29 Nisan 2024

“Karın ağrısı dönemindeyiz”

  • PDF

srdr12-2-2014Serdarlar İnşaat sahiplerinden Hüseyin SERDAR gazetemize yaptığı özel açıklamada Fatsa’daki inşaat sektörü ve artan konutlaşmayı değerlendirdi.

Hüseyin SERDAR yaptığı açıklamada; “artan konut faizi oranlarıyla birlikte inşaat sektörünün karın ağrısı dönemine girdiğini fakat bu karın ağrısının geçici olduğunu” ifade etti.

“Hüseyin Anlayan’a teşekkür ediyoruz”

Fatsa’nın 10 yıllık süreç içerisinde konut sektöründe çok hareketli bir dönem yaşadığını ifade eden Hüseyin SERDAR: “Fatsa konumu itibarı ile bir cazibe merkezi. Biz 10-15 yıldan beri bu bölgede inşaat yapmaktayız. Belediye Başkanımızın (K nizamı) uygulaması inşaat anlamında Fatsa’da artan konutlaşmanın önünü açtı. Daha önceden bizim firmamıza Ünye’den bir talep geldi. Biz oraya gittiğimizde, K nizamı’nın Ünye belediyesi imar işleri müdürlüğünden çok rahat bir şekilde alınamadığını gördük. Orada bütün K nizamı binalar belediye meclisine geldikten sonra çok ağır prosüdürlerle karşılaşıyorsunuz. Ama burada bizim Belediye Başkanımızın bu sektörün içerisinden gelmesi nedeni ile Fatsa’nın bu konuda önünü açtı. Bu konuda da biz kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

“Karadenizde parlayan yıldız olduk”

Hüseyin ANLAYAN Belediye başkanı olmadan önce yüksek katlı binaları sadece kooperatiflerin yapabildiğini ifade eden Hüseyin SERDAR: “Hüseyin ANLAYAN’IN imar konusundaki çalışmasından sonra Fatsada K nizamına uygun olabilen ve kooperatif olmayan girişimciler de yüksek katlı binalar yapabilmeye başladırlar. Böyelikle inşaatçılık anlamında Ordu’da, Karadeniz’de parlayan bir yıldız olduk” diye konuştu.

“Bu süreç gelip geçicidir”

17 Aralık sürecinin beklenmedik bir anda ortaya çıktığını ifade eden Hüseyin SERDAR:” Bundan sonraki süreç tabiki ekonomisini istikrarlı bir şekilde takip eden insanlar için ciddi anlamda bir sıkıntı olmayacak. Ama 17 Aralıktan beri daire talebinde ciddi bir azalma var. Döviz kurlarındaki artış özellikle konut alımını çok etkiledi. Konut kredi faizlerininde de yükselme yaşandı. Bundan 4 ay önce 0.60 larda konut kredisi kullanılıyordu. Bu gün 1.10 – 1.20 seviyelerine geldi ki bu faizin 2 kat artması anlamına geldi. Ama biz bunların gelip geçici olduğunu düşünüyoruz. Bu zaman içerisinde kendi rayına oturacaktır. İnşaat sektörü hiç bir şekilde ölmez. Bu dönem inşaat sektöründe karın ağrısı dönemidir. Zaman içerisinde bu karın ağrısı geçecektir. Bu herzaman böyle olmuştur” şeklinde konuştu.

İnsanların konut alırken dikkatli olması gerektiğini söyleyen Hüseyin SERDAR: “Vatandaşlar ilk olarak konut aldığı firmanın işi teslim edip edemeyeceğine bakmalıdır. Sonrasında alışveriş yaptıkları firmaların geçmişte yapmış olduğu işlere bakmalıdır. Geçmişte, daire satın alıp dairesini teslim alamayan kişiler oldu. İlçemizde benzer durumları gördük. Çok madur olan insanlar var. Alıcı kişiler bunları hesap ederek daire alacakları firmayı çok iyi seçmelidirler” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde