16 Mayıs 2024

Başkan Anlayan’dan Fatsa Halkına 2 Önemli Müjde

  • PDF

mjde22-1-2014Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Meslek Yüksek Okulu’na Moda Tasarım ve Hazır Giyim olmak üzere iki yeni bölüm açılacağını müjdeleyerek, “Bu 2 bölüm hem Organize Sanayi Bölgemizde kalifiye personel soruna çözüm olacak, hem de ilçemize gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda büyük katkılar sağlayacak” dedi.

“Alt Yapı İçin Osb Yönetimi Olarak 250 Bin Lira Vereceğiz”
Ordu’da gerçekleşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili toplantı sonrası bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Fatsa halkına iki önemli müjdeyi paylaştı.
Fatsa Meslek Yüksek Okulu’na Moda Tasarım ve Hazır giyim olmak üzere iki yeni bölüm açılacağını müjdeleyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Fatsa Meslek Yüksek Okulu’na
Moda Tasarım ve Hazır Giyim olmak üzere iki yeni bölüm açılıyor. Burada ciddi manada Fatsa'ya katkı sağlayacak bölümler olacak. Bunun şöyle bir özelliği var. Organize Sanayi Bölgemizde bu konuda üretim yapan tekstil fabrikalarımız var. Dün sayın Valimiz başkanlığında yapılan Organize Sanayi toplantımızda bu bölümün yapılmasında inşaatına Organize Sanayi yönetimi olarak destek veriyoruz. Üniversitemize 250 bin lira ödenek aktaracağız. Bu 250 bin lira ile oraya ilave derslikler yaparak bu iki bölümün hayata geçmesi için altyapı tamamlanacak ve Moda Tasarım Hazır Giyim bölümleri Fatsa’da yüksek okulda hayata geçecek” dedi.

“Hem Kalifiye Personel Yetişecek Hem De Ekonomik Ve Sosyal Katkı Sağlayacak”
Organize Sanayi Bölgemizde şu anda çok yoğun bir çalışma olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Organize Sanayi Bölgemizde şu anda çok yoğun istihdam sağlanmış durumda. Orada 2 bin 500 civarında çalışanımız var. Bu 2 bin 500 kişinin sadece 2 bin tanesi tekstil de çalışıyor. 8 tane tekstil fabrikasında 2 bin kişi çalışıyor ve buraya kalifiye eleman bulmakta artık güçleşiyor. Bize iş için gelen vatandaşlarımızın kahır ekseriyeti ne iş olsa yaparım diyen vasıfsız insanlar ama artık tekstilde kalifiye insana daha çok ihtiyaç olduğu için bu Moda Tasarım ve Hazır Giyim Bölümü Organize Sanayi Bölgemizdeki tekstil fabrikalarına kalifiye eleman yetiştirecek. Bu manada çok önemlidir ve yeni tekstilcilerin gelmesine de ciddi manada destek verecektir. İkinci bir güzelliği ise bugün Fatsa’da üniversitemizde gerek Deniz Bilimleri Fakültemizde gerekse Meslek Yüksek Okulumuzda bin kişinin üzerinde öğrencimiz var. Bu iki bölümle beraber birinci yılda 300 öğrenci ikinci yılda 600 öğrenci olmak üzere ilave 600 tane daha öğrencimiz Fatsa’mıza gelecek. Bu da ayrıca Fatsa’mıza gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda katkı sağlayacak bir altyapı olacak. Bu vesile ile çok önemli. Ben Meslek Yüksek Okulumuzun gelişmesi noktasında bu bölümlerin de hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Valimiz başta olmak üzere Organize Sanayi Bölgesi yönetim olarak sayın Kaymakamımız, sayın Ticaret Odası Başkanımız ve belediye olarak biz buna katkı sağladık, onlara da çok teşekkür ediyorum. Tekrar Fatsa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde