29 Nisan 2024

Süvarioğlu Ve Torun Dağ-Taş Demiyor

  • PDF

dg26-2-2014CHP Fatsa İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Kılavuzömer, Tayalı, Küpdüşen ve Dereyurt’ta seçmenle buluştu. CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Ulvi Süvarioğlu ve İlçe Başkanı Doğan Çelebi’ye Seyit Torun da eşlik etti.

 Çelebi: “Sorunlar Pırıl-Pırıl Adaylarımızla Çözülecek”

Özellikle Seyit Torun’un ve Ulvi Süvarioğlu’nun büyük bir ilgiyle karşılanması dikkatlerden kaçmadı. İlk konuşmaları genel olarak CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi yaptı. Seçimin yaklaştığını ve yollara düştüklerini kaydeden Doğan Çelebi, her geçen gün hararetin daha da artacağını, herkesin gelip kendilerini ifade edeceğini hatırlattı. Yıllardır söylenen yalanları ve kuru sözleri duyduklarını ifade eden Çelebi; “Ama çağ atlanmış dediğimiz yerlerde hep yol sorunu, hep su sorunu, hep elektrik sorunu var Yani en temel çağdaş ülkelerde olmaması gereken sorunların hepsi bizim köylerimizde ve beldelerimizde var. Bu sorunları ancak, vicdanınıza danışarak sandıkta vereceğiniz oylarla CHP’nin pırıl-pırıl adaylarıyla çözülebiliriz. Bizi saygı sevgiyle karşıladığınız için önce sizlere kocaman bir teşekkür ediyorum. Televizyondan izlediğiniz bütün zorluklara rağmen, bütün baskılara ve yıldırmalara rağmen Ordu’da her dediğini yapmış, Ordu halkına müreffeh bir alt yapıyla, müreffeh güler yüzlü bir şehir yaratmasıyla ünlenmiş bir Seyit Torun var. Aslında bizim referansımız 90 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi gibi ulu bir çınar… Ondan aldığımız terbiyeyle, onun bize verdiği siyasi kültürle bir yolsuzluk, bir uğursuzluk yapamayız ve yalan söyleyemeyiz. Çünkü biz yapacağımız işleri yapamazsak utanırız. Ve hiçbir zaman yapamayacağımız, altından kalkamayacağımız sözleri de vermeyiz. Ben fazla konuşmayacağım. Değerli ekonomist ve Fatsa’nın öz evladı ve gerçekten hayatında çalıştığı şirketleri başarıdan başarıya götürmüş, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı ekonomistleri arasında yer almış, Türkiye’nin nereye gideceğini, bu ekonomik yapının bizi nereye götüreceğini tahlil edebilecek ve televizyon kanallarında da rast geldinizse izleyebileceğiniz bir ismi, huzurlarınızda Fatsa Belediye Başkan adayı olarak size hizmet sunmaya gelmiş değerli bir arkadaşımızı takdim ediyorum.” dedi.

 Süvarioğlu: “Ayak Seslerimiz Artık Duyuluyor”

Bilgi hazinesinde konuşacak, anlatacak, dertleşecek çok şey olduğunu belirten Ulvi Süvarioğlu, ancak sınırlı zaman dilimine pek çok yeri ve zamanı sığdırmak zorunda olduklarını söyledi. İktidar partisinin son dönemlerde yaşattığı siyasi ve ekonomik krizleri çok yakından izlediklerini kaydeden Süvarioğlu; “Önümüzde bunların olumluya dönebileceğine dair de ne onların davranışlarında halen bir değişim, ne de dış dünyanın buna göre bir yaklaşımı var. Belki ülkemizi 2014 ve 2015’te hem siyasi, hem ekonomik anlamda biraz daha sıkıntılı günler bekliyor olabilir. Böyle bir dönemde bizlerin sorumluluğu yurtaş olarak, vatandaş olarak çok daha fazla artmaktadır. Bu ülke çok büyük sıkıntılar, sorunlar geçirmiştir. Ama yine bu ülke, Kurtuluş Savaşı’ndan itibaren her türlü yenilgiden, her türlü mağlubiyetten zaferle çıkmıştır. Yepyeni bir dünya ve bütün dünyaya örnek olacak bir yaşam tarzını yaratmıştır. Bu seçimde ilk defa büyük şehir statütüsü altında seçime giriyoruz. Beldelerimiz, köylerimiz artık mahalle statütüsünde… Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte Fatsa, Ünye, Perşembe ve diğer bütün ilçelerimizle artık Büyük şehirle koordineli ve uyumlu çalışmak zorundayız. Projelerimizi, hatta duruşumuzu ve yatırımlarımızı hep birlikte yapmak zorundayız. Bu anlamda biraz daha lider tarzdaki yöneticilere ihtiyacınız var. Seyit Başkan iki dönemdir bunun en güzel örneklerini verdi. Bizlere öncülük ve liderlik yaptı. Bizler kendisini örnek aldık. Ben özel sektördeki 30 yılı aşkın tecrübelerimle ve birikimlerimle birlikte, kamu tarafında, sosyal tarafta yıllardır halkıyla paylaşım halinde olan bir kardeşimle beraber sizlere hizmet vermek için, sevdam ve vefam için Fatsa’ya geri dönmeye karar verdim. Bize nerden çıktı bunlar diyenler gün geçtikçe artıyor. Neden artıyorlar? Önce Seyit Başkandan korkuyorlardı. Şimdi bizim ayak seslerimiz de geldi. Birliğimizden, beraberliğimizden, dirliğimizden iyice korkmaya başladılar. Ordu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bu tarzdaki adaylarının kazandığı bir büyük şehir olursa, Türkiye’ye örnek olur, bizler elimizdeki mevzileri çok daha kolay kaybederiz diye bir korku tüneli içerisine girdiler. Şimdi bunların bu korku tünelindeki hızlarını artırmak sizin elinizde… Sizlerden hem genel seçimlere bu günden bir ihtar verecek, hem de yerel seçimlerde bizlere sorumluluk ve yetki verecek oylarınızı bu köyden yüzde yüz tulum halinde Seyit Başkanla birlikte rica ediyorum ve istiyorum. Bizlere güveninizi boşa çıkarmayacağımızı biliyorsunuz. Biz vaatlerin değil, icraatların adamıyız. Zaten icraatlarını belli etmiş bir büyük şehir başkanım var. Bizim de icraatlarımızı merak edenler, bizimle bir kaç gün yaşasın neler yapmışız, neler görmüşüz görsünler. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Seyit başkanla, Ulvi başkan sizlere sürekli icraat yapacaklar. Siz bizim icraatlarımızdan yorulacaksınız. Bizi sevmekten yorulacaksınız ama biz yorulmayacağız.” dedi.

 Seyit Torun: “Biz Belediyecilikten Geliyoruz”

Doğan Çelebi ve Ulvi Süvarioğlu’dan sonra söz alan Ordu Belediye Başkanı ve Adayı Seyit Torun, aslında fazla söze gerek olmadığını, insanımızın hizmete ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Artık köylünün şehir konforuna ulaşması gerektiğinin altını çizen Torun; “Köylerimizle şehirlerimiz arasındaki yaşam kalitesini birleştirmek zorundayız. Köyde yaşamı daha cazip hale getirmek zorundayız. Bu da yolla, suyla, kanalizasyonla olur. Yoksa köylerimize biz kültür merkezi yapsak desek inanın bir önemi yok. Öncelikle insanın yaşaması için, insanın yaşadığımız çağın gereklerine sahip olması için, bu üç tane hizmeti sunmak zorundayız. Bunları sunmadan elimizdeki cep telefonunun, evimizdeki tv’nin son sistem olmasının hiçbir önemi yok. Bizim asıl medeniyetimiz; musluğumuzu açtığımızda suyumuzun akması, yolumuzun ulaşılabilir olmasıdır. Biz belediyecilikten geliyoruz. 20 yıldır hem ilçede, hem de ilde görev yaptım. Bu işin ta merkezinde geldim. Gerçekten gerek yurt içinde, gerek yurt dışında belediyecilik anlamında birçok toplantıda bulundum. Şimdi yanımda da Türkiye ekonomisinin, gerçekten iş dünyasının çok önemli bir ismi var. Ulvi Bey birçok şirkette başarılı işler yapmış, birçok şirketi bataktan çıkarmış ve uluslar arası sermayeyi Türkiye’de kullanmış bir isim… Birikimlerimizi, tecrübemizi, enerjimizi kullanacağız. Sizlere inşallah hizmet edeceğiz. Yaşadığımız süreç bizim kaderimiz değil… Belli hizmetler gelmeyince biz zannediyoruz ki; bu hep böyle gelmiş, böyle gider. Birileri seçim döneminde gelir konuşur ve gider. Biz öyle biri değiliz. Niye değiliz? Çünkü sizlerin desteğiyle geldik bu günlere kadar… Eğer bir ismimiz varsa, bugün yaptığımız hizmetler varsa, ortaya koyduğumuz güzel şeyler varsa, o da hep birlikte, sizlerle oldu. Biz sadece o hizmetlerin bir temsilcisi olduk. Ama inşallah bundan sonra hep birlikte, daha güzel işlere imza atacağız. Ekibimize güveniyoruz, kendimize güveniyoruz, Allaha güveniyoruz ve size inanıyoruz. İnşallah hep birlikte başaracağız. Allah’ın izniyle, sizlerin de desteğiyle sizlere hizmet vermek istiyoruz.” dedi.dog26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde