16 Mayıs 2024

TEK İSTEKLERİ VAR “Yıkılan köprünün yapılması”

  • PDF

kpr22-1-201425 Aralık 2013 tarihli sayımızda gündeme getirdiğimiz “Para Pul Değil, Köprümüzü İstiyoruz” başlıklı haberimizin yankıları devam ederken; köprünün halen daha yapılmadığına, ilgililerin konuyla hiçbir şekilde muhattap olmadığına üzülerek tanık olmaktayız.

Geçtiğimiz hafta haber yapmak üzere tekrardan gittiğimiz Çamaş Hisarbey Köyü sakinleri; “Tek bir isteğimiz var. Oda yetkililerin bir an önce yıkılan köprümüzü onarmasıdır” diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

“Çocuklarımız ve biz mağdur durumdayız”

Yarım asırlık köprünün köye yapılan HES’lerden dolayı zarar gördüğünü ve geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışı ile köprünün tamamen yıkıldığını belirten köy sakinleri: “Kaymakama, muhtara gittik her tarafa başvurduk fakat ne gelen var ne giden. Kimse sesimizi duymuyor. Çocuklarımız ve bizler mağdur olduk. Köprü bizim için nefes gibiydi. Köprümüz yıkılınca nefessiz kaldık.Yetkililere sesleniyoruz. Artık köprümüzü yapın” şeklinde konuştular.

Yolların bozuk olmasından dolayı servisin köye inmesinde zorluk yaşadığını ifade eden vatandaşlar: “Çocuklarımız köprü yıkılmadan önce okula rahat rahat gidebiliyordu fakat köprünün yıkılmasıyla servisle gitmek zorunda kaldırlar. Servis ücreti çok külfetli. Bizim o parayı vermeye gücümüz yok. Acil hastamız olsa köprümüz yok, yollarımız bozuk. Birileri artık bizim sesimizi duysun” dediler.

Çamaş Hisarbey köyü sakinlerinden Mahmut ÖZTÜRK: “ 50 yıllık köprümüzü 8 sene önce ben onardım ama şuan köprümüz tamamen yıkıldı. Çocuklarımız madur. Okula gidemiyorlar. Kendi imkanlarımızla yaptığımız köprü yıkıldı ve kimse sahip çıkmıyor.” dedi.

“Kimse bizimle ilgilenmiyor”

Yetkililerle yıkılan köprü hakkında görüşüp yardım istediklerini ifade eden Öztürk: “ Çamaş kaymakamına gittik sahip çıkmadı. Muhtarımıza söyledik, oda ilgilenmiyor. Çamaş Kaymakamı ben 25 kişi için köprü yaptırmam diyor. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Biz kendi imkanlarımızla çocuklarımızı okula götürmeye çalışıyoruz. Bu köprünün onarılması için 150 metrelik halat lazım ama alamıyoruz. Bu köprü bizim herşeyimiz. Yetkililer sesimizi duysun artık” diye konuştu.

“Saatlerce yol yürüyoruz”

Mağduriyetlerini dile getiren köy vatandaşlarından Ahmet Öztürk: “Benim hastam var. Hastamı hastaneye götüremiyorum. Evlerimizin önü bataklık oldu. Biz ne yapacağız bu durumda. Çamaş kaymakamlığı bize el tutsun. Şu köprümüzü yapsınlar. Başka çaremiz yok. Sel’den dolayı koca koca kütükler evlerimizin önüne geldi. Evlerimiz sele kapıldı. Bu köprü bizim herşeyimiz, canımız. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bizim köyümüze sadece oy zamanı geliyorlar. Köprümüz yıkıldığı için ekmeğimizi, şekerimizi almak için saatlerce yol yürüyoruz. Kimse yapmayacaksa köprüyü bize olanak sağlasınlar biz kendi gücümüzle yapalım” diyerek sorunlarını ifade ettiler.kr22-1-2014kp-22-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde