29 Nisan 2024

“Fatsa’nın Değerlerini Fatsalılarla Buluşturacağız”

  • PDF

serkn26-2-2014Fatsa Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan ERDİK; “Fatsa Değerleriyle Buluşuyor” isimli projesinin müjdesini gazetemize yaptığı ziyaret sırasında kamuoyuna duyurdu.

“Fatsa Değerleriyle Buluşuyor”

Fatsa’nın değerlerini Fatsalılarla buluşturacağız diyen Serkan ERDİK; “ Bizler; bilim,sanat,spor’da biryerlere gelmiş, Fatsa’nın değerlerini Fatsalılarla buluşturmak üzere Fagiad çatısı altında organizasyon başlatıyoruz. Böylelikle Fatsa’yı değerleri ile tanıştırıp buluşturmak istiyoruz. Kadir İnanır, Uğur Türe, İsmet Dindar , Fahrettin Yahşi, Sunay Akın gibi isimleri belirli periyodlarla Fatsa’ya getirmeyi planlıyoruz. Fatsalı birçok kişi, bilimde, sporda, sanatta, tıp dünyasında bir yerlere gelmiş, Fatsanın ismini taşımışlar. Biz de o niyetle dedik ki elimizin, gücümüzün yettiği kadar bu isimleri Fatsa’da ağırlayalım. O isimlerle beraber halkın katıldığı programlar yapalım dedik. Bu teklifi ilk Kadir İnanır ile görüştüm. Bazı konulardan dolayı Fatsa’ya kırgın olduğundan bu konuya sıcak bakmadı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Mart ayında Fuat SAKA konseri”

İlk olarak Mart ayı içerisinde Fuat Saka konseriyle etkinliklerimize başlayacağız diyen Serkan ERDİK; “Bu konserin ardından nasipse Fatsa da yaşamış ama Türkiye’nin değişik yerlerinde bulunan, konum itibari ile Türkiye’nin sayılı insanları arasına gelmiş; Fatsalı olan insanlarımızı Fatsalı hemşerileriyle buluşturma hedefimiz var. Bu organizasyonu Fatsa değerleriyle buluşuyor, başarı hikayeleri şeklinde düzenleyeceğiz. Yılda 6 defa yapacağız. Onları birde biz onure etmek istiyoruz” dedi.

“Kosgeb Kurslarına Talep Çok Fazla”

Açtığımız Kosgeb kurslarıyla birçok yeni işyerinin açılmasına aracılık ettiklerini ifade eden Erdik; “Fagiad’ın bir de Fatsa nezlinde en çok tanınmasını sağlayan KOSGEB kurslarıdır. 6 ay gibi kısa sürede 438 başvuru, 217 kursiyer, 7 sınıf, 112 tane de iş yeri açıldı. Bu açılan işyerlerinin bir kişi çalıştırdığını varsayarsak 112 kişi Fagiad’ın teşebbüsü ile açılan bu işyerlerinde şimdi istihdam sağlıyor. Şu anda da kursla ilgili bir sürü başvurular aldık. İlerleyen günlerde bir tane daha sınıf açacağız. Bu sınıfları Fatsa’da açarak insanların Ordu’ya gitmelerini engellemiş oluyoruz” diye konuştu.

“Aktif üyelerle yolumuza devam edeceğiz”

Fagiad olarak aktif üyelere ihtiyacımız var diyen Serkan ERDİK; “ Faaliyetlerimize daha aktif şekilde devam edebilmek için; bu işe daha fazla gönül koyan insanlarla yola devam etme kararı aldık. Sivil toplum kuruluşlarının bazı görevleri vardır. Bizde üyelerimizle aktif olarak çalışıp Fagiad’ın etkinliğini daha fazla arttırmanın hedefindeyiz” dedi.

“Sosyal Belediyecilik Ön Plana Çıkmalı”

Bütün siyasi partilerin Fagiad’a ziyarette bulunduğunu belirten Sekan Erdik; “Belediye başkan adaylarının hepsi sağolsunlar ziyaretimize geldiler. İsteklerimizi sordular. Bizlerde Fatsa’da gerçekten bazı şeylerin değişmesi gerektiğini kendilerine söyledik. Daha sosyal belediyeciliğin öne çıktığı, kültürel faaliyetlerin arttığı bir belediyecilik anlayışı ile bu işlerin yapılması gerektiğini beyan ettik. Tabiki yol, su, kanalizasyon çok önemli ama bunun yanında Fatsa’yı diğer ilçelerden ayrı kılan maziler var ve turizm açısında Fatsayı bilinir bir ilçe haline getirmemiz gerekiyor. İstihdamın artması gerekiyor. Seçilen belediye başkanı bunu destekleyecektir, bizde sivil toplum örgütleri olarak katkı sağlayacağız.

Şunuda belirteyim ki Fagiad bütün siyasi partilere aynı yakınlıktadır. Her türlü görüşün bulunduğu bir dernektir. Biz kapımızı hiçbir siyasi görüşe kapatmıyoruz. Gücümüzü de buradan alıyoruz. 2014’ten sonra Fagiad bazı şeyleri yönlendirecek bir STK olacaktır. Bununda sözünü gazeteniz aracılığıyla veriyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.srkn26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde