29 Nisan 2024

Mustafa Sade Arpalık Köyünde Ki Davete Katıldı

  • PDF

arpl26-2-2014Fatsa’ya bağlı Arpalık Köyünde Selim Serin’in vefatının 40. Günü ve Alevi inancında her yıl düzenli olarak tutulmakta olan ‘Hızır Orucu’nun son iftarı olması sebebiyle davet tertip edildi. Korgan’a daha yakın bulunan fakat Fatsa topraklarına bağlı olan Arpalık Köyünde ki bu davete MHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Mustafa Sade, MHP Fatsa İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun, Geyikçeli Belediye Başkanı Necati Mercan, MHP Fatsa Kadın Kolları’ın yanı sıra partililer katıldı.

İlk olarak Ehli Beyt Camiinde akşam namazı kılan Mustafa Sade’ye vatandaşlardan oldukça büyük bir destek vardı. Yapılan iftarın ardından köy muhtarı Hasan Kaçak, kısa bir konuşma yaparak davetin önemine değinerek; “Sizlerin huzurunda sayın başkanım Mustafa Sade’ye ve misafir arkadaşlara şahsım ve Arpalık Köyü adına hoş geldiniz diyorum. Birçoğunuz tanıyorsunuz ama ben yine de belirtmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayımız Mustafa Sade, Fatsa eşraflarında, Fatsa esnaflarından çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz bir dostumuzdur. Herkesin gönlünde bir parti vardır ama yerel seçimde parti seçilmez. Hepinizin desteğini istiyoruz, kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra köy halkına seslenen Mustafa Sade, “Arpalık köyü muhtarı Sayın Hasan ağabeyimize bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Değerli kardeşlerim, ben bu gece siyasi konuşma yapmayacağım aksine bu gecenin önemine değinmek istiyorum. Alevi-Sünni cemaatinin kardeşliğinin örneklendiği bu gece her iki cemaate teşekkür ediyorum. Aynı kitaba ve aynı peygambere inanan saygıdeğer Müslüman kardeşlerim, birbirimizden ayrılığımız yoktur. Biz biriz ve bir olduğumuz sürece, diri olduğumuz sürece düşmanlar bize yetmeyecek, birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Arpalık köyüne daha önceleri de gelmiştim, bugün olduğu gibi yine büyük ilgi ve alaka ile karşılaşmıştım. Güler yüzünüz hiç eksilmiyor Allah hepinizden razı olsun. Sevgili Hasan ağabeyimiz dedi ki; ‘Bu seçimde parti yok, bu seçim yerel seçim. Partiler üstü hareket etmeliyiz. Kim size en yakın ise oyumuzu ona vermeliyiz’ Hasan ağabeyim gerçekten doğru söyledi. Bu seçim yerel seçim, siyasi görüşleriniz farklı olabilir ama bu seçim sizin en yakinen tanıdığınız birini başkanlığa getirme seçimi. Herkesi kardeş olarak kabul ediyorum ve beni de kardeş olarak kabul etmenizi istirham ediyorum. Allah izin verirse 30 Mart’ta seçildiğimde kapımın herkese olduğu gibi sizlere de sonuna kadar açık olduğunu Allah’ın ve sizlerin huzurunda alenen ilan ediyorum. Daha önceleri de geldiğim bu köyde incelemeler yaptım. Özetle, Arpalık Köyü kültür zenginliği bakımından ender köylerden bir tanesinin olacağını ifade etmek istiyorum. İleriki günlerde yine bir araya geleceğiz ve burada ki eksiklikleri hep beraber giderip, örnek bir Alevi köyü nasıl oluyormuş herkes görecek inşallah. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar diliyorum, saygılar sunuyorum.

Gittiği her yerde Belediye Başkanı gibi karşılanan Mustafa Sade herkes ile kucaklaşarak köyden ayrıldı.arp26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde