16 Mayıs 2024

Enver Yılmaz Fatsa’daki Basın Mensuplarıyla Canlı Yayında Bir Araya Geldi

  • PDF

cnl12-2-2014Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, ilçemizde görev yapan basın mensuplarıyla canlı yayında bir araya geldi.

Ordu televizyonlarının ortak canlı yayın yaptığı programda Fatsalı gazetecilerin sorularını cevaplayan Enver YILMAZ; gazetecilerin sorduğu soruları itina ile cevapladı. Gazetemizi sorumlu yazı işleri müdürü Emre ESER temsil ederken; Güneş Gazetesi haber Müdürü Ahmet Altay, Karadeniz Haber Postası Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Özmaden, Mir Kuzey Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kemal Kaymak temsil etti.

Sorulan sorulara Başkan Adayı Enver Yılmaz da bütün sorulara samimiyetiyle cevap verdi. 

Ak Parti Ordu Büyükşehir belediyesi Başkan adayı Enver Yılmaz, “Ordu’nun Büyükşehir olması nedeniyle değişime ayak uydurmak zorunda kaldık. İlçe adaylarımız belirlenmeden önce ilçelerimizi gezerek esnaf ziyaretlerinde bulunduk ve muhtarlar ile toplantılar yaptık. Gölköy ilçemiz 4. büyük ilçemizdir. Gölköy’de de esnaflarımızı ziyaret ettik ve burada da secim çalışmalarımızı yürüttük. Gölköy Direkli’de, Direkli’nin dere yolunun takipçisi olacağız ve bu güzergâhı asfalt ile kaplayacağız sözünü verdim. Burada KÖYDES projelerinin eşit dağılmadığını, bunun Büyükşehir Belediyesi ile çözüleceğini belirttim” dedi.

“Beldelerimizde İki Yıl İtibari İle Hiç Bir Sorun Kalmayacak”
Yılmaz: “Mart 2013 tarihinde çıkan kanun teklifi ile büyükşehir olduk, Ordu 81 ilçe açısından, statüsü tutmamasına rağmen 30. büyükşehir oldu. Orduya 190 trilyon para gönderilirken buna ilave 200 trilyon lira para daha gönderilecek. Beldeye gelen paralar amire memura gidiyordu. Artık hizmet için gönderilen paralar büyükşehir belediyesinde toplanacak ve beldelerimiz eskisinden çok daha fazla hizmet alacak. 
Belde belediyelerinde çalışan memurlar da büyükşehir belediyesi memuru olacaklar. Beldelerimizde iki yıl itibari ile hiç bir sorun kalmayacak. Aslan Camisinin tüm yolunu büyükşehir olarak ben yapıyor ve üstleniyorum. Ben de o beldeye 30 lira gönderiyorsam 90 lira gönderiyorum. Fatsa’nın bütün belde grup ve mahalle yolları büyükşehir kategorisine alınacak. Su, yol, mera, yayla ve parklar büyükşehir yetkisine girecek. Ordu’da imar çalışması yapılmamış. Ordu’nun imar çalışmasını yapacağız. Başbakanımızın da sözüdür, 2 yıl da su sorunu çözülecek. Büyükşehir tek elden yönetimdir” dedi. 
CHP kanuna karsı çıktı
Yılmaz: “Beldelerin birleştirilmesi sürecinin beldelerde olumlu sonuçlarını gördüm. Muhalefet, iktidar partisinin Tepealan’a girememesi için propaganda yapmıştır. Ben orada 1000 yakin vatandaşa büyükşehiri anlattım ve onlar da bu anlattıklarıma ılımlı yaklaştılar. Korgan 31 bin nüfuslu bir ilce. Tepelealan’dan ben kamyonumu ve dozerimi almayacağım, onlar orada kalacak. Çiftlik, Tepealan, Çayıralan yolunu yapacağız. Burada bir çelişki var. CHP kanuna karsı çıktı. Hatta CHP Partisi’nin genel merkezi bu yasanın Ordu'ya ne Kadar olumsuzluk getireceğini ifade etti ve biz buna karsı cıktık. Ordu'nun büyükşehir olmasını istemeyeceksiniz; ama büyüksehiri yönetmek için oy isteyeceksiniz. Bu yasaya CHP şiddetle karşı çıktı, vatandaşlarımız bunu bir düşünsün.

“MHP’li Kardeşlerim CHP’ye Oy Vermeyecektir”
Yılmaz: “Ben 2009 yerel seçimlerde DP partili seçmenin CHP ye destek olduğunu dillendirmiştim. MHP'nin CHP ile birleşmesini Başbuğ her zaman karşı çıkacaktır. MHP’li kardeşlerimiz ile geçmiş dönemlere dayalı bir gönül bağımız var. Bu kardeşlerimizin CHP’li bir adaya kesinlikle destek olmayacağını biliyorum. MHP ile CHP’nin sandıkda kim olursa olsun birleşmeyeceğini biliyorum” dedi.

“Denize Dökülen Çöp İle Sevgi Asla Kazanamaz”
Yılmaz : “Seyit Torun, “ Ordu, on yıldır gerekli hizmeti alamamıştır” diyor ama belediyeye 237 trilyonluk bir para geliyor. Seyit Torun bu zamana kadar 3 büyük projeye imza atmıştır; ama onları o değil biz yaptık. Arıtma tesisini yaptığını söylüyor; ama burayı Devlet Su İşleri Bakanlığı yaptı. Teleferik projesini yaptığını söylüyor; ama o proje Hüsnü Yücel’e aittir. Bu proje ye ödeneğin çıkmasına ben yardımcı oldum. Hala daha bu projenin taksitleri İller Bankası’na ödeniyor ve teleferik projesinin borcunu bizler ödeyeceğiz. Sevgi kazanacak diyor; ama su, çöp ve yollar ne olacak? Evet, bizler de istiyoruz sevgiyi; ama her şey sevgi ile olmuyor. Ordu belediyesi hala denize çöp dökuyorsa sevgi asla kazanamaz. Onlar denize çöp döker; ama biz denize havaalanı yaparız” dedi. 
Vatandaş Neden Enver Yılmaz’a Oy Vermeli?
Başkan adayı Yılmaz: “Ben genç bir adayım, ben Orduluyum. Ben iki dönem Ordu Milletvekilliği yaptım. Ordu’nun sorunlarını bilen ve yaşayan birisiyim. Ben Milletvekiliyim ve Ak Partiliyim. Genel Başkanımız beni sizlere emanet etti. Ben genel başkanımızın mesai arkadaşıyım. Ordu’da sorunları biliyoruz ve dinamiğiz, ülke hizmetleri noktasında gerekli bilgi ve donanımlara sahibim. Benim bir telefonum ile Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas Ordu’ya geldi, sorunları yerinde gördü ve çözecektir. Ben bir telefonum ile birden fazla bakana ulaşabilir ve sorunları telefon ile çözebilirim, çünkü genel başkanımız da dahil olmak üzere onlar benim mesai arkadaşım. Kardeşimin düğününde attığım silahtan başka yüz kızartıcı bir suçum yok. Orduyu lekeleyecek hiç bir suçu olmayan, Ordu’nun toprağından cıkmış bir insanim.

“Fatsa Çevre Yolunun Projeleri Hazırlanıyor”
Yılmaz: “Büyükşehre başkan olduğumda Fatsa ve Ünye benim üssüm olacak. Ben haftanın bir gününü Fatsa’da bir gününü de Ünye de geçireceğim. Hükümetimiz Ordu’ya ne yapılması gerekiyorsa yaptı. İç bağlantı yolları bittiğinde Fatsa limanını da o zaman gündemimize alacağız. İç bağlantı yollarıyla liman bağlantılı olacak. Fatsa'nın çevre yoluyla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Bu yol Bolaman - Ordu yolu bağlantısına yapılacak. Bu projeler gündemimizde ve milletvekili arkadaşlarımız da bu konuyu takip ediyor. Biz projelerimizi 1 Mart’ta açıklayacağız ve çok güzel projelerimiz ile Fatsa kamuoyunun karşısına çıkacağız” dedi. 
Fatsa örnek belediye gösteriliyorsa Hüseyin Anlayan'ın yaptığı hizmetler ile seçimleri aldı.
Yılmaz: “2009 yerel seçimlerinde çok birleşmeler oldu ve halk bizlere teveccüh göstermedi. Bütün partiler Ak Parti olmasın da başkası olsun mantığı ile bir adayı desteklediler. 2004 yılındaki yerel seçimler de bizim için önemli değil. Belediye başkanlarımız söz vermiş; ama sözler tutulmayınca seçimler zincirleme olarak kaybedildi. Bugün Fatsa örnek belediye gösteriliyorsa Hüseyin Anlayan'ın yaptığı hizmetler sayesindedir. Çünkü verdiği sözleri tuttu ve şu anda ustalık dönemine yelken açtı. Bizler her ne kadar 20 de 20 diyor olsak da bazı ilçelerde seçimi kaybedebiliriz. Ben o ilçelerin belediye başkanlarını da diğer başkanlardan ayırmayacağım. Demokrat bir insan olarak hepsine eşit olarak yaklaşacağım.Mezhebi ne olursa olsun Fatsa'da cami ile cem evi bir arada değil mi? Bizler kardeşler topluluğuyuz.” dedi. 

“Her sorunu çözmeye hazırız”
Yılmaz: “Ben PTT genel müdürüne bir telefon açıyorum, sorunlar hemen çözülüyor. Ben Sağlık Bakanı’nı Ordu’ya getirdim. Fatsa’nın ne sorunu varsa ilgili sorumlu bakan Fatsa’ya gelecek ve sorunlar çözülecek. Ben milletvekiliyim ve hepsi benim arkadaşım. Hizmet vurgusunu bizler ön plana çıkarmak istiyoruz. Sabah 6 da kalkıyoruz, aksam 11 de eve geliyoruz. Ben bir hafta Fatsa da kalacağım. Bu bir secim çalışması; ama göreve geldiğimizde nerelere acil olarak müdahale edeceğiz, bunları gözlemliyoruz ve sorunları tespit ediyoruz. 

“Şehir Stadyumu Fatsa’ya yakışır Stad olacak”
Yılmaz: “Fatsa'ya yönelik iki dev projemiz var. Fatsa, Karadeniz bölgesinin parlayan bir yıldızı. Fatsa'ya bir şehir stadyumu yapacağız. Ünye'ye de yapacağız. Tamamen doğal ve yeşil bir stat olacak. Stadyumumuz en az 10 bin kişilik, Fatsa insanımızın spor zevkine uygun bir şehir stadyumu olacak. Fatsa Belediye Spor Yönetim olarak yanımıza geldiler. Ben Fatsa ya geldiğimde ben sizleri ziyaret edeceğim. 
Ak Parti sosyal hayata müdahale edecek mi?
Özel ve sosyal hayata müdahale anlamında partimizin hiç bir olumsuz müdahalesi olmamıştır. Bizim kesinlikle bu konular ile uzaktan yakından alakamız yoktur. Ben demokrat bir insanim. İnsan özel hayatında ne yapıyorsa yapıyordur. Turizm sektörünün gelişmesine bağlı olarak müdahale söz konusu olamaz” dedi. 
Canlı yayın Ordu gündemi ile ilgili tüm soruların cevaplanması ile son bulurken Ak Parti Ordu Büyükşehir belediye Başkan adayı Enver Yılmaz günün anısına canlı yayına katılan basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çekindi. yayn12-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde