmem. Bu itibarı yukarıya çıkarmam lazım. İyi görev yaparak, düzgün görev yaparak bu itibarımızı korumaya devam edeceğimizden emin olsunlar” diyerek açıklamalarına son verdi.sde26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde