29 Nisan 2024

Yardımlar çığ gibi büyüyor

  • PDF

mftu19-2-2014Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Suriyeli Kardeşlerimize Yardım” kampanyası çığ gibi büyüyor.

“Gıda, ayakkabı, battaniye kıyafeti ilaç yardımlarımız devam ediyor”

Fatsalı vatandaşlarımız kampanyaya umduğumuzun’dan daha fazla duyarlılık gösterdi diyen Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin CAN; “Biz bu kampanyayı iki hafta önce başlattık. Malumunuz Suriye’deki katliamın kimin tarafından, ne için yapıldığı teferruatına hiç girmeye gerek yok. Herkesin bildiği gibi çok ciddi bir kıyım var. Yüzbinler evlerini bırakıyor, şu an Türkiye’de 700 bin Suriyeli mülteci olduğundan bahsediliyor. Bir o kadarının iki katı kadar insan başka ülkelere sığınıyorlar. İnsanlar zor durumda. Neden birbirlerini öldürüyorlar diye sorulabilir. Sebepleri de sayılabilir ama, bu soruyu sormaya da gerek yok. Neticede bu duruma gelmiş bir topluluk var. Ölenler için zaten yapabileceğimiz bir şey kalmadı, geriye kalan bir sürü mağdur var. Mağdur olan küçük çocuklar var, mağdure diyorum hanımlar var. Sahipsiz kalmış insanlar var. Çocuklar aç, sefil. Ekmek yok , belki bir yudum suya ihtiyaçları var. Böyle bir ortamda duyarsız kalmak yakışmaz. Bu noktada da bizim daha erken hareket etmemiz gerekirdi. Son olarak bizi bu noktada tetikleyen yaklaşık bir ay öncesinde, yapılan saldırıda bombalar ile evleri yıkılan bir çocuk yıkılan evin altında kalıyor. İnsanlar elleriyle o beton parçasını söküp çocuğu kurtarmaya çalışıyorlardı. Ben o sahneyi gördükten sonra, kendi adıma utandım. Kendime dedim ki ; ‘Sana yazıklar olsun.’ Neden bir şeyler yapmıyoruz diye düşündüm. Kalkıpta orada savaşamayız belki ama yardımda bulunabiliriz. Gıda, ayakkabı, battaniye kıyafeti ilaç yardımı yapabiliriz” dedi.

“Halkımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum”

Yine küçük bir kız çocuğu internet ortamlarında bulabilirsiniz aynen şöyle diyor: “Yarabbim sana geldiğimde bunların neler yaptığını teker teker sana anlatacağım”. Bütün bunların etkisinden sonra Kaymakam Bey ile görüştüm diyen Hüseyin CAN; “ Kaymakam bey’den olur aldık. Bunun akabinde bir komisyon oluşturduk. Afişler astık. Sağolsun halkımız da oldukça duyarlı davrandılar bu konuda. Çok güzel yardımlar geldi. Hatta beklediğimizin üzerinde yardımlar geldi. O kadar hızlı bir yardım kampanyası oluştu ki, biz artık 4 tır hatta fazlası bile düşünüyoruz. Hala yardımlar gelmeye devam ediyor. Ayın 25’inde kampanyayı bitireceğiz artık. 2 tır battaniye, kaban, ayakkabı, giyecek, bir tır yine gıda toplanmış vaziyette. Birkaç koli de ilaç var. Yine Gıda Odası Başkanlığından, CESEKA tekstil’den, gıda yardımları gelecek. Yine bazı esnaflarımızdan gıda yardımları gelecek. 1 tır da yine bizim imam, ve kuran kursu hocalarımız yardım gönderecek. Bu gibi birçok yardımı daha tırlarla Suriye’ye göndereceğiz” diye konuştu.

Yaşadığı duygusal bir olayı da anlatan Hüseyin CAN; “Ufak ta bir örnek vereceğim. Yaklaşık 85 yaşlarında bir adam. Eline bir tane yağ bidonu almış, içerisinde yine 3-4 paket makarna koymuş getiriyor. Ben bunları getirdim, inan cebimde 20 TL para vardı bunları aldım diyor. Allah kabul eder değil mi diyor. Ne kadar muhteşem bir şey değil mi” diyerek insanlarımızın duyarlılığından bahsetti.

“25 Şubatta tırları göndereceğiz”

Ayın 25’i gibi kısmet olursa Fatsa Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü adına tırları buradan göndereceğiz diyen Hüseyin CAN; “Nereye kadar ulaşabiliyorsak o mağdur insanlara bu yardımları göndereceğiz. Yine bu tarihe kadar yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, yardımlarını Müftülük binasına veya da kendisine en yakın camiye yardım paketlerini bırakabilirler. Fatsa halkına bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyor ve minnettar olduğumu söylüyorum. Allah razı olsun. Çok duyarlılar, yardımseverler.” Diyerek açıklamalarına son verdi.muftu19-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde