29 Nisan 2024

Azerbaycan - Türk İşadamları Birliği Başkanı (ATİP) Başkanı Cemal Yangın: “Bizi Hiç Bir Güç Ayıramaz”

  • PDF

atp19-2-2014Azerbaycan - Türk İşadamları Birliği Başkanı (ATİB) Fatsalı Cemal Yangın, Azerbaycan halkı ile Türk halkını hiçbir siyasi gücün ayıramayacağını söyledi.
Azerbaycan’da başarılı çalışmalarıyla geçtiğimiz yıllarda vergi rekortmeni olan Yangın, Türkiye ile Azerbaycan arasında sosyal ve siyasi ilişkilerin önünde bir kardeşlik ilişkisi olduğunu Azerbaycan halkı ile Türk halkını hiçbir siyasi gücün ayıramayacağını ifade ederek, “Kardeşler ticaret yapmalıdır, sosyo-ekonomik durumlarını geliştirmelidir. Bir millet iki devlet sözü benim için çok mukaddes bir sözdür” dedi. 

“Halkın İlişkisine Devletler Karışamazlar”
Uzun yıllar Azerbaycan'da ticaret hayatını sürdüren Azerbaycan - Türk İşadamları Birliği Başkanı Cemal Yangın, Azerbaycan ile Türkiye'yi iki kategoriye ayırmak gerektiğini ifade ederek, “Bir tanesi hükümetlerin ve devletlerin ilişkileri, bir tanesi halkın ilişkisi. Halkın ilişkisine devletler karışamazlar. Bizim sosyal ve siyasi ilişkilerimizin önünde bir kardeşlik ilişkisi var, diğerlerini hükümetler tanzim ederler. Azerbaycan halkı ile bizi ne ayılabilir hiçbir siyasi güç ayıramaz, kardeşler ticaret yapmalı sosyo-ekonomik durumlarını geliştirmeliler. Bir millet iki devlet sözü benim için çok mukaddes bir sözdür" dedi.

“Atılan Adımlar Gurur Verici Ve Sevindiricidir”
Yangın, gurbetten güçlü bir Türkiye gördüklerini ifade ederek, “Türkiye'nin siyasi istikrarının Türkiye’ye kazandırdığı çok büyük avantajlar var, bu avantajları iyi kullanmamız gerekiyor. Bugün Başbakanımızın tasvip etmediği olaylarda bile dik duruşları ve olaylar karşısındaki cevapları aslında hepimizi umutlandırıyor. Türkiye 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat yapacaktır. Bu ihracat yapılmaz değildir. Örneğin savunma sanayi son 5 yıldaki atak ve gelişimi ile sivil sanayide harekete geçirmiştir. Biz bir askeri kariyer aracı yaparken bu araçla beraber jiplerimizi de geliştirdik, binek araçlarımızın gücünü artırdık. Savunma sanayi gerçekten ihtiyacımız var. Bugünden itibaren üretimin güçlenmesini temenni ediyorum öyle bir bölgedeyiz ki bu bölgenin güçlü orduya ve silaha ihtiyacı var. Allah'ım milletimize savaş göstermesin ama güçlü savunma sanayine ihtiyacımız var. Bu konuda atılan adımlar gurur verici ve sevindiricidir” diye konuştu.atp-19-2-2014

“Türkiye Terör Belasını Mutlaka Aşacak”
Terörün sona erdirilmesi çalışmalarında Türkiye'yi bölmek isteyenler olacağına inandığını da sözlerine ekleyen ATİB Başkanı Cemal Yangın, “780 bin kilometrekare Türklere çok gelir diyenlerin olacağına inanıyorum. Terör her şeyin belasıdır, terörün olduğu her yerde fabrikanın ve sanayinin yükseldiğini görürsem terörün bittiğine kanaat ederim. Bölünme kaygısı ve duygusu bende hiç yok. Türkiye birlik beraberlik ve kardeşlik duygusuyla terör belasını mutlaka aşacak ve büyümesini sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde