29 Nisan 2024

25. Vergi Haftası Kutlandı

  • PDF

verg26-2-201425'ncisi kutlanan Vergi Haftası münasebetiyle Fatsa Vergi Dairesi'nin düzenlemiş olduğu kutlama programı ilk olarak, Hükümet Konağı Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlandı. İlçede görev yapan mülki amirlerin ziyaretiyle devam etti.
Fatsa'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan Vergi Haftası kutlamalarına Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, Vergi Dairesi çalışanları, siyasi parti ve meslek odaları üyeleri katıldı. Anıta çelenk sunulmasının ardından Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, Vergi Dairesi çalışanları ile birlikte Vergi Haftası nedeniyle Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a bir buket çiçek takdim eden Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı burada yaptığı konuşmada 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Vergi Haftası etkinliklerinin kutlandığını belirterek, “Vergi haftası çerçevesinde bir dizi etkinliklerimiz var. Bizim de Vergi Dairesi olarak etkinliklerimiz var. Bunlardan birisi de ilçemizde bulunan mülki amirlerimizi ziyaret etmek. Verginin tabana yayılması, vergi mükelleflerinin vergi idaresiyle gönüllü uyumunun sağlanması ve verginin tabana yayılması gibi amaçlarla kamuoyunu vergi anlamında bilgilendirmek, bilinçlendirme amacıyla bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Öncelikle biz, bu seçim atmosferinde bize Vergi Haftasında zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Vergi haftasının Fatsa’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

“Hizmetleri Vergiler Sayesinde Yapıyoruz”
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada
Verginin gerek devletimizin gerek Milletimizin her türlü hizmetini alabilmesi, yapabilmesi için olmazsa olması olduğunu ifade ederek, “Kurum olarak bizlerinde öyle. Sonuç olarak bu hizmetler vatandaşın beklediği bütün hizmetler Devletimizin bu almış olduğu vergiler sayesinde yapılabiliyor. Vatandaşlarımızın en rahat en güzel şekilde kazançlarının olması bizim için birinci öncelik. Elbette herkes inşallah çok daha güzel hayırlı kazançlar elde eder. Bu kazançlarından da devletimize vermiş olduğu vergilerden de sonuçta vatandaşımıza hizmet olarak geri dönüyor. Biz idarecilerde bunu en verimli şekilde kullanmaya çalışan idarecileriz. Bizde bir yandan vergi veriyoruz ama öte yandan bizde vergi gelirleri ile hizmetlerimizi yapıyoruz. Her ayın 15’inde İller Bankası’ndan ne kadar payımız gelecek, hangi işi daha güzel daha rahat yapacağız diye bakıyoruz. Sonuçta İller Bankası’ndan gelen bu payımızda yine toplanan vergiler sayesinde geliyor. Ben işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Öncelikle ülkemizde bütün vergi veren herkesin bol ve hayırlı kazançlar elde etmesi dileğiyle vergilerimizin de gene düzenli bir şekilde alarak en iyi şekilde kullanmasını temenni ediyorum. Bir defa daha çalışmalarınızın başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Fatsa Vergi Dairesi Olarak Anlamlı Bir Sıradayız”
Fatsa Vergi Dairesi’nin Cari Dönem tahsilat Listesi. Bakanlıklardan gelen Rakamlara göre yüzde 93. Bizim kendi tespitlerimize göre cari dönemde yüzde 97 Tahsilat oranımız var. Bu oran Türkiye geneline kıyaslandığında çok mükemmel bir oran. Geçen yıllardan gelen borç stokları ile ilgili değerlendirme yaptığımızda vergi gelirlerinde yüzde 70 gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla tahsilat noktasında Türkiye’de Fatsa Vergi Dairesi olarak anlamlı bir sıradayız.Türkiye genelindeki Bakanlık istatistiğine göre 52 tane Defterdarlık arasından Ordu geçmiş yıllardaki borçları tahsil etmede 6. sıraya yerleştirmişler. Ordu artık Büyükşehir olduğu için, Büyükşehir olarak baktığımızda aslında 1. sırada. Ordu’dan önde 5 defterdarlık var, ölçek olarak ta Ordu’dan çok geride, Tunceli, Bitlis gibi, Yani Ordu’lular ve Fatsalılar vergisini veriyor.” Şeklinde konuştu.vrg26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde