29 Nisan 2024

“Hedefimiz ilk 10 oda arasına girebilmek”

  • PDF

tayfn12-2-2014Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ’ı yeni hizmet binasında gazetemiz sahibi Yavuz Selim ESER ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre ESER olarak ziyarette bulunduk.

Yeni hizmet binasını Fatsa’ya kazandırmanın haklı gururu ve sevinci içerisinde olduğunu ifade eden Tayfun KARATAŞ: “Arsayı ilk aldığımız günden bu güne şunları ifade etmiştik. Bölgeye yakışan, öne çıkan bir hizmet binasının doğru olacağını düşündük. Geldiğimiz noktada çok şükür binamızı hizmete açtık. Şimdiki birinciliğimiz kaliteli hizmet anlayışıdır” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz ilk 10 oda arasına girebilmek”

Hedefimiz diğer katlarda bittiği taktirde toplamda 365 oda ve borsa arasından hizmet anlayışı anlamında ilk 10 oda arasına girebilmek diyen Karataş: “ Sunduğu imkanları ile, ortak olduğu projeleri ile, duruşuyla gerçekten ilk on oda arasına girmeyi hedefliyoruz. Zaten şu anki fiziki yapımız mevcut Karadenizdeki bütün odalardan büyük. Fatsa’ya bu kadar büyük oda binasına ne gerek vardı diye sorulabilir. Bu günü düşünmek değil, yarını düşünmek her zaman bir kazançtır. Kaldı ki yarına göre düşüncelerimiz için de oldukça farklı düşünceler barınıyor. Gerçekten binamız tamamen bittiği zaman Fatsa gerçekten bunu hak ediyormuş düşüncesine sahip olcak fikirler oluşturmuş olacağız” dedi.

“Proje Odası Oluşturacağız”

Yeni yapılan binanın bir katını proje odası olarak oluşturacağız diyen Tayfun KARATAŞ: “Buradaki amacımız 5-6 tane ünüversite mezunu, yüksek lisansını tamamlamış gençleri istihdam ederek üyelerimizin lehine oluşabilecek hibe programlarını takip etmektir. Kalkınma ajanslarının, kırsal kalkınmanın, bakanlıkların veya avrupa birliği hibelerini takip ederek bölgemizin bundan en üst seviyede faydalanmasını sağlamaktır. Örnek vermek gerekirse; bir gıda üreticisinin gıda ile ilgili her hangi bir hibe programı hakkında gidecek, ona anlatacak, projesini hazırlayacak ve bu projenin akışını sağlayacaktır. Özünde böyle bir projeyi kazandırmamız üye nezlinde kendi işletmesinin büyümesine ve istihdamın artmasını sağlayacaktır. Diğer taraftan bu kazanç üyelerimizin odaya bakış açılarını çok ciddi anlamda değiştirecektir. Daha fazla kurumsal bir yapıyı canlandırarak, bölgemizde sıcak para akışını artıracaktır. Hepsinin sonucunda gerçekten bölge için çalışan bir oda konumuna gelecektir. Bunun yanı sıra sadece üye için proje üreten değil, aynı zamanda bölge için proje üreten bir ekip ortaya çıkacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bunun dışında iş adamlarının akşamları gelip sohbet edecekleri, karşılıklı diyalog halinde olacakları bir mekan oluşturacaklarını belirten Karataş: “ Bu noktanın ortak paydası’nın Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olmasını sağlayacağız. Şimdi bir otelin lobisinde oturuyormuşçasına, o rahatlığı onlara sunarak akşam burada gelip hep birlikte olabilecekler. Bunun yanı sıra her hafta bir bürokratı ağırlayacağız. Yani üyemizin odayla münasebetini sadece evrak alıp vermekle değil bunun yanı sıra problemini çözen, ziyaret edip oturabildiği bir mekan haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun sonucunda tanışmayan üyeleri tanıştırarak aralarında sinerji kurmayı hedefliyoruz. Bir katımızda bu projemizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde