16 Mayıs 2024

"Fatsa'ya 36 milyon lira kazandırdık"

  • PDF

tyf22-1-2014Fatsa Ticaret ve Sanayici Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, düzenlemiş olduğu basın toplantısında geride kalan 3 yılın çalışma fizibilitesini açıkladı.

Başkan Tayfun Karataş, basın toplantısında şu noktalara dikkat çekti: "3 yılı geride bıraktığımız kurs ile toplam 400 öğrenciyi mezun ettik. Bu öğrencilerimizin hepsini işe yerleştirdik. Bu öğrencilerimiz asgarî olarak bin lira kadar ailesine maddi destek oluyor. Burası ufak bir yer olabilir ama özünde güzel fikirlerin ortaya çıktığı bir yer. 3 yıldan beri verdiğimiz Dikiş Nakış kursu ile toplam 400 öğrenciyi iş sahibi yaparak, Fatsa'ya 36 milyon lira kazandırdık. Bu kursiyerler iş-kur destekli kurs aldıkları için günlük 20 lira kazanıyorlar.

"Çocuk da çok mutlu olmuş"
Bu parayı kursiyerler dört gözle bekliyorlar, ufakda olsa ailelerine destek oluyorlar. Bir örnek belirtmek istiyorum; bir tane bayan kursiyerimiz bu aldığı maaş ile çocuğunun doğum günü olduğu için, o gün pasta ile birlikte ona hediyeler almış. Çocuğu okulda derslerinde de pasif bir öğrenciymiş. Annesi o para ile çocuğunun doğum gününü kutlamış, çocukta çok mutlu olmuş ve bunu arkadaşları ile paylaşmış.

"Çok güzel bir örnektir"
Çocuk bu olaydan sonra sınıfının gözde öğrencisi olurken, gözle görülür bir başarı yakalamış. Derse katılım artmış. Öğretmeni bu durumu annesine, 'Bu başarıyı nasıl ortaya koydunuz ve ne yaptınız bu çocuğa" şeklinde sormuş. Annesi çocuğunun doğum gününden sonra değiştiğini anlamış. En basitinden bu örnek manevî anlamda çok güzel bir örnektir. Biz, sadece maddî anlamın yanında kursiyerlerimize manevî anlamda da bir şeyler katıyoruz. Sıkıntıda olan bir aile yapısına maddi manevi destek oluyoruz" dedi.

"Başvurularını kabul ediyoruz"
Başkan Tayfun Karataş, açıklamasının devamında, "Bu kurslara dolayısıyla toplam bin 500 başvuru yapan insan ile mülâkat yapmışız. Yalnız bunlardan sadece üçte birini, bu kursa alabildik. Mülâkatlar da şunlara dikkat ediyoruz; 18–35 yaş aralığında, erkekse askerliğini yapmış olması, herhangi bir sağlık sıkıntısının olmaması, el becerilerinin yüksek olması, ihtiyaç sahibi olması, çalışma isteğinin olması ve özgüveni yüksek olan insanların başvurularını kabul ediyoruz" diye konuştu.

"Bizim yüzümüz ak"
Başkan Tayfun Karataş, açıklamasına bir anekdot aktararak devam etti: "Buradan mezun ettiğimiz bir kursiyerimiz, fabrikada tanıştığı birisiyle evlenme kararı aldı. Onlar, evlilik bağının ilk adımı olan yüzüklerinin takılmasını benden istediler. Bizde kıramadık taktık. Yani bizim kursumuzdan mezun olan hem iş hem de eş sahibi oluyor. Biz, her kursumuzun zekâtını veriyoruz. Hayırın reklâmı olmaz ama kimse bu söylediklerimi yanlış anlamasın. Bu zamana kadar söylemedim ama sizler ile paylaşmak istiyorum. Geçen kursta 500 tane penye diktik ve bunları çevre ilçelerde yardıma muhtaç insanlara gönderdik. Bu bayramda Ordu Kimsesiz Çocuklar Yurdunda kalan öğrencilere bayramlık hediye ederek, onların mutlu ve güzel bir bayram geçirmesini sağladık. Biz zekâtımızı verdik ve yüzümüz ak bir şekilde kurslarımız devam ediyor. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'da bizim gibi ilk kursunu açtı. Yalnız kurstan mezun olan kursiyerleri işe yerleştiremediği için 2 yıl yasaklandı. Bu yıl yasağı bitti ve aynı şekilde yine kurs açtı. Bu kursiyerleri de bir işe yerleştiremedi. Tekrar ceza alarak yine kurs açmaları yasaklandı. Bizim bu anlamda yüzümüz ak."

Desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum
Başkan Tayfun Karataş, konuşmasının devamında, "Akreditasyon denetimlerinden başarı ile geçerek 'B' seviyede puan alarak bir ilke imza attık. Bizlere bu belgeyi almamıza, maddi manevi desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu belge Fatsa'mıza bir prestij kazandırdı. Bu belgeyi alan 140 oda, bu belgeyi alarak bizler gibi göğüsleri kabardı. Fatsa'mızı, Ankara'da güzel bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Fatsa'mıza bir prestij kazandırdı
Başkan Tayfun Karataş, son olarakta, "Ayrıca yeni hizmet binamızı da Şubat ayına kadar bitireceğiz ve ilk haftasında basın mensubu arkadaşlara yeni binamızı tanıtacağız. Bölgemizde böyle bir eser yok ve hem modern hem de büyükte. 5 yıldızlı hizmetlerimizi 5 yıldızlı bir binada gerçekleştirileceğiz. Bu binamız ile Fatsa'nın prestiji artacak ve 'Fatsa'da ne güzel bir Ticaret ve Sanayi Odası var' diyecek misafirlerimiz" dedi.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasının istihdama yönelik kurslarında eğitim alan kursiyerler mutluluklarını ve memnuniyetlerini şu şekilde dile getirdi;

Kursiyer Emel Özgen, "Bu kurs açıklamazdan öncesinde kısa bir süre çalıştım. Buradaki eğitim sonrası bir iş sahibi olacağız ve bize maddî ve manevî desteği olacağız. Çalışan bir bayan olduğumuz için kendimize bir öz güvenimiz oluyor. İnşallah çocuklarımız, eşimiz kısacası biz daha rahat bir hayat süreceğiz" dedi.

Kursiyer Selda Güldik, "Aslen Hataylıyım ama gelin olarak Fatsa'ya geldim. Yaklaşık 2 senedir Fatsa'dayım. Dışarıya baktığımız ve oranladığımızda, Fatsa çok güzel ve imkânları bol olan bir ilçe. Burada çalışmak isteyenler için çok seçenekler var" diye konuştu.

Kurs Öğretmeni Dilek Nayif, "Dikiş ve nakış kursumuzun öğretmeniyim ve burada 9'ncu kursumuzu veriyoruz. Tayfun Bey çok güzel anlattı ama şunu da eklemek isterim. Biz bu kursa başladığımızda hep hayaller kurduk. Yani bizim hayallerimiz bu kursa katılan kursiyerlerin hemen işe yerleşmesiydi. Ve bunun yanında sektörün memnun olması. Hatta en büyük hayalimiz ise, sektörün bizim için bu tür kurs açmasının diliyorduk. Bugün ise, bu hayallerimiz gerçekleşti. Artık, bu sektöre başlayanlar gittikleri işyerlerinden, 'ilk önce Ticaret Odasından eğitim alın ve öyle gelin' denmesi bize ayrı bir gurur veriyor. Sadece burada öğrencilerimiz bir iş sahibi olmuyor, yeni bir hayat ve ayakta durabilme yeteneğine sahip oluyorlar. Dolayısıyla burada 25 öğrencimize eğitim vererek onları da en yakın sürede iş sahibi yapacağız" şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde